«بهرام دبیری» نقاش در گفتوگو با خبرنگار شبستان درباره نقاشی های دیواری در سطح شهر تهران بیان کرد: از آنچه که بر دیوارهای شهر وجود دارد و اتفاق میافتد، بسیار ناراضی هستم و از اینکه خرج زیادی که برای این نقاشی ها می شود، بسیار ناراحتم. این نقاشی ها نه تنها شهر را زیبا نمی کند، بلکه زشت وکثیف می کند.
وی به هزینه های هنگفت اجرا کردن نقاشی های دیواری در شهر تهران اشاره کرد و گفت: نقاشی هایی که هم اکنون بر دیوارهای شهر کشیده شدند، در سطح پایینترین سلیقه ها است و دوامی هم ندارند و هر دو سه سال یک بار باید از نو کشیده شوند. در شرایطی که نظافت شهر به اندازه کافی سامان داده نمی شود، این نوع نقاشی ها فقط به پایین آوردن سلیقه مردم و هدر رفتن پول آنها می انجامد.
دبیری با بیان اینکه شهرداری یک شهر باید برای آینده فکر کند و سلیقه ها را تا آنجا ببیند، درباره برپایی اولین دوسالانه دیوار نگاری و گرافیک محیطی شهر تهران اظهار کرد: تا زمانی که زمینه ها فراهم و پایه و اساس صحیحی حکمفرما نباشد، برپایی چنین دوسالانه ها و جشنواره ها هم کمکی به ارتقای سطح نقاشی ها شهری نمی کند و تاثیری نخواهد داشت.
وی با انتقاد از عملکرد و رفتار شهردارها در سطح شهر و آشنا نبودن آنها با فرهنگ ایرانی، بیان کرد: مهم ترین تصمیم برای بدنه این شهر این است که موادی که در معماری استفاده می شود، درست باشد. زیبایی یک شهر به مواد و متریالی است که بر روی سطوح کاربرد دارد، بر می گردد. تا زمانی که شهردارها شخصاً با روحیه هنر، فرهنگ و زیبایی شناسی عجین نشوند، هیچ اتفاق مثبتی نخواهد افتاد.
دبیری خاطرنشان کرد: شهردارها موظفند که هر چند ماه یک بار با اهالی هنر تبادل نظر داشته باشند که این رو در رو شدن ها، بر روی سلیقه و روحیه شان تاثیر بگذارد.
وی در پایان با اشاره به اینکه در چنین دوسالانه هایی باید بر مبنای مدیریت مرکزی فاخر استوار باشد، تاکید کرد: برپایی جشنواره ها و دوسالانه ها تا وقتی که مدیریتی واحد بر پایه اصول حکمفرما نباشد، کمکی به ما نمی کند.
پایان پیام/
نظر شما