به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، رئیس سازمان سینمایی در نشست صمیمی چهار ساعته با مسئولان مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، به تبیین ساختار جدید این سازمان و تغییرات احتمالی منبعث از آن پرداخت و نقطهنظرات و پیشنهادات مدیران این مجموعه پیرامون شرح وظایف جدید مرکز هم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
«جواد شمقدری» در این نشست، با پُراهمیت خواندن بحث همگرایی سازمان سینمایی به منظور عدم اجرای یک کار موازی و یا سیاستهای متناقض، تصریح کرد: مأموریتهای مؤسسات تابعه این سازمان، در آینده نزدیک تغییر پیدا خواهد کرد.
وی ضمن تأکید بر جایگاه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اظهار داشت: این مرکز در دوره جدید میبایست مأموریتهایی جدی در عرصه مستند، به ویژه مستند- سینمایی و فیلم ویدیویی و سینمای اکسپریمنتال را برعهده گیرد.
شمقدری در ادامه گفت: این مرکز باید مستندسازان را به مسیری هدایت نماید تا به جای اینکه در محفلها سوژه بیابند، در بستر اجتماع موضوعات را دریابند و آنرا با عیار واقعی به تصویر کشند تا فیلمسازان با تجربه جدیدتری پا به عرصه فیلمسازی بگذارند و ما نیز مثل گذشته، روند اختصاص بخشی از بودجه پروژههای فاخر سینمایی به تولیدات مرکز را ادامه خواهیم داد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، به بحث «خصوصیسازی» در حوزه سینما پرداخت و به جایگاه ویژه آن در سازمان سینمایی تأکید کرد.
رئیس سازمان سینمایی در پایان گفتار خود، پیرامون بحث اکران فیلم مستند تصریح کرد: میبایست یک پاتوق فرهنگی که مردم، روزانه به آن مراجعه میکنند را شناسایی کرده و برنامه نمایش و نقد و بررسی فیلمهای مستند در آن مکان به اجرا درآید.
در ادامه این نشست، شفیع آقامحمدیان به ذکر توضیحاتی پیرامون فعالیتهای گسترده مرکز طی یکسال اخیر و کسب توفیق در رویدادهای مختلف فرهنگی- هنری که از رشد قابل توجهی نسبت به سالهای گذشته هم برخوردار بوده، پرداخت و پیشنهاد تأسیس بنیاد سینمایی مستند و تجربی را ارائه داد تا فیلمسازان نامی کشور که قصه تجربه جدیدی در عرصه سینما را دارند هم بتوانند به این بنیاد مراجعه کرده و کار تجربی یا اکسپریمنتال تولید نمایند.
وی در ادامه، بر تولید مستندهای حرفهای، مستند- سینمایی، فیلمهای کوتاه داستانی و انیمیشن حرفهای در این بنیاد هم تأکید کرد.
برگزاری جشنواره مستند از دیگر مباحث این نشست بود که شفیع آقامحمدیان در خصوص آن گفت: ما در سال 90، چهار جشنواره موفق را با کمترین حاشیه برگزار کردیم که به ویژه جشنواره بینالمللی سینماحقیقت علی رغم تحریم خارجیها، به بهترین نحو برپا شدید.
حسین خورشیدی معاون فرهنگی مجموعه نیز در این نشست، با ارائه گزارشی از روند تولیدات در بخشهای مختلف حوزه مأموریتی مرکز در سالجاری تصریح کرد: این «مرکز»، همواره خط مقدم معاونت سینمایی بوده و بیشترین حجم ارتباطی با بدنه سینما، با تولید بیش از 200 اثر در این حوزه اتفاق افتاده و همین نکته، لزوم توجه بیشتر پیرامون تخصیص اعتبارات و همچنین توجه ویژه سازمان سینمایی به ضرورت تشکیل بنیاد سینمایی مستند را یادآور میشود.
این نشست صمیمی چهار ساعته در پایان، به جمعبندی پیشنهادی شرح وظایف جدید «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» در سازمان سینمایی منتهی شد و بر مواردی چون: تأسیس بنیاد سینمایی مستند و تجربی (بنیاد سهروردی)، فعالیت در حوزه تولید فیلمهای فاخر تجربی، مستند- سینمایی، مستند، داستانی و انیمیشن حرفهای، ایجاد واحد پشتیبانی فنی و تولید، برپایی منظم جشنواره بینالمللی سینماحقیقت و جشنوارههای موضوعی دیگر، تأسیس مرکز پژوهش مستند، برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی و همایشهای بینالمللی و هفتههای فیلم و... تأکید شد.
در پایان این نشست رئیس سازمان سینمایی ضمن درخواست انجام با قدرت وظایف جاری، مأموریت برگزاری جشنواره بینالمللی فیلمهای مستقل درسال 91 را با توجه به حجم و سرعت رخدادهای سیاسی- اجتماعی، به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی محول نمود.
پایان پیام/
نظر شما