خبرگزاری شبستان: مسجد حجازی اهواز پایگاه مقاومت و شهادت مجاهدان راه خدا بوده است. قاسم رویان کربلایی یکی از مبارزان دوران جنگ است که در مسجد حجازی تربیت و پرورش یافته و بعد از مجروح شدن به عنوان مترجم و خبرنگار به عنوان واحد تبلیغات در جنگ فعالیت می کند.
رویان کربلایی پیش از جنگ تحمیلی در رشته مهندسی پتروشیمی دانشجو بود اما به دلیل موقعیت حساس جنگ وارد جبهه شد و تقدیر او به جای مهندسی به خبرنگاری و فعالیت در عرصه تبلیغات زمان جنگ رقم تغییر کرد.
قاسم رؤیان کربلایی، رزمنده دوران جنگ در معرفی شهدای مسجد حجازی اهواز به خبرنگار شبستان گفت: شهید مهدی اسکندری، جهانگیر حیدری، علیرضا بهلولی، سیدنعمت آل رضا، مهدی آل عمران، قاسم غشابی عبدالرحمن لنگاف، علیرضا بازاری، سیفی و صفری و محمدعلی ملکزاده از جمله شهدای مسجد حجازی مسجد اهواز در دوران جنگ تحمیلی هستند.
وی افزود: شهید موسی اسکندری از زمان قبل از انقلاب به دستور امام خمینی (ره) از سربازی فرار کرده بود و به اتفاق علیرضا بهلولی در گروه منصورین گروه مبارز وانقلابی بود و فعالیت انقلابی و مذهبی داشت.
کربلایی بیان کرد: آموزش سیره نبوی، قرآن و تاریخ اسلام از جمله فعالیتهای شهید اسکندری در مکتب قرآن همجوار مسجد حجازی برای کودکان و نوجوانان بود.
وی ادامه داد: تکثیر اعلامیههای امام در واحد فرهنگی مسجد حجازی در طبقه دوم در دوران انقلاب از دیگر فعالیت های وی بود و نیز اشعری و امجد از زندانیان دوران ساواک بودند که به محض این که آزاد شدند اطلاعات زندانهای ساواک را به صورت اطلاعیه منتشر و در اختیار مردم گذاشتند. این فعالیتها به همت شهید موسی اسکندری صورت میگرفت و مردم از عملکرد نظام شاهنشاهی مطلع شده و در راهپیمایی و اعتراضات به صورت عمومی شرکت میکردند.
مدیر باشگاه خبرنگاران جوان اهواز یادآور شد: برادر ملکی جهان مسئول استانداری با شهید محمد علاف مسئول راهاندازی مسئول انتظامات راهپیمایی دوران انقلاب را به عهده میگرفتند که البته سرمشق و خط فکری خود را از شهید موسی اسکندری گرفته بودند.
وی با اشاره به زندگی شهید محمد علاف بیان کرد: این شهید در هنگام تخلیه مناطق جنگی از کشاورزان مرزی و مردم به شهادت رسید و از طریق بسیج فعالیت میکرد.
این خبرنگار دوران جنگ اظهار کرد: دکتر اژدر بعد از شهادت شهید موسی اسکندری مسئول آموزش مباحث دینی در مسجد شد و در زمان جنگ رزمندگان جنگ ابتدا احکام، قرآن و مسایل اعتقادی به ویژه احکام جنگ را آموزش میدیدند و سپس آموزش نظامی را فرا میگرفتند و این برنامه همچنان بعد از شهادت شهید موسی اسکندری تداوم یافت.
مدیر باشگاه خبرنگاران جوان اهواز پیرامون خاطراتش از جنگ و آثارش گفت: در زمان جنگ نیروی نظامی تربیتشدهای نبود و رزمندگان در حین جنگ آموزش میدیدند. من خودم برای اولین بار با اسلحه کالیپ50 شلیک کردم و بعد از مدتی که مسلط شدم توانستم پوکه عراقی را مورد هدف قرار دهم، رزمندگان اطرافم را احاطه کرده و میخواستند برایشان آموزش دهم که از آنان میخواستم به سراغ برادران ارتشی بروند و از آنها یاد بگیرند.
وی ترویج سیره شهدا و پیشکسوتان جنگ را ضروری عنوان کرد و با اشاره به بیان حضرت علی (ع) گفت: از حضرت علی (ع) پرسیدند اگر شما بمیرید زنده شوید چه کار میکنید؟ حضرت علی (ع) چهار مرتبه تکرار کردند از تجربه گذشته برای آینده استفاده میکنم، بنابراین بر پیروان ولایتمدار حضرت علی (ع) لازم است از این مطلب درس گرفته و آن چه در دوران جنگ آموخته و تجربه کردهاند را برای نسل حاضر بازگو کنند تا تجربه برای آیندگان باقی بماند.
وی ادامه داد: تاریخ تکرار میشود و همواره اسلام در برابر کفر قرار میگیرد دوران بنیامیه و بنیعباس در حال تکرار است و ما نباید وصیت شهدا و فعالیتهای آنان را فراموش کنیم. نگذاریم اسطورههای ایمان و شهادت از خاطرهها برود و هستی مردم ایران که ایمان و ازخودگذشتگی و پایداری ارزشها است، کمرنگ شود.
کربلایی خاطرنشان کرد: باید همواره با هوشیاری و آگاهی کامل از نیاز جامعه به حرکت و تلاش، آموزش نظامی نسل جوان همراه با معارف دینی و اخلاقی پرداخته و در این راه از آموزش سیره ائمه (ع) غافل نشویم.
پایان پیام/
نظر شما