انقلاب اسلامی برگرفته از بطن قرآن کریم و مبانی اسلامی است

رئیس سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، انقلاب را برگرفته از بطن قرآن ومبانی اسلامی دانست و گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی متفکران واندیشمندان جهان اسلام متوجه شدند که می توانند در مقابل ظلم، مسلمان را ساماندهی کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان ازمشهد، محمدباقر خرمشاد، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ظهر امروز(21دی) در نشست تخصصی "بیداری جهان اسلام و نقش دانشگاه‌‌ها" با بیان اینکه ما در ایران، بحث علوم سیاسی و تحولات جهان اسلام را به‌ عنوان یک درس دو واحدی در مقطع لیسانیس، فوق لیسانس و دکترا مورد بحث قرار می‌دهیم، گفت: یکی از نقاط ورود به بحث این است که جهان اسلام بعد از چند قرن شکوفایی تمدنی که تمدن قالب و چیره در جهان محسوب می‌شد دچار رخوت و سستی شد.

 

وی با اشاره به انتقال ثقل تمدنی از جهان اسلام به جهان غرب، بیان کرد: جهان غرب دو نوع برخورد استعماری و نفوذ فکری را با جهان اسلام در پیش می‌گیرد، به این مفهوم که بیشتر شکل‌های قشری گرایانه، انزواگری و درون‌گرایی متداول می‌شود و حاکمانی نالایق و پراکنده بر جهان اسلام مسلط می‌شوند.

 

خرمشاد، تصریح کرد: در زمانی که کانون تمدن به غرب منتقل می‌شود و غرب در گسترش خود می‌خواهد جهان اسلام را تسخیر کند، جهان اسلام دوران خواب خود را می‌گذراند.

 

وی اضافه کرد: غرب برای باقی ماندن در جهان اسلام نه تنها به صورت فیزیکی حضور پیدا می‌کند بلکه تفکر غربی که مبتنی بر مدرنیته سکولاریسم و... است نیز میان مسلمانان نفوذ می‌کند.

 

وی تأکید کرد: بر خلاف غرب، جهان اسلام معتقد است که انسان علاوه بر ماده دارای بعدی معنوی می باشد در نتیجه این دو تفکر در جهان اسلام با هم در تعارض قرار می‌گیرند.

 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با بیان اینکه تمدن غربی با تکیه بر علم و بر صنعت و ماشین رشد می‌کند و جهان اسلام به دلیل رکود تمدنی بسیار عقب می‌ماند، افزود: در یک مقطعی از تاریخ، حدود 200 سال قبل تعدادی از اندیشمندان جهان اسلام این سئوال برایشان مطرح شد که چرا اسلام و مسلمانان عقب افتاده و غربی‌ها پیشرفت کرده‌اند و چگونه باید بر وضع موجود نامطلوب غلبه کرده و امت حضرت محمد(ص) را از این وضع نجات داد.

 

وی با اشاره به اینکه به این سئوال به دو صورت می‌توان پاسخ داد، یادآور شد: پاسخ اول این است که ما برای غلبه بر وضع عقب ماندگی باید همان راهی را برویم که غرب رفت، به این معنا که غرب در خروج از قرون وسطی که دوران حاکمیت کلیسا و اشرافیت بود، دین را کنار گذاشت پس ما هم همانگونه عمل کنیم و دین را کنار بگذاریم.

 

خرمشاد، با بیان اینکه در این طرز تفکر دین به‌عنوان درد شناخته می‌شود، ابراز کرد: با این پاسخ اگر دین را کنار بگذاریم می‌توانیم دنیای خود را آباد کرده و رشد کنیم، طرفداران این راه حل این فکر را در جهان اسلام عملیاتی هم می‌کنند.

 

وی دلیل دوری مسلمانان از اسلام را عمل نکردن به اسلام عنوان کرد و گفت: از صدر اسلام و از زمان پیامبر تا اوج شکوفایی تمدن اسلامی، مسلمانان به اسلام عمل می‌کردند لذا وضعشان خوب بود اما از زمانی که از اسلام ناب فاصله گرفتند دچار رکود شدند.

 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با اشاره به اینکه اتفاقی که در انقلاب اسلامی ایران افتاد خود اسلام مبنی انقلاب اسلامی ایران قرار گرفت، خاطر نشان ساخت: با پیروزی انقلاب اسلامی متفکران و اندیشمندان جهان اسلام به این تفکر دست یافتند که می توانند در مقابل طاغوت و ظلم مسلمانان را ساماندهی کنند.

 

وی ادامه داد: تفکر دینی در انقلاب اسلامی موجب به وجود آمدن یک الگو حکومتی جدید شد که این حکومت با حکومت پادشاهی، غربی و مارکسیستی در تضاد بوده و راس حکومت اسلامی خلق شده مردم سالاری دینی است.

 

وی با بیان اینکه جامعه اسلامی بدون حکومت معنا ندارد، اظهار داشت: به همین دلیل بیداری اسلامی بعد از انقلاب اسلامی وارد مرحله جامعه اسلامی وحکومت اسلامی می شود.

 

خرمشاد، خاطر نشان ساخت: اسلام هراسی زمانی اتفاق می افتد که بیداری افراد بیشتر شود و جهان غرب در رتبه ای پایین تر از اسلام قرار گرفته باشد غرب تلاش می کند تا اسلام را دینی خشن و دین خون و شمشیر نشان دهد تا از رشد اسلام در جهان جلوگیری کند.
 

وی به نقش دانشگاهیان و حوزویان که در بیداری اسلام در انقلاب اسلامی ایران نقش داشته اند اشاره کرد و افزود: حوزه و دانشگاه به عنوان یکی از ثمرات انقلاب اسلامی است چرا که علم و دین با یکدیگر گره خوره و متصل به یکدیگراست.

 

وی نقش دانشگاه ها را در دست یابی به منابع اسلام، تقوا و تکنولوژی بسیار مهم دانست وتاکید کرد: اسلام راه حل نجات امروز و فردا برای بشر است و دانشجویان و دانشگاهیان باید منابع اسلامی و علمی را استخراج کنند.

 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با بیان اینکه جامعه کمک کند تا نخبگان و توده های مردمی در دانشگاه ها تربیت شوند، گفت: دانشگاه کمک کنند تا بیداری در جهان اسلام رشد پیدا کند و به تعالی برسد.

 

وی با بیان اینکه جهان غرب در مقابل شکوفایی اسلام در قرون وسطا دو نوع برخور داشته است، گفت: استعمار و نفوذ فکری به این مفهوم که جهان اسلام متفرق از دین به صورت قشر گرایی، انزوا و درون گرایی می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 11633

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha