به گزارش خبرگزاری شبستان، در این نمایشگاه 34 اثر لعاب و سفالینه با ابعاد متفاوت و تم موضوعی مختلف ارائه شده است. همه این آثار با تکنیک لعاب سرد خلق شده اند و در فرآیند خلقشان به پخت و کوره نیازی نداشته اند و به این دلیل بر خلاف دیگر سفالینه ها ،از طرح های بسیار متنوع و رنگ های کمتر دیده شده در زمینه سفال ها بهره مندند .
احمد جعفری نقاش و گرافیست که طراحی این آثار را به عهده داشته در مورد علاقه اش به کار لعاب و سفال می گوید: من حدود 8 سال است که کار لعاب و سفال را با این رنگ ها تجربه می کنم و مرمت آثار باستانی باعث شده که به این کار علاقمند شوم. از ویژگی های تکنیک این آثار نبود سختی های کار با لعاب و سفال است که همین عامل موجب شده تا خلاقیت بیشتری در کار ایجاد شود زیرا وقتی کار مسیر پخت را طی کند محدودیت بوجود می آید و نوآوری در آن کم می شود. در این تابلو ها سعی شده موضوعات متنوع با رنگ ها و اشکال متفاوت دنبال شود تا سلیقه مخاطبان را تامین کند. موضوع در این نمایشگاه از لحاظ زیبایی حائز اهمیت می باشد اما برای ما مهم تر از آن نشان دادن تکنیک لعاب و سفالینه بوده است. هدف این است که نشان دهیم لعاب و سفال فقط در معماری استفاده نمی شود بلکه به عنوان یک تابلو می تواند در خانه های مردم وارد شود و می تواند از فاصله ای نزدیک دیده شود و مورد توجه قرار گیرد.
او در ادامه در مورد رنگ گذاری آثار می گوید: در بعضی تابلو ها رنگ ها به شکلی برجسته نقوش را پدید آورده اند چون قبل از آنکه لعاب را ایجاد کنیم یک بیس یا زیر سازی اولیه داشته و شبیه به لعاب هایی که در تبریز کار می کنند عمل کرده ایم . در این تکنیک می توان لعاب را غلیظ یا ضعیف گرفت و کار مسطح و برجسته ارائه داد.
یکی از تفاوت هایی که این آثاررا متمایز با دیگر آثار لعاب و سفال می کند رنگ های شاد و پر انرژی چون آبی فیروزه ای، نارنجی، طلایی،زرد و سبزی است که در آن ها دیده می شود، رنگ گذاری های جعفری در این آثار لعاب و سفالینه به شکل رنگ گذاری قدما در مینیاتورهای ایرانی می باشد.
گروه بارون شامل احمد جعفری و مهرشید مظفریان می شود که سال پیش اولین نمایشگاه سفال و لعاب را با همکاری هم در گالری شکوه برگزار کرده اند، امسال بدلیل گستردگی کار و انجام کارهای معماری در اماکن نیاز به کمک داشته به همین منظور چند نفر نیروی کمکی به گروه اضافه شده است.
مهرشید مظفریان که نظارت اجرایی این آثار را به عهده دارد در مورد برپایی این نمایشگاه می گوید: این دومین نمایشگاه لعاب و سفال است که برگزار می کنیم، تفاوت این نمایشگاه با نمایشگاه سال قبل ابعاد آثار است. در آثار جدید سعی کرده ایم ابعاد را کوچکتر کنیم و بشقاب های سفالی را نیز به کار اضافه کرده ایم که مناسب فضاهای کوچک باشد.
او در مورد موضوعات متنوع این آثار افزود:در این آثار سعی کرده ایم طرح ها را متناسب با سلیقه های مختلف افراد انتخاب کنیم به همین منظور آثاری مذهبی،سنتی ، مدرن و با توجه به نزدیکی نمایشگاه به عید نوروز المان های مرتبط با بهاررا در کنار هم در این نمایشگاه ارائه داده ایم.
این نمایشگاه تا تاریخ 24 اسفند 90 در گالری شکوه واقع در بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی ، کوچه امیر نوری ، پلاک 19 دایر می باشد و علاقمندان می توانند از ساعت 4 تا 8 شب از این آثار دیدن نمایند .
پایان پیام/
نظر شما