تشییع پیکر سیمین دانشور به روی دستان دوستدارانش

پیکر سیمین دانشور، نویسنده و مترجم شهیر ایرانی که عصر پنجشنبه 18 اسفند چشم از جهان فرو بست، امروز با حضور بهمن دری و جمعی از نویسندگان و شاعران از مقابل تالار وحدت تشییع شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم تشییع پیکر سیمین دانشور نویسنده و مترجم شهیر ایرانی که عصر پنجشنبه 18 اسفند چشم از جهان فرو بست؛ امروز با حضور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از نویسندگان و شاعران از مقابل تالار وحدت برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد، که وی در این پیام تسلیت با اشاره به جایگاه بلند این نویسنده و مترجم در تاریخ ادبیات ایران، تصریح کرده بود: خانم دانشور اگرچه همسر نویسنده بزرگ جلال آل‌احمد بود اما آثار پر بهای وی هرگز در سایه نام ارجمند جلال در محاق نرفت.

 

در ادامه مراسم، بهمن دری، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که از سخنرانان مراسم بود، از اختصاص غرفه ویژه سیمین دانشور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر داد و گفت: در این نمایشگاه همه آثار این نویسنده را گردآوری، منتشر و عرضه می کنیم.

 

تبدیل خانه سیمین دانشور به موزه برای آیندگان

 

غلامرضا امامی از دوستان خانوادگی سیمین دانشور نیز در این مراسم تصریح کرد: به چه کسی سلام کنم به سیمین که نماد ادبیات سرزمین ایران است و این ملک را به زیبایی واژه ها جاودان ساخته است، آمدن من به این مراسم به خواست خانواده دانشور صورت گرفت و به همین دلیل اکنون در جمع شما هستم.

امامی بیان کرد: در روزهای آخر حیات همچنان انگشتر جلال در دست سیمین بود و پیوند مهر این دو برقرار بود، سیمین با آن پیکر استخوانی در روزهای آخر حیات عکس جلال را روبرویش گذاشته بود.

به گفته وی، سیمین لبریز از مهربانی، دانایی، عشق به میهن و سنت جاودان این سرزمین بود.

دوست خانوادگی سیمین دانشور در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در خیابان عشق، کوچه دل، میان بن بست ارض و سما، خانه ای است که جلال برای سیمین ساخته است و هنوز این خانه همچون خانه دل ما پایدار مانده است، سیمین این خانه را رها نکرد این خانه خانه خودش بود و خانه دل ماست.

امامی با تاکید بر حفظ خانه سیمین دانشور تصریح کرد: تاریخ اجتماع و ادب سرزمین ایران در خانه سیمین است، آرزو دارم این خانه حفظ شود و برای نسل بعد و آیندگان ما بماند.

وی با بیان اینکه امروز سیمین به دیدار جلال می رود، یادآور شد: سیمین در دل جان و فرهنگ ما زنده است و امروز به دیدار جلال می رود و صفی از اهل قلم به پیشواز وی می آید، ما از این بانوی بزرگوار باید دانایی دلداگی به مردم و یک دل بودن را بیاموزیم.

این دوست خانوادگی سیمین دانشور در ادامه بریده ای از داستان سووشون بعد از شهادت یوسف، قهرمان مقاوم داستان خواند: «گریه نکن خواهرم در خانه ات درختی خواهد رویید و درختهایی در شهرت و بسیار درختان در سرزمین ات و باد پیغام هر درختی را به درخت دیگر خواهد رسانید و درخت ها از باد خواهند پرسید، در راه که می آمدی سحر را دیدی به مزار سیمین دانشور درخت ادب شاخ و برگ خواهد داد و نسل ما شاهد باروری آن خواهند بود.»

علی دهباشی نویسنده و از دوستان خانوادگی سیمین دانشور در این مراسم گفت: در این جمع گسترده کسی نیست که با سیمین دانشور زندگی نکرده باشد و هستند کسانی که بیشتر از من با دانشور انس، مجالست و دوستی داشته اند و در دردها و شادیها شریک وی بوده اند.

 

دهباشی با بیان اینکه سه نسل از محققان و شاعران و نویسندگان در مراسم تشییع سیمین حضور دارند عنوان کرد: حضور گسترده شاعران و نویسندگان و محققان و استادان دانشگاه نشان می دهد که سیمین از چه جایگاهی در ادبیات معاصر برخوردار بوده است.

 

این نویسنده با بیان اینکه سه نسل با رمانها و آثار سیمین دانشور زندگی کرده اند اظهار داشت: سه نسل با شادیها و غم های دانشور شریک بوده اند خانه، دل گرم و نگاه مهربان سیمین آرامبخش حرمان و غم ما بود و او همیشه در کمک رسانی پیشگام بود.

 

دهباشی خاطرنشان کرد: به نمایندگی از دو تن از بازماندگان دانشور موظفم از جمع حاضر تشکر کنم ویکتوریا دانشور تنها خواهر و بازمانده سیمین در ده سال اخیر که سیمین در بستر بیماری بود زحمات بسیاری کشید از طرف این خواهر بزرگوار و همینطور لیلی ریاحی نویسنده و پژوهشگر و همچنین خاندان جلال از مدیریت بیمارستان پارس کادر پزشکی و دکترهای سیمین و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و دیگر دوستان تشکر می کنم.

 

وی همچنین از انتشارات خوارزمی به عنوان نخستین ناشر آثار سیمین و همینطور انتشارات نگار، قطره و جاویدان یاد کرد.

 

دهباشی با اشاره به خاطره ای از دانشور یادآور شد: وقتی برای عبدالحسین زرین کوب مراسمی گرفته بودیم شعر مرحوم فریدون مشیری را برای دانشور خواندم و وی از آن شعر بسیار خوشش آمد براین اساس می خواهم آن را دوباره بخوانم.

 

تو نیستی که ببین عطر تو در عمق لحظه ها جاری است ...

 

گفتنی است، پیکر زنده یاد سیمین دانشور در قطعه 88 هنرمندان ردیف 150 شماره 31 در همسایگی عبدالحسین زرین کوب و فریدون مشیری به خاک سپرده شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 116567

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha