برگزاری محفل انس با قرآن کریم در حضور رهبر انقلاب/ افغانستان، یمن و اوکراین؛ مثلث بن‌بست غرب

لزوم لغو کامل تحریم ها در مذاکرات وین، پرونده ترور شهید قاسم سلیمانی را رها نخواهیم کرد، افغانستان، یمن و اوکراین؛ مثلث بن‌بست غرب، برگزاری محفل انس با قرآن کریم در حضور رهبر انقلاب برخی از اخبار سیاسی امروز خبرگزاری شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، لزوم لغو کامل تحریم ها در مذاکرات وین، پرونده ترور شهید قاسم سلیمانی را رها نخواهیم کرد، افغانستان، یمن و اوکراین؛ مثلث بن‌بست غرب، برگزاری محفل انس با قرآن کریم در حضور رهبر انقلاب از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۱۴ فروردین است.

افغانستان، یمن و اوکراین؛ مثلث بن‌بست غرب

رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی نوروزی خطاب به ملت ایران با تأکید بر ظلم حاکم بر دنیای امروز به برخی از نمونه‌ها اشاره کردند: «شما به قضایای افغانستان مراجعه کنید، ملاحظه کنید، نگاه کنید، کیفیّت خروج آمریکایی‌ها [را ببینید]؛ اوّلاً بیست سال در افغانستان ماندند و چه کردند در این کشور مظلوم مسلمان؛ بعد هم چه جور بیرون رفتند و چه مشکلاتی را برای مردم به وجود آوردند؛ و اموال ملّت افغانستان را هم به آن‌ها نمیدهند! این افغانستان است؛ آن اوکراین است که رئیس‌جمهورش خطاب به غرب ــ که خود غربی‌ها و دولت‌های غربی او را سر کار آوردند ــ چه لحن تندی را به کار می‌برد؛ این قضایای یمن است و بمباران هرروزه مردم مظلوم و واقعاً مقاوم یمن؛ این کار‌های عربستان است که در یک روز هشتاد نفر را گردن بزنند!» حوادثی که حقانیت ملت ایران در مبارزه با استکبار را نشان می‌دهد.
رسانه KHAMENEI.IR در گفتگو با دکتر مسعود اسداللهی، کارشناس و تحلیلگر مسائل بین‌المللی و منطقه نگاهی به بحران سازی جبهه استکبار در افغانستان، جنگ هشت ساله علیه مردم یمن و بحران اوکراین داشته است.

* رهبر انقلاب در سخنرانی اول فروردین به ایستادگی ملت ایران در برابر استکبار، موضوع افغانستان و خسارات غرب، عربستان و یمن و ماجرای اوکراین اشاره کردند تا به‌نوعی از منافع و سود ایستادگی ملت ایران در برابر غرب در چهل و سه سال اخیر بگویند. تحلیل شما در مورد نقش‌آفرینی غرب و استکبار در این اتفاقات ذکرشده چیست؟
* این رویداد‌ها در دوره‌ای اتفاق افتاده که آمریکایی‌ها معتقد بودند بعد از فروپاشی نظام دوقطبی و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، نظام جدیدی حاکم شده که نظامی تک‌قطبی است و آن قطب هم آمریکاست که خود را تنها قدرت برتر دنیا می‌داند و فارغ از هر نوع قیدوبندی در خصوص قوانین بین‌الملل، روابط‌بین الملل و حتی بحث‌های اخلاقی، خودش را در هیچ چارچوبی قرار نمی‌دهد و تنها منافع برایش مهم است. البته آمریکایی‌ها تمام سیاست‌های تجاوزگرانه خود را تحت عنوان تأمین منافع ملی آمریکا در داخل و خارج از این کشور تبلیغ می‌کنند، اما واقعیت مطلب منافع ملی آمریکا نیست. بسیاری از مردم آمریکا اصولاً نه خبری و نه تأثیری بر روند تصمیم‌گیری‌ها دارند. در واقع، منافع طبقه سرمایه‌دار در صنایع تسلیحاتی، بانکی و بیمه حاکم بر آمریکا و به‌طور کلی آن طبقه بسیار مرفه و پولدار که ثروت‌های نجومی دارند، اقتضاء می‌کند که دولت آمریکا (از هر حزبی که باشد) در جهت تأمین منافع این افراد، گروه‌ها و شرکت‌ها حرکت کند.

در آن مقطع بعد از حادثه یازده سپتامبر، آمریکا تحت عنوان مبارزه علیه تروریسم به افغانستان حمله کرد و حکومت اول طالبان را سرنگون کرد و به قول خودش دموکراسی را به افغانستان هدیه داد. بیست سال تمام آمریکایی‌ها در افغانستان حاکم و مستقر بودند. تعداد بسیار زیادی نظامی و افسران امنیتی، سفارتخانه‌ای بزرگ با تعداد بسیار زیادی آمریکایی تحت پوشش دیپلمات بر سرنوشت افغانستان حاکم بودند، اما پس از بیست سال، وعده‌هایی که آمریکایی‌ها می‌دادند به هیچ عنوان محقق نشد و علاوه بر اینکه دموکراسی در افغانستان حاکم نشد، حکومت‌های فاسدی مثل حکومت اشرف غنی بر این کشور حاکم شد. هیچ نوع توسعه معناداری در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، علمی و زیرساختی در افغانستان اتفاق نیفتاد و بسیاری از مردم افغانستان در زمان حاکمیت آمریکا از این کشور مهاجرت کرده و به کشور‌های مختلف دنیا رفتند و ترجیح دادند که از کشور خودشان خارج شوند. در واقع، حاضر شدند رنج مهاجرت را تحمل کنند، اما در حکومتی که توسط آمریکایی‌ها سر کار آمده بود، باقی نمانند.

در این بیست سال، همان گروه طالبانی که توسط آمریکایی‌ها سرنگون شده بود به‌تدریج توانست خودش را بازیابی و شروع به پیشروی کند. آمریکایی‌ها همراه ناتو به افغانستان رفته بودند و تمام اعضای ناتو در افغانستان حضور داشتند، اما در مقابل یک گروه قرون‌وسطایی که افکار عقب‌مانده‌ای دارند، در نهایت مجبور شدند در دوران ترامپ با آن گروه وارد مذاکره شوند که این خودش اولین شکست بود، چرا که به طالبان مشروعیت داد و از طرف آمریکایی‌ها به رسمیت شناخته شد؛ اما بعداً معلوم شد که اصل این مذاکره برای گرفتن تضمین از طالبان بوده تا در زمان خروج آمریکایی‌ها از افغانستان، طالبان به آن‌ها حمله نکند؛ یعنی به‌طور کامل ملت افغانستان و حتی آن افراد شیفته غرب و غربزده‌های افغانی را به حال خودشان رها کرده و فقط نیرو‌های خودشان را نجات دادند.

حتی بالاتر از این، آمریکا در این خروج (فرار) هم‌پیمانان خودشان را هم خبر نکرد؛ یعنی یک تصمیم کاملاً یک‌جانبه گرفته شد. مانی که می‌خواستند به افغانستان حمله کنند، تصمیم دسته‌جمعی در ناتو گرفته شد، بحث شد و سپس تصمیم‌گیری و حمله شد؛ اما در عقب‌نشینی و یا به تعبیر دقیق‌تر فرار آمریکایی‌ها هیچ مشورتی با هم‌پیمانان خود انجام نداد و با آن مدل مفتضحانه فرار کرد؛ فراری که میلیارد‌ها دلار سلاح و تجهیزات را روی زمین برای طالبان باقی گذاشت. افرادی که با آمریکایی‌ها در آن بیست سال کار می‌کردند، با چه وضعی به آمریکایی‌ها متوسل می‌شدند و حتی به هواپیما‌های نظامی آمریکا آویزان می‌شدند که خودشان را نجات بدهند که عملاً هم نجاتی در کار نبود.

 

پرونده ترور شهید قاسم سلیمانی را رها نخواهیم کرد

حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور با تبریک فرا رسیدن سال جدید به همه مردم و قدردانی از آنان در توجه به اقدامات پیشگیرانه و مسائل ایمنی در سفر و ایام نوروز اظهار کرد: از خداوند متعال به خجستگی ایام عزیز ماه مبارک رمضان طلب مغفرت و موفقیت و صحت و سلامت برای همه مردم ایران دارم.

وی گفت: بحمدالله با همکاری مردم و مسئولان محترم ایام نوروز خوبی را سپری کرده و مشکل امنیتی و مسئله خاصی را نداشتیم و تنها آمار و ارقام تصادفات در مسافرت‌های مردمی بود که کام همه را تلخ کرد.

دادستان کل کشور در خصوص کیفیت خودروهای کشور و نیز تصادفات جاده ای تصریح کرد: در این خصوص در اواخر سال گذشته جلسه ای با وزیر محترم صمت داشته و مطالب و تذکرات خود را مطرح و بر نکات مورد نظر خود در افزایش کیفیت خودروها تاکید داشتیم. بر اساس وظیفه دستگاه قضایی و صیانت از حقوق عامه به این موضوع توجه داشته و از باب نظارت بر این مسئله اقدامات خود را دنبال خواهیم کرد. امیدواریم در سال جدید این معضل جدی توسط مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی برطرف شود.

وی با بیان اینکه در صنعت خودروسازی کشور دست های پشت پرده ای وجود دارد که مانع ارتقاء وضعیت خودروسازی کشور می‌شود گفت: ان شاءالله در سال جدید قطعه سازان و خودروسازان کشور بتوانند به درستی به وظایف خود عمل کنند و در جهت استانداردسازی و بهبود کیفیت خودروهای تولیدی گام‌های موثری بردارند.

دادستان کل کشور ادامه داد: متاسفانه در گذشته شاهد کم کاری هایی در این زمینه بوده ایم که ان شاءالله با قول هایی که دولت محترم در این خصوص داده است شاهد افزایش کیفیت خودروها باشیم.

منتظری در رابطه با موضوع صیانت از حقوق عامه بخصوص در رابطه با آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور خاطرنشان کرد: مسئله حقوق عامه یک موضوع گسترده است که حوزه های فراوانی از زندگی مردم را در برمی‌گیرد و لازم است که در جهت صیانت از آنها در ابتدا مصادیق و موارد آن اولویت بندی شود.

وی ادامه داد: موضوع حقوق عامه و رسیدگی به آن یک کار زمانبر است و با یک روز و یک سال به نتیجه دلخواه نخواهد رسید؛ لذا معتقدیم نباید در این حوزه در مردم توقعات غیرمنطقی ایجاد کرد، بلکه باید بر اساس ابزارها و امکانات و داشته های موجود به دنبال صیانت از حقوق عامه بود. اکنون برای ما مهم این است که در راستای صیانت از حقوق عامه اقدامات خود را با تعیین اولویت‌ها به پیش ببریم؛ البته این را هم باید دانست که اولویت هر استان با استان و منطقه دیگر متفاوت است. مسئله آلودگی هوا هم موضوعی است که رسیدگی به آن یک فرایند طولانی دارد و دستگاه های مختلف و حتی خود مردم در حل آن دخیل هستند. در این رابطه همه باید دست به دست هم دهند و یک مدیریت متمرکز در دولت وجود داشته باشد تا این حق مردم ایفاد گردد.

وی تصریح کرد: ما هم در دستگاه قضایی به دنبال وظیفه خود که بخشی از آن نظارت است خواهیم بود و ان شاءالله با کمک دولت بتوانیم مصادیق حقوق عامه را شناسایی و تعریف کرده و متناسب با شرایط گام برداریم.

 

لزوم لغو کامل تحریم ها در مذاکرات وین

مصطفی میرسلیم، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت:

هر توافقى در ‎وین باید دربرگیرنده رفع تحریم ها به طورکامل و عملى و راستی‌آزمایى شده، و نیز ‎ جبران خسارات ناشى از پیمان شکنى قبلى ‎ آمریکا و بدعهدى اروپا باشد والا مردود است.

 

واکنش غریب آبادی به اظهارات درباره اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن

کاظم غریب‌آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات در خصوص اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن در عرصه سینما گفت: عرصه هنر، از آنجا که جزئی مهم از فرهنگ است، باید به دور از هرگونه آسیب باشد و کسانی که در این عرصه فعالیت می کنند، باید به مسوولیت سنگین خود در قبال جامعه واقف باشند. از زنان باید بدلیل اینکه بیشتر در معرض آسیب پذیری قرار دارند، در عرصه هنر و بویژه سینما حمایت و محافظت شود.

 

غریب آبادی ضمن تاکید بر کرامت انسانی و حفظ حریم خصوصی افراد و ضرورت ایجاد امنیت روانی و شخصیتی برای زنانی که خواهان فعالیت در عرصه اجتماعی و فرهنگی هستند، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای صنفی در حوزه سینما خواست تا سازوکارهایی را طراحی کنند که زنان بتوانند بدون دغدغه در حوزه سینما فعالیت کنند و چنانچه با هرگونه خشونتی مواجه شدند، فورا به آن رسیدگی شود.

 

دبیر ستاد حقوق بشر ضمن اعلام آمادگی قوه قضائیه برای رسیدگی به شکایات در حوزه خشونت علیه زنان، ابراز امیدواری کرد تا لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت، هرچه سریعتر به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

 

۹ هزار میلیارد تومان برای توسعه ورزش در بودجه اختصاص داده شده است

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی قالیباف از اختصاص ۹ هزار میلیارد تومان برای توسعه ورزش در بودجه امسال خبر داد و گفت: نمایندگان مجلس این مبلغ را از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده بودجه امسال به توسعه ورزش اختصاص داده‌اند. اعتبار در نظر گرفته شده برای ارتقای ورزش بانوان، ورزش مدارس و زیرساخت‌های ورزش به ویژه در حوزه معلولین و جانبازان اختصاص یافته است.

گفتنی است، در ماده ۹۴ قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف شده که ۲۷ صدم درصد از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را برای توسعه ورزش مدارس، همگانی، فدراسیون بین المللی ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی، ورزش روستایی و عشایری، ورزش بانوان و زیرساخت‌های ورزشی به ویژه در حوزه معلولان و جانبازان اختصاص دهد.

بر این اساس ۱۷ اسفند پارسال مجلس دولت را مکلف کرد ۲۷ صدم درصد از کل ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را برای توسعه ورزش مدارس، ورزش همگانی، ورزش روستایی و عشایری، ورزش بانوان و زیرساخت‌های ورزش به ویژه در حوزه معلولان و جانبازان اختصاص دهد.

بر اساس مصوبه نمایندگان، این مبلغ در ردیف‌های مربوط به وزارت ورزش و جوانان و وزارت آموزش و پرورش در بودجه سنواتی پیش بینی می‌شود و پس از مبادله موافقتنامه در اختیار وزارتخانه‌ها قرار می‌گیرد. این اعتبار فقط در استان‌ها هزینه می‌گردد.

 

محفل انس با قرآن کریم در حضور رهبر انقلاب برگزار می شود

مطابق رسم سالیان گذشته، محفل انس با قرآن کریم در نخستین روز از ماه مبارک رمضان با حضور رهبر انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد. این مراسم که یکشنبه ۱۴ فروردین ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه با حضور جمعی از قاریان ممتاز کشور و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار می‌شود، بصورت زنده و مستقیم از رسانه KHAMENEI.IR و شبکه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش خواهد شد.

 

 

کد خبر 1162111

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha