به گزارش خبرگزاری شبستان، بررسی آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی بیانگر این است که بیشترین تراکنشهای سال گذشته در اسفندماه انجام شده که نسبت به ماه قبل از آن ۱۱ درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن (۹۹) ۱۱ درصد رشد داشته است.
بر این اساس، سه میلیارد و ۶۰۵ میلیون تراکنش از طریق بیش از ۹.۱ میلیون کارتخوان فروشگاهی، ۴۰۵ هزار ابزار موبایلی و ۶۶۷ هزار ابزار پذیرش اینترنتی انجام شد.
در این میان، تغییرات مبلغی تراکنشها نیز بیانگر افزایش ۱۶.۹۵ درصدی نسبت به ماه قبل و رسیدن به رقم ۷۱ میلیارد و ۲۷۴ میلیون میلیون ریال است. این میزان تراکنش در مقایسه با اسفندماه سال ۱۳۹۹ بیش از ۲۷ درصد رشد داشته است.
۹۲ درصد تراکنشها از طریق کارتخوانهای فروشگاهی
در اسفندماه سال گذشته، بیش از ۹۲ درصد از کل تراکنشها از طریق کارتخوانهای فروشگاهی انجام شده است، به گونهای که بررسی جدیدترین گزارش شاپرک از سهم ابزارهای پذیرش از تعداد تراکنشها در اسفندماه ۱۴۰۰ نشان می دهد کارتخوان فروشگاهی با ۹۲.۴۹ درصد بیشترین سهم را داشته و پس از آن ابزار پذیرش اینترنتی با ۴.۵۸ درصد و در نهایت ابزار پذیرش موبایلی با ۲.۹۳ درصد، در رتبه های بعدی قرار دارند.
همچنین مقایسه تعداد هر یک از ابزارهای پذیرش فعال سیستمی در اسفندماه ۱۴۰۰ نسبت به ماه گذشته، نشان می دهد تعداد ابزارهای فعال سیستمی پذیرش اینترنتی، موبایلی و کارتخوان فروشگاهی نسبت به بهمن ماه سال ۱۴۰۰ با افت ۴.۵۳ درصدی همراه بوده است.
بنابراین مجموع تعداد این ابزارها (اینترنتی، موبایلی و فروشگاهی) در آخرین ماه سال گذشته به رقم 10 میلیون و 232 هزار و 240 رسیده که نسبت به ماه قبل، بیش از چهار درصد کمتر شده است.
همچنین مقایسه سهم تعداد هر یک از این ابزارهای پذیرش فعال سیستمی از کل ابزارهای بازار در اسفندماه ۱۴۰۰، نشان میدهد سهم کارتخوان های فروشگاهی از بازار ۸۹.۵۱ درصد بوده است که این میزان در بهمن ماه سال قبل، ۸۶.۷۲ درصد تعیین شده بود و سهم ابزار پذیرش موبایلی از بازار در آخرین ماه زمستان ۱۴۰۰، به ۳.۹۷ درصد رسیده که نسبت به بهمن ماه، کاهش یافته است.
نظر شما