به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، خرسندی رهبر انقلاب از حضور جوانان در مدیریت کشور، رایزنی سفیر ایران با رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه، رژه هوایی روز ارتش، اعلام آمادگی در پاسخگویی به هرگونه تهدید است، آمریکا در پی انحراف افکار عمومی افغانستان است از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۲۴ فروردین است.
نمی توانیم بدون تضمین اجرای توافق به آمریکایی ها اعتماد کنیم
محمود عباس زاده مشکینی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه کمیسیون امنیت ملی شب گذشته مهمان وزیر خارجه در وزارت خارجه بود، گفت: در این جلسه گزارشی درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین توسط باقری معاون سیاسی وزیر خارجه و رئیس تیم مذاکره کننده و همچنین وزیر خارجه داده شد. مسائل جدی توسط اعضای کمیسیون مطرح شد و به سوالات پاسخ داده شد. در نهایت هم اعضای کمیسیون از توضیحات ارائه شده تا حد قابل توجهی متقاعد شدند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: دراین جلسه این مسئله مطرح شد که هنوز پیش نویسی به صورت رسمی آماده نشده پس نمی توان درباره پیش نویس قضاوت کرد و حتی در موضوعی که آماده شده ما با غربی ها درباره برخی موارد تفاوت و اختلاف نظر داریم پس نمی توان گفت که پیش نویسی به صورت رسمی آماده شده است.
وی ادامه داد: نمایندگان نگران عدول مذاکره کنندگان از خطوط قرمز تأیید شده بودند که با توضیحات و مستندات ارائه شده، متقاعد شدند که از خطوط قرمز نظام عدول نشده و براساس منافع ملی پیش رفته است که اگر این اتفاق نمی افتاد خیلی پیشتر از این باید توافق صورت می گرفت.
وی گفت: مذاکره کنندگان هیچ گونه عدولی از خطوط قرمز نداشته اند چون اگر از خطوط قرمز عدول شود منافع ملی تأمین نخواهد شد. در مواردی که توافق شده بخش قابل توجهی از مطالبات جمهوری اسلامی تأمین شده است. ما به دنبال رفع تحریم ها هستیم و آن ها هم به نوعی به دنبال نظارت بر فعالیت های هسته ای ما هستند.
وی افزود: ما این انتظار را از رفع تحریم ها داریم که بتوان نفت را فروخت و ارز آن وارد سیستم بانکی کشور کرد. اصرار اعضای کمیسیون بهره مندی جمهوری اسلامی از حوزه اقتصادی این توافق است.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت با بازتوئیت یکی از مطالب خود درباره میانگین سنی جوان کابینه دولت سیزدهم در مقایسه با دولت دوازدهم نوشت: «ابراز خرسندی رهبر انقلاب از حضور گسترده جوانان در مجموعه مدیریتی کشور، نشان از اعتماد ایشان به جوانان برای حل مشکلات کشور است.»
حضرت آیت الله خامنه ای عصر (سه شنبه) در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام با ابراز خرسندی از حضور گسترده جوانان در مجموعه مدیریتی نظام، همه مسئولان را به مراقبت کامل از دو آسیب مهم یعنی «غرور» و «انفعال» فراخواندند و افزودند: غرور به خاطر پست و مقام، موفقیتها، غَرّه شدن به لطف پروردگار و هر منشأ دیگری، «طلیعه شکست» و «مقدمه سقوط درونی و اجتماعی و کاری» انسان خواهد بود و با ایجاد توهم و بزرگبینی، فرد مسئول را از مردم دور میکند.
رایزنی سفیر ایران با رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه
«کاظم جلالی» سفیر ایران در فدراسیون روسیه با «کریل پاتریارک» اعظم کلیسای ارتدوکس روسیه دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار که «مسعود احمدوند» رایزن فرهنگی سفارت ایران در مسکو نیز در آن حضور داشت، رهبر مذهبی کلیسای ارتدوکس روسیه با اشاره به سوابق طولانی گفتوگوهای دینی میان اسلام و کلیسای ارتدوکس، بر برگزاری دور جدید این گفتوگوها و گرامیداشت بیست و پنجمین سالگرد آن تأکید کرد.
وی همچنین یاد و خاطره «متروپولیت تاتارستان فئوفان» و «آیتالله تسخیری» به عنوان دو شخصیت بزرگ گفتوگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدوکس را که در زمان شیوع کرونا از دنیا رفتند، گرامی داشت.
پاتریارک اعظم کلیسای ارتدوکس روسیه افزود: اشتراکات فراوانی در زمینه ارزشهای اخلاقی و انسانی میان اسلام و مسیحیت ارتدوکس وجود دارد که در خلال گفتوگوهای مستمر کارشناسان درباره آن صحبت کردهاند.
کاظم جلالی نیز با اشاره به سفر اخیر آیتالله رئیسی، رئیسجمهور کشورمان به روسیه، عزم مقامات و مسئولان ارشد دو کشور برای توسعه روابط دوجانبه در همه زمینهها از جمله تعاملات ادیانی را جدی خواند و بر گسترش روز افزون آن تاکید کرد.
وی تلاش در جهت همزیستی مسالمتآمیز میان پیروان ادیان ابراهیمی را یکی از فرازهای برگرفته از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و دستورهای مقام معظم رهبری دانست و گفت: آیتالله تسخیری به عنوان مشاور رهبر معظم انقلاب، نقش مهمی در برقراری گفتوگوهای ادیانی ایفا کرد و درگذشت ایشان و متروپولیت تاتارستان که از سوی کلیسای ارتدوکس مسئولیت گفتوگوهای دینی با اسلام را برعهده داشت، برای ما و شما حادثه ناگواری بود.
سفیر فوقالعاده و تامالاختیار ایران در فدراسیون روسیه، نقش رهبران ادیان الهی در گسترش روحیه تعامل و همزیستی را برجسته شمرد و با تاکید بر تداوم گفتوگوهای دینی میان ایران و کلیسای ارتدوکس گفت: خوشبختانه با گذر از وقفه سه سالهای که به سبب شیوع کرونا در مسیر گفتوگوهای دینی به وجود آمد، طرف ایرانی برای مشارکت در دور دوازدهم این گفتوگوها در مسکو آمادگی کامل دارد.
رژه هوایی روز ارتش، اعلام آمادگی در پاسخگویی به هرگونه تهدید است
امیر سرتیپ هادیان در جمع خلبانان پایگاه هوایی شهید لشگری با بیان اینکه امروز ارتش در اوج قدرت و آمادگی است و در تأمین امنیت پایدار جایگاه ممتاز و خاص دارد، اظهار کرد: رژه هوایی روز ارتش اعلام آمادگی رزمی در پاسخگویی به هرگونه تهدید است.
جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش در جمع فرماندهان، خلبانان و کارکنان فنی شرکت کننده در رژه هوایی روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایگاه هوایی شهید لشگری گفت: آمادگی و توان رزمی ارتش باعث افتخار و غرور و مایه امید و دلگرمی ملت عزیز ایران اسلامی و موجب ناامیدی دشمنان است.
وی افزود: امروز ارتش سرافراز جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از مهمترین مؤلفههای قدرت ملی و در کنار سایر نیروهای مسلح در اوج قدرت و آمادگی قرار داشته و در تأمین امنیت پایدار جایگاه ممتاز و خاص دارد.
امیر سرتیپ هادیان خاطر نشان کرد: رژه هوایی روز ارتش جمهوری اسلامی ایران به نوعی ارائه توانمندی رزمی ارتش و اعلام آمادگی رزمی در پاسخگویی به هرگونه تهدید و در هر سطحی است.
وی اظهار کرد: رزمندگان ارتش با رشادت و فداکاریهای ماندگار در دوران درخشان دفاع مقدس و نیز بعد از جنگ تحمیلی با ارتقای مستمر قدرت بازدارندگی خود در مقابل دشمنان و نقش آفرینی فعال در حوزههای جنگ نرم، مقابله با بیماری کرونا و مشارکت فعال و مؤثر در عرصههای مختلف امدادی و مردم یاری درستی حسن اعتماد امام (ره) و حقانیت ارتش را اثبات و نشان دادند.
جانشین نیروی هوایی ارتش، اقتدار دفاعی امروز کشور را وامدار پیشکسوتان سرافراز و شهدایی دانست که عزت و افتخار را برای ارتش و نظام مقدس اسلامی رقم زدند و تأکید کرد: عنایت، حمایت و رضایت فرماندهی معظم کل قوا از ارتش و این پرچم افتخار و سرافرازی که امروز در دست ماست مسؤلیت و انگیزه ما را مضاعف میکند.
محمدکاظم کاظمی، فعال فرهنگی افغانستانی شب گذشته (سه شنبه ۲۳ فروردین) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه ایران و افغانستان یگانگی فرهنگی دارند و اشتراکات تاریخی و زبانی زیادی داریم، گفت: یگانگی فرهنگی بیش از اشتراکات فرهنگی است و اگر این خط مرزی را که بین دو کشور وجود دارد، برداریم از خیلی جهات میبینیم مردمی با یک زبان، با یک کیش، آداب و رسوم و تاریخ و پیشینه مشترک مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه همه فلات ایران در پهنه تاریخی از نظر سرزمینی عملاً یک سرزمین بوده و گاهی ایران، گاهی خراسان نامیده میشده و نامهای مختلفی داشته است، اضافه کرد: چیزی که سرزمینها را مشخص میکند تنها مرزهای جغرافیایی و آب و خاک نیست بلکه مرزهای فکری، زبانی، عقیدتی و دیگر عواملی است که همه اینها در داخل یک مرز قرار دارد.
کاظمی درباره راه مقابله با این توطئه گفت: بهترین مقابله؛ شفاف سازی رسانهای این موضوع، ورود رسانهها و پیگیری این امور تا جایی است که مسئولان مملکتی در این مسأله ورود کنند و در جایی که خطایی به صورت فردی میتواند اتفاق بیفتد از سوی دو دولت و ملت از نظر قضایی و قانونی پیگیری لازم شود. در فضای مجازی و رسانهای هم بکوشیم تا به سخنان غیرمعتبر و غیرمستند اعتماد نکنیم و آن مشترکات دیرین و همزیستی مسالمت آمیزی که بین دو ملت وجود داشته نکات برجستهای است که میتوانیم منعکس، منتشر کنیم و در بین همدیگر به اشتراک بگذاریم.
ایرج فرخنده پور، کارشناس مسائل منطقه شب گذشته (سه شنبه ۲۳ فروردین) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه ایران همه نوع حسن نیت، برادری و عنایت را به مردم افغانستان دارد، گفت: توطئه تفرقه افکنانه و شیطان گونه در ذهن طراحان داستان افغانیها نهادینه شده است و میخواهند آن را در عرصه اجتماعی، سیاسی و فرهنگی عملیاتی کنند. بر کسی پوشیده نیست دولت ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی زمانی که کشور افغانستان مورد تهاجم اتحاد شوروی سابق قرار گرفت تا امروز همه نوع حسن نیت، برادری و عنایت نسبت به مردم افغانستان داشته و در این راه کوتاهی نکرده است.
وی با بیان اینکه گواه آن این است که ما هم درگیر جنگ با رژیم صدام بودیم و تعداد زیادی از مهاجران افغان وارد کشور ما شدند و چه بسا تعادادی از آنها در مناطق جنگی ما شهید شدند و آمارشان قابل توجه است با ما همراه و همدل بودند، ما این اشتراکات فرهنگی را هم در میدان فرهنگ و هم در میدان جنگ میدیدیم، گفت: این برادران در همه این فراز و نشیبها با ما بودند و ما هم با اینها بودیم، و مشکلات فراوانی در چند دهه اخیر برای مردم افغانستان پیش آمد که همیشه دست مهر ایرانیها به سمت افغانها دراز بود و دست مهر افغانها هم به سمت ما بود و ما هیچ گونه مشکلی نداشتیم.
فرخنده پور با اشاره به اینکه حوادث مختلفی پیش آمد، سیل ها، زلزلهها و دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای حسن همجواری و سیاست متعادلی که در راستای برقراری ارتباطات با همسایگان داشت هیچ گونه کوتاهی در این خصوص نکرد و با همه توان و قدرت در خدمتشان بودیم، گفت: آن چه که ما داشتیم برای آنها ارسال میکردیم و آنها را از خود میدانستیم و در بعد تاریخی هم اشتراکات فرهنگی بی شماری با این دولت و مردم داریم. ما اگر بخواهیم سابقه تاریخی منسجم تری را بیان کنیم در طول قبل از پیروزی انقلاب و دهههای قبل از آن هم ما این ارتباطات و تعاملات را با مردم داشتیم. بعد از پیروزی انقلاب و حوادث مختلفی که در شبه قاره ازجمله کشور افغانستان پیش آمد ما یک سیاست خاص و در خور توجه را نسبت به افغانستان داشتیم.
نظر شما