خبرگزاری شبستان: "مجلس عصاره فضایل ملت است "بلاشک همگان این سخن را شنیده اند. سخنی که خود روشنگر وجود دموکراسی درکشور است. عصاره فضایل ملت یعنی نهادی که مردم د رآن وجود دارندو برای سرنوشت خود تصمیم گیری می کنند یعنی نهادی که درآن با قانونگذاری و نظارت که دو وظیفه نمانیدگان ملت است،امورات مملکت با برنامه ریزی و هدف گذاری به قول معروف می چرخد.
مجلس شورای اسلامی هر ساله با تصویب طرح ها و لوایح و یا اصلاح قوانین قبلی در بحث قانونگذاری یا با سوال، استیضاح، تذکر و تحقیق و تفحص از دستگاههای دولتی و یا مسئولان دولتی در راستای وظایف نظارتی خود عمل می کند.
مجلس هشتم از ابتدای شکل گیری با تصویب طرحها و لوایح مهم گامهای مهمی در بحث قانونگذاری در کشور برداشت که از جمله می توان به لایحه هدفمندساری یارانه ها و هم چنین تصویب قانون برنامه پنجم توسعه کشور در سال 1389 اشاره کرد.
اما مجلس هشتم در سالی که به نام سال جهاد اقتصادی نامگذاری شد و نسیم بیداری اسلامی در جهان اسلام وزیدن گرفته بود، چه کرد؟
سرویس سیاسی خبرگزاری شبستان جواب این سوال را در تصویب طرح ها و لوایح و سایر وظایف مجلس در ابعاد دیگر به اختصار بیان می کند:
مجلس شورای اسلامی پس از نامگذاری سال 90 به عنوان سال جهاد اقتصادی در اولین جلسه خود در سال نو به پیشنهاد تشکیل کمیسیون ویژه جهاد اقتصادی رأی مثبت داد تا لبیکی به ندای رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای کار خود در سال جدید بدهد گرچه در مورد تشکیل این کمیسیون اختلاف رأی وجود داشت و عدهای معتقد بودند جهاد اقتصادی کار یک کمیسیون نیست و باید در همه کمیسیونها پیگیری شود اما این پیشنهاد در نهایت به تصوب رسید.
وکلای ملت ابتدای سال با نطق های میان دستور یا تذکرات خود کشتار شیعیان در بحرین را محکوم می کردند و از مجامع بین المللی و سازمان کنفرانس اسلامی برای آنچه سکوت معنادار خوانده می شد توضیح می خواستند.
وقتی کلیات لایحه بودجه 90 به تصویب رسید
اما خانه ملت در تاریخ 6 اردیبهشت پس از آنکه پیش از سال اجازه 2 ماهه به دولت با لایحه دودوازدهمی برای پرداخت ها و دریافت ها را داده بودند تا دولت در دوماهه نخست سال با مشکل مواجه نشود، کلیات لایحه بودجه 90 را به تصویب رساندند و در همان روز وارد بررسی جزئیات شد.
در حین بررسی بودجه 90 بود که اخباری مبنی بر کشته شدن بن لادن به قول آمریکای ها شنیده شد که در این میان خانه ملتی ها این اخبار را کاملا عادی خواندند و باز هم بر تروریست بودن رژیم اشغالگر در مصاحبه ها و نطق های خود تاکید کردند.
سرانجام مجلس در تاریخ 19 اردیبهشت جزئیات لایحه بودجه را به پایان رساند و نمایندگان مبلغ بودجه سال 1390 کل کشور از حیث منابع را بالغ بر پنج میلیون و 83 هزار و 938 میلیارد و 829 میلیون ریال و از حیث مصارف مبلغ پنج میلیون و 83 هزار و 938 میلیارد و 829 میلیون ریال مشخص کردند.
بر اساس رأی مجلس، منابع بودجه عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری داراییهای مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینهها و تملک داراییهای سرمایهای و مالی بالغ بر یک میلیون و 697 هزار و 225 میلیارد و 111 میلیون ریال که شامل منابع عمومی بالغ بر یک میلیون و 545 هزار و 870 میلیارد و 91 میلیون ایران است، مشخص کردند.
همچنین نمایندگان درآمدهای اختصاصی وزارتخانهها و مؤسسات دولتی را بالغ بر 151 هزار و 355 میلیارد و 20 میلیون ریال مشخص کردند.
بر اساس رأی مجلس، بودجه شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از لحاظ درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بالغ بر سه میلیون و 550 هزار و 656 میلیارد و 365 میلیون ریال و از حیث هزینهها و سایر پرداختها بالغ بر سه میلیون و 550 هزار و 656 میلیارد و 365 میلیون ریال مشخص شد.
لاریجانی رییس مجلس شد
خانه ملتی ها در 20 اردیبهشت پس از اما و اگرها و شد و نشدها بالاخره کلیات طرح نظارت مجلس بر امور نمانیدگان را به تصویب رساندند گرچه علی لاریجانی، رییس مجلس این طرح را برای برطرف کردن ایرادات به کمیسیون ارجاع داد و همین موضوع باعث اعتراضات شدید برخی از نمایندگان شد.
وکلای ملت خرداد خود را با انتخاب لاریجانی به عنوان رییس مجلس برای سال چهارم انتخاب کردند، انتخابی که قبلا در فراکسیون اصولگرایان با رأی قاطبه نمایندگان عضو این فراکسیون انجام شده بود گرچه اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی از این انتخاب نارضی بودند.
لاریجانی توانست از مجموع 244 رأی 212 رأی را به خود اختصاص داد و به عنوان رییس مجلس برای سال چهارم انتخاب شود و در کنار وی محمدرضا باهنر که مدتی از نایب رییسی به دلیل عدم انتخاب نمایندگان فاصله گرفته بود مجددا به عنوان نایب رییس اول انتخاب شد و اینبار حجت الاسلام ابوترابی فرد از چرخه نایب رییسی کنار رفت و جای خود را به سید شهاب الدین صدر به عنوان نایب رییس دوم داد.
وکلای ملت که هر ساله در سالروز تشکیل مجلس به دیدار مقام معظم رهبری می روند در تاریخ 8 خرداد نیز به دیدار معظم له رفتند و ایشان در بخشی از سخنان خود تاکید کردند: پرهیز از اختلاف «وظیفه ای ملی در دفاع از اسلام و انقلاب و ایران» است و جناحهای مختلف مجلس، فراتر از گرایشها و سلایق خود، سهم خود را در مقابله با هدف بسیار زشت دشمن برای ایجاد اختلاف در کشور ادا کنند.
خانه ملتی در تاریخ 10 خرداد با تجدید میثاق با آرمانهای امام خمینی (ره) با حضور در حرم مطهر خود را برای یکسال کاری دیگر آماده کردند.
استارت کوچک سازی دولت زده شد
نمایندگان چهارشنبه 11 خرداد در راستای آنچه به نام کوچک سازی دولت خوانده می شود و براساس قانون برنامه پنجم توسعه که باید تعداد وازرتخانه ها به 10 وزارتخانه کاهش یابد با تصویب کلیات لایحه تشکیل وزارتخانه امور زیر بنایی و ارتباطات موافقت کردند و در بررسی حزئیات این لایحه عنوان آن را به وزارت امور زیر بنایی تغییر دادند و بدین ترتیب با رأی نمایندگان از ادغام وازرتخانه های مسکن و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارتخانه امور زیر بنایی تشکل می شود.
خانه ملتی ها خرداد ماه کار خود را با ادغام دیگری ادامه دادند به گونه ای که به فوریت طرحی رأی دادند که در صورت تصویب نهایی آن سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادغام و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت فرهنگ و ارشاد و میراث فرهنگی و گردشگری تغییر نام می دهد.
وزیر پیشنهادی رییس جمهور برای تصدی وازرت ورزش و امور جوانان رأی نیاورد
اما در تاریخ 24 خرداد مجلس شورای اسلامی و پس از بگو و مگوهای معمول میان مجلس هشتم و دولت اصولگرای دهم برای معرفی وزیر ورزش بالاخره رییس جمهور در نامه ای گلایه ای خطاب به نمایندگان مجلس سجادی را به عنوان وزیر پیشنهادی خود برای تصدی این وزارتخانه معرفی کرد، نامه ای که باعث تذکرات و واکنش نمایندگان شد.
وکلای ملت چهارشنبه 25 خرداد با بررسی جزییات لایحه مجازات قاچاق و اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز ضوابطی را برا دارندگان و قاچاقچیان این سلاح ها مشخص کردند.
آخرین روز کاری خرداد ماه روز پرکاری برای خانه ملتی ها بود تا جایی که از رأی ندادن به وزیر پیشنهادی رییس جمهور برای تصدی وازرت ورزش و امور جوانان بود تا اعلام وصول طرح استیضاح وزیر امور خارجه و تغییر نام وزارت امور زیر بنایی در پی ایرادات شورای نگهبان به وزارت راه و شهرسازی که در واقع از تجمیع وزارتخانههای مسکن و شهرسازی و راه و ترابری وزارت راه و شهرسازی تشکیل می شود.
این گزارش از عملکرد مجلس در سه ماهه نخست سال 90 بود که برای 9 ماه باقیمانده سال نیز ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما