خبرگزاری شبستان_ بندر آستارا، پیمان ناصریزارع؛ زیبایی طبیعت سر سبز و جنگلهای تالش زبانزد خاص و عام است و با داشتن آبشاری به بلندی و زیبایی «بارزاو» تکمیل میشود. آبشار«بارزاُو» (لاتون) با ارتفاع ۱۰۵ متر، بلندترین آبشار شمال کشورمان میباشد، آنهایی که هوای دیدن این آبشار را دارند باید از مسیر رشت ۱۳ کیلومتر مانده به شهر بندری آستارا وارد شهر لوندویل شوند و سراغ خیابان آبشار را بگیرند تا در این مسیر پس از حدود ۱۰ کیلومتر رانندگی به روستای کوتهکومه برسند. بعد هم از حدود ۱۰ کیلومتر پیادهروی به آبشار زیبای /«بارزاُو»(لاتون) رسیده و از شاهکار خداوند در این منطقه استفاده کنند.
این آبشار از دامنههای شرق کوه اسپیناس (اسپینه) سرچشمه گرفته و به رودخانه لوندویل که با طول ۱۷ کیلومتر خود نیز از کوه اسپیناس «اسپینه» سرچشمه گرفته سرازیر میشود و با شیب تندی به سمت کوتهکومه و لوندویل حرکت کرده و در آخر وارد دریای کاسپین (خزر) میشود.
علاوه بر آبشار اصلی، آبشار دیگری با فاصله ی ۱۰ متری آن قرار دارد که ۶۵ متر ارتفاع دارد و سر ریز آب آن نسبت به آبشار اصلی بیشتر و عریضتر است، از مسیر چشمه تا آبشار /«بارزاُو»(لاتون) سه حوضچه بزرگ طبیعی با سه آبشار ۱۰ متری قرار دارد و انتهای مسیر نیز دارای پرتگاههای خطرناک و مرگبار است و کسانی که میخواهند به این آبشار سفر کرده و آن را از نزدیک ببینند جانب احتیاط را رعایت کنند.
در مسیر آبشار «بارزاُو»(لاتون) تپههای جنگلی و رودخانهای که منبع آن آبشار لاتون است دیده میشود که چشم هر بینندهای را نوازش میکند و روحیهای تازه به انسان میبخشد این آبشار در روزهای آخر هر هفته میزبان کوهنوردانی از شهرهای همجوار است که گذراندن اوقات فراغتشان را آبشار «بارزاُو»(لاتون) انتخاب کردهاند.
در مسیر این آبشار روستای قدیمی آسیوشوان وجود دارد و اطراف آبشار درختان آلو، به، گلابی، گردو، فندق، سیب وحشی و آلوچه (گوجه سبز) میروید. جنگل ۹ ماه از سال سرسبز است و از تنوع جانوری اطراف آبشار لاتون نیز میتوان به گرگ، خرس به ندرت و جوجه تیغی اشاره کرد، اسب و گاو و گوسفند را هم مردم ساکن اطراف آبشار نگهداری میکنند.
حجم آب آبشار«بارزاُو»(لاتون) در فصول مختلف سال متفاوت است ولی در تمام فصول آب دارد.
قلعهای که بر روی آبشار قرار دارد همان قلعه اسپینه (اسپیناس) معروف است؛ و یکی از قلعههای بابک خرم دین میباشد.
گفتنی است، آبشار بارزاو (لاتون) با شماره ۶۴۵ در سال ۱۳۹۸ فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسیده است.
نظر شما