به گزارش خبرگزاری شبستان، آمریکایی ها تا قبل از 12 اسفند همچنان از عبارت " همه گزینه ها درباره ایران روی میز است " استفاده می کردند اما حضور گسترده ملت ایران در انتخابات مجلس آنها را به انفعالی آشکار کشیده است .
اوباما در اجلاس آیپک و در جمع یهودیان افراطی و سرمایه داران بزرگ آمریکا ، برخلاف همیشه موضعی نرم و همراه با مدارا درباره ایران مطرح کرد و گفت : سخنان خشونت طلبانه ما بیشتر به نفع ایران تمام شده است و ما باید بدانیم که به جای سخن گفتن از جنگ باید از راه دیپلماسی با ایران وارد شویم . این سخنان برخلاف مواضع جنگ طلبانه مقامات رژیم صهیونیستی علیه ایران در دوهفته گذشته بود . اگر چه منظور رئیس جمهور آمریکا استفاده از روش های دیپلماتیک علیه ایران است اما اوباما با کنار گذاشتن واژه های جنگی در سخنرانی خود نشان داد که تا حدودی پیام وحدت و همدلی مردم ایران زمین را در حماسه 12 اسفند درک کرده است .
روز پس از برگزاری انتخابات در ایران، باراک اوباما در سخنرانی خود در اجلاس سالیانه آیپک هرچند حمایت همه جانبه آمریکا از رژیم صهیونیستی را متذکر شد، اما گزینه نظامی علیه ایران را تنها در صورتی مطرح دانست که تحریم ها علیه این کشور به نتیجه نرسد.
همچنین چهار روز پس از برگزاری انتخابات ایران یعنی در روز 16 اسفند باراک اوباما در دیدار با بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اظهار داشت که مناقشه اتمی ایران را از راه دیپلماتیک میتوان حل کرد.
روزنامه «واشنگتن پست» همان موقع با انتشار جزئیاتی از مذاکرات اوباما و نتانیاهو در گزارشی نوشت که در این دیدار، اوباما با بیان اینکه وقتی بحث امنیت در میان باشد، رژیم صهیونیستی همواره حمایت آمریکا را پشت سر خود خواهد داشت، در عین حال از وی خواست طی ماه های آینده و پیش از تأثیرگذاری تحریم ها از حمله به ایران خودداری کند.
اوباما مدعی شد اگر رژیم صهیونیستی پیش از آنکه مجموعه تحریم ها علیه ایران در تابستان آتی تأثیر کامل خود را بگذارد، به ایران حمله کند، این امر انزوای دیپلماتیکی که ایران به آن دچار است را از بین خواهد برد و ائتلاف بین المللی که هم اکنون علیه ایران وجود دارد از بین خواهد رفت.
وی گفت: «من قویاً بر این اعتقادم که فرصتی برای موفقیت دیپلماسی باقی است».
سخنان اوباما در کاخ سفید یک واقعیت مهم را در خود داشت و آن این که در صورت حمله به ایران امنیت اسرائیل و ایالات متحده آمریکا به خطر میافتد.
باید گفت که رئیسجمهور آمریکا در سخنان خود به این مطلب اذعان داشت که حمله به ایران یک تصمیم ناپخته و لوث شده است و در صورت عملی شدن این تصمیم امنیت اسرائیل و آمریکا به مخاطره میافتد.
این در حالی است که اوباما چندی پیش در دو سخنرانی دیگر تاکید کرده بود که برای متوقف کردن برنامه اتمی ایران گزینه نظامی نیز روی میز است و در استفاده از این گزینه "بلوف نمی زند.
وی گفته بود: "برای جلوگیری از رسیدن ایران به سلاح اتمی در استفاده از زور لحظهای تردید نخواهم کرد."
همچنین لئون پانتا ، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده بود که واشنگتن اگر مجبور شود از گزینه نظامی علیه ایران استفاده میکند.
پانهتا همچنین تاکید کرده بود که آمریکا قصد دارد موشکهای پیشرفتهای را با هدف حفظ "برتری نظامی اسرائیل" به این کشور بدهد.
به هر حال آنچه اکنون دارای اهمیت است این است که بدانیم مواضع جدید آمریکا و کشورهای غربی درباره ایران از آنجا نشأت میگیرد که جمهوری اسلامی ایران از پشتوانه مردمی بالایی برخوردار است و این پشتوانه مانند کوهی استوار از کیان ایران دفاع می کند و می تواند در برابر هر قدرتی ایستادگی کند.
از سوی دیگر شراطی و تحولات منطقه نیز باعث شده است تا کشورهای غربی نسبت به عواقب جنگ احتمالی با ایران بیم داشته باشند و به همین خاطر این گزینه را نفی میکنند.
نامه دکنر جلیلی به کاترین اشتون ، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره آمادگی ایران برای انجام مذاکرات و اعلام پیشرفت تازه هستهای ایران و مهمتر از آن هشدار و تصمیم جدی ایران برای قطع صادرات نفت به اروپا نشان دهنده دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران علیه سیاستهای خصمانه و تهدید آمیز غرب بود که تاثیر خود را بر روند تصمیم گیری و اتخاذ مواضع توسط اروپا و آمریکا گذاشت.
پس از آن که اتحادیه اروپا نامه دکتر جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان را دریافت کرد کاترین اشتون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا از پاسخ سعید جلیلی ابراز خوشبینی کرد و در عین حال هیلاری کلینتون آن را گامی مهم خواند.
کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه گفت که درباره دورنمای بازگشت ایران به گفتوگوهای هستهای با قدرتهای جهانی در پینامهای که از تهران دریافت کرده "محتاط و خوشبین" است.
اشتون در کنفرانس خبری مشترک با هیلاری کلینتون گفت: فکر کنم خوب است که شاهد رسیدن این نامه بودیم.
او ادامه داد: ما به مذاکره ادامه خواهیم داد و اطمینان حاصل خواهیم کرد که آن چه بررسی میکنیم، اساسی است.
پایان پیام/
نظر شما