کیارستمی؛ سینماگری با موافقان و مخالفان جدی

نیما حسنی نسب، کیارستمی را سینماگری تجربه گرا می داند که به فرم خاص خود در سینما دست یافته اما مسعود فراستی، او را سینماگری بدون پشتوانه سینمایی معرفی می کند که با سینما رفتاری غیرسینمایی دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، تحلیلی بر سینمای عباس کیارستمی شب گذشته با حضور نیما حسنی نسب و مسعود فراستی در برنامه سینمایی هفت پخش شد.


در ابتدای این نشست حسنی نسب با اشاره به حضور کیارستمی در کانون پرورش فکری گفت: کانون شرایط تجربه را برای فیلمسازی چون کیارستمی که خارج از چرخه اقتصادی سینما فعالیت می کرد، فراهم کرد تا آن جا که تنوع فیلم های او در دوره فعالیت کانون به خوبی این نکته را نشان می دهد.


در ادامه اما فراستی کیارستمی را فاقد پشتوانه سینمایی دانست و افزود: کیارستمی با دغدغه فیلم دیدن، مطالعه درباره سینما و ... به سینما روی نیاورد بلکه او کارمند کانون بود. البته نقاشی، گرافیک و عکاسی مسئله او بود که تأثیر آن را در آثارش نیز می بینیم.


حسنی نسب در این زمینه گفت: من معتقدم فیلم های کیارستمی فرم دارد و به نظر نمی رسد که با هدف کسب جوایز و رفتن به جشنواره ها ساخته شده باشد. افرادی نیز که به سبک کیارستمی فیلم می ساختند و به جشنواره ها می رفتند تنها کاریکاتورهای کیارستمی بودند و حتی مقلدان او هم به حساب نمی آمدند. معتقدم این اتفاقات ربطی به شخص کیارستمی ندارد.

 

فراستی گفت: اما من معتقدم که بعد از فیلم "خانه دوست کجاست" رویکرد کیارستمی به جشنواره ها تغییر کرد. از این پس او با طراحی پوستر فرانسوی این فیلم نگاه دیگری به جشنواره های خارجی پیدا کرد.

 

فیلم "گزارش" موضوع بخش دیگری از بحث درباره سینمای کیارستمی بود که جیرانی در این باره گفت: "گزارش" اولین فیلم اجتماعی دهه 50 است که با نگاهی منتقدانه به زندگی طبقه متوسط ساخته شده است.

 

حسنی نسب با تأیید این سخنان یادآور شد: اصغر فرهادی و مانی حقیقی بارها اعلام کردند که "گزارش" را چندین بار دیده اند و تحت تاثیر این فیلم قرار گرفته اند چراکه این فیلم به خوبی به مسائل جامعه متوسط شهری می پردازد.

 

فراستی در پایان گفت: کیارستمی از فیلمسازان بسیار تاثیرگذار در ایران و جهان است که تاثیرش در ایران بسیار مخرب بوده است.

 

گفتنی است مسعود کیمیایی و علیرضا ویسیان نیز در ویدئوهایی که در برنامه هفت پخش شد، نظرات خود را درباره سینمای کیارستمی عنوان کردند. کیمیایی، کیارستمی را فیلمسازی دانست که با هالیوود در افتاد و یک سلیقه سینمایی در جهان ساخت. همچنین ریئسیان سینمای کیارستمی را به دو دوره واقعگرایی و ناتورالیسم تقسیم بندی کرد.

 

پایان پیام/
 

 

 

کد خبر 116194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha