خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ گرانی و کمبود اقلام مورد نیاز مردم مانند سیب زمینی، گوجه فرنگی و... به بهانه های مختلف تراژدی جدیدی نیست و در طول ماه های گذشته شاهد گرانی اقلام مورد نیاز مردم اعم از لوازم خانگی، برنج، گوشت، حبوبات، لبنیات، صیفی جات و... بوده ایم و هر بار هم مسئولان مربوطه بالا بودن کیفیت محصول، تحریم ها و... را مهمترین دلیل افزایش قیمت ها عنوان می کنند در حالیکه گرانی برخی اقلام مورد نیاز مردم مانند صیفی جات و میوه به تحریم ها مرتبط نیست.
فرارسیدن ماه مبارک رمضان و افزایش نگرانی مردم از افزایش قیمت ها باعث شد تعدادی از افراد قبل از ماه مبارک رمضان اقلام مورد نیاز این ماه اعم از برنج، گوشت و... را تهیه کنند در این بین افرادی که روز به روز مایحتاج خود را تهیه می کنند برای خرید اقلام اولیه سبد غذایی زیر بار این گرانی ها کمر خم می کنند.
متأسفانه این روزها شاهد گرانی و کمبود برخی اقلام مورد نیاز مردم شامل میوه و صیفی جات هستیم. غرفه داران و مغازه داران بهانه کمبود و نبود محصول را به اعتصاب کامیون داران ربط می دهند.
کمبود میوه و تره بار
یکی از غرفه داران بازار روز غفاری در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به کمبود میوه و صیفی جات در روز بازار می گوید: سیب زمینی و میوه های موجود از چند روز گذشته است و به علت اعتصاب کامیون داران، میوه تازه و با کیفیت به استان نیامده است.
او که خواست نامش فاش نشود از وضعیت موجود گلایه کرده و می گوید: در حال حاضر نیز مشکلات بارگیری و اعتراضات کامیونداران، کمبود و افزایش قیمت برخی اقلام مانند هندوانه، پیاز و... را تحت تاثیر قرار داده است.
اعتصاب کامیون داران
یکی از مغازه داران سطح شهر هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند به اعتصاب کامیون داران اشاره می کند و می گوید: این اعتصاب باعث کمبود و پایین بودن کیفیت محصول شده است.
«یداالله حسین آبادی» با بیان اینکه در دو روز گذشته قیمت میوه و تره بار به شدت افزایش داشته است، می افزاید: امروز از میدان میوه و تره بار، گوجه فرنگی با کیفیت پایین کیلویی 16 هزار تومان خریده و به 20 هزار تومان می فروشم.
وی یادآور می شود: با توجه به کاهش کیفیت گوجه فرنگی در هر جعبه حدود 20 کیلوگرم ضایعات است و اگر کیلویی 40 هزار تومان هم به فروش برسد جوابگو نیست اما برای جور بودن جنس مجبور به تهیه گوجه فرنگی با کیفیت پایین هستیم.
وی این افزایش قیمت ها را باعث کاهش قدرت خرید مردم و به دنبال آن ضرر و زیان مغازه داران می داند و از مسئولان می خواهد در این زمینه چاره اندیشی کنند.
کاهش قدرت خرید
یکی دیگر از شهروندان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند ضمن گلایه از گرانی ساعتی اقلام مورد نیاز مردم می گوید: توان و قدرت مردم برای خرید روز به روز کم و کمتر می شود.
«محسن ابراهیمی» ضمن گلایه از افزایش قیمتها می گوید: کاهش توان و قدرت خرید خانوارها باعث شرمندگی پدر خانواده است چرا که روز به روز اقلام مورد نیاز خانواده گران شده و به دنبال آن سبد و سفره غذایی کوچک و کوچکتر می شود.
وی به قیمت گوجه و سیب زمینی در گوشه و کنار شهر اشاره می کند و می گوید: در نقاط مختلف شهر هر کیلوگرم گوجه فرنگی کیلویی 18، 22، 25 هزار تومان به فروش می رسد و وقتی علت را جویا شوی به بهانه کیفیت بسنده می شود.
وی قیمت هرکیلوگرم سیب زمینی را هم در گوشه کنار 14، 16 و 18 هزار تومان اعلام می کند و ضمن گلایه از عدم مدیریت و رسیدگی می افزاید: متأسفانه هر ساله در مناسبتهای مختلف نوروز، یلدا، ماه مبارک رمضان و... شاهد افزایش قیمت اقلام مورد نیاز مناسبت اعم از آجیل، برنج، گوشت، میوه و... هستیم.
کمبود نداریم
رئیس اتحادیه میوه و تره بار بیرجند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند در خصوص بازار میوه در ماه مبارک رمضان با بیان اینکه در بخش تامین میوه با هیچ کمبودی مواجه نبودهایم و همه چیز به اندازه کافی در بازار موجود است، می گوید: اعتصاب کامیون داران مسئله کشوری است و در افزایش قیمت و کمبود آن ارتباطی ندارد.
«محمد حیدری» اعتصاب کامیون داران را در کمبود برخی اقلام مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی و هندوانه بی تأثیر نمی داند و می گوید: در حال حاضر میوه هایی مانند سیب، پرتقال و... با خودروهای سبک حمل می شود و به همین علت در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
وی قیمت هر کیلو گرم گوجه فرنگی با کیفیت در میدان میوه و تره بار را در حال حاضر 12 تا 13 هزار تومان اعلام می کند و یادآور می شود: گوجه فرنگی پس از احتساب 20 تا 25 درصد سود باید به دست شهروندان برسد و رقمی بالاتر از آن تخلف محسوب می شود.
حیدری اعتصاب کامیون داران را بهانه ای برای برخی افراد سودجو می داند و می گوید: سیب زمینی و گوجه فرنگی در کشور نوسان قیمت دارد و بر اساس تقاضا و نیاز قیمت ها فرق می کند.
وی قیمت هندوانه در میدان تره بار به ازای هر کیلوگرم را سه هزار تومان اعلام می کند و می گوید: با احتساب سود باید در بازار هر کیلوگرم هندوانه تا چهار هزار تومان به فروش برسد و فروش بیشتر از این قیمت تخلف بوده و عدم گزارش آن دینی به گردن شهروندان است.
سخن پایان
افزایش قیمت اقلام مورد نیاز مردم موضوعی تکراری است که هر روز و ساعت به آن پرداخته می شود برخی تحریم و برخی بهانه هایی مانند اعتصاب کامیون داران، سیل، گرما و... را بهانه می کنند. به راستی مسئولان برای حل این مشکل به صورت ریشه ای چه اقدامی انجام داده اند تا باعث دلگرمی و رفع گلایه شهروندان شود.
نظر شما