ارتقای محیط زیست شهری یک وظیفه همگانی است

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با اعلام اینکه فضای سبز اصفهان پنج هزار هکتار است، گفت: ارتقای محیط زیست شهری یک وظیفه همگانی است.

محسن رنجبر، معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان در حاشیه مراسم روز درختکاری، هفته زیبا سازی و بهره‌ برداری از اولین توربین بادی شهر اصفهان با بیان مطلب این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: شهرهای ایران با پذیرفتن بیش از 70 درصد از جمعیت کشور، مصرف کننده 67 درصد انر‍ژی بوده و در ازای این مقدار مصرف انرژی که غالبا از احتراق سوخت‌های فسیلی ایجاد می شود، محل های اصلی تولید آلاینده ها در کشور هستند.

 

وی با بیان اینکه بر اساس آمار سازمان ملل متحد پیش بینی شده 82 درصد از جمعیت کره زمین در سال 2030 در شهرها ساکن خواهند بود، افزود: این آمار بیان کننده این مطلب است که شهرها یکی از حساس ترین نقاط کره زمین بوده و نیازمند مدیریت جامع و برنامه ریزی های بلند مدت هستند.

 

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با تاکید بر اینکه در شاخص های بین المللی پنج فاکتور اصلی برای توسعه شهر شامل محصولات تولیدی، زیر ساخت ها، مدیریت پسماند، آموزش و بهداشت در نظر گرفته می شود، تصریح کرد: با ساختار فعلی و مسئولیت های محول شده در قانون شهرداری ها، شهرداری اصفهان بر موضوعات مدیریت پسماند، زیر ساخت ها و آموزش به طور مستقیم و در موضوع بهداشت و محصولات به طور غیر مستقیم تاثیر گذار است.

 

رنجبر با بیان اینکه شهر اصفهان دارای برنامه 5 ساله اصفهان 95 با چشم اندازی روشن و دوازده هدف کلان است که شاخص های شهر اسلامی را پوشش می دهد، خاطرنشان کرد: برای دستیابی به اهداف دوازده گانه شهر اصفهان باید راهبردهای منجر به ارتقا اداره امور شهر، بسیج منابع، مدیریت برتر، کاستن از فقر و ارتقا خدمات و سرویس های شهری اجرا شود.

 

وی توجه به موضوع محیط زیست و حفظ منابع طبیعی از جمله توجه به موضوع آب، خاک و هوا به عنوان ثروت ملی متعلق به ملت ها را یکی از زمینه های بسیار مهم مدیران شهری عنوان کرد و اظهار داشت: توسعه کمی و کیفی فضای سبز شهری از جمله توسعه فضای سبز شرق اصفهان و منطقه سگزی، مدیریت پسماندهای شهری، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و توسعه شبکه معابر اصلی و فرعی، برنامه های حفاظتی از میراث طبیعی شهر اصفهان همانند فضای سبز منطقه ناژوان و شبکه مادی ها و انهار شهر، آموزش و فرهنگ سازی زیر محیطی تقویت مکانیسم های مدیریت و نظارت زیست محیطی چون تشکیل ستادهای توسعه پایدار از جمله برنامه های اجرا شده و در حال اجرای شهرداری است که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر ارتقای کمی و کیفی محیط زیست شهر اصفهان تاثیر دارند.

 

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه اقدامات زیست محیطی و زیباسازی شهرداری در بخش ارتقا خدمات و سرویس های شهری برای دست یابی مستقیم به یکی از شاخص اصلی شهر اسلامی، ایرانی و افزایش قابلیت زندگی پیگیری می شود، ادامه داد: نصب المان ها در سطح شهر اعم از ایستگاه های اتوبوس، ایجاد محوطه های بازی و تفریح، ایجاد چشم اندازهای زیبای شهری نظیر چشم انداز صفه، توسعه شبکه های انتقال آب و آبیاری فضای سبز شهری، توسعه فضای سبز با بکار گیری از پساب تصفیه شده، توسعه فضای سبز در معابر و خیایان های شهر، توسعه پارک های شهری و محلی، احیای انهار، کمربند سبز حفاظتی، توسعه فضای سبز برای جلوگیری از کویر از جمله اقدامات زیست محیطی و زیباسازی شهرداری اصفهان است.

 

رنجبر بیان داشت: به رغم وجود خشکسالی در نیمه اول سال جاری شهرداری اصفهان توانست با توسعه نزدیک به 60 هکتار فضای سبز در سطح شهر اصفهان، کل فضای سبز اکولوژیکی را از پنج هزار هکتار عبور دهد.

 

وی افزود: در دشت سگزی در شرق اصفهان نیز بیش از 200 هکتار فضای سبز برای مبارزه با ریز گردها که تهدیدی برای آلودگی هوای کلانشهر اصفهان است، ایجاد گردید.

 

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به برنامه های زیست محیطی شهرداری در سال آینده، تصریح کرد: افزایش سطح فضای سبز به میزان ببش از یک میلیون و 200 هزار متر مربع، ساماندهی چهار هزار و500 متر مربع از مادی های شهر و گسترش بیش از 670 هزار متر مربع از شبکه آبیاری نوین و افزایش استفاده از انرژی خورشیدی در سطح پارک های شهر برای سال آینده پیش بینی شده است.

 

رنجبر تاکید کرد: ارتقا محیط زیست شهری یک وظیفه همگانی است و ما وظیفه داریم امانت دار خوبی برای تمامی منابع شهرمان باشیم تا نسل های آینده بتوانند از این منابع استفاده کنند به عبارتی ما میراث دار شهر اصفهان از گذشتگانمان نیستیم بلکه امانت دار این شهر برای آیندگان هستیم.

 

وی با اشاره به اجرای طرح محله پایدار، اظهار داشت: تبدیل محلات اصفهان به محلات پایدار با توجه به شاخص های توسعه پایدار بر اساس الگوی اسلامی، ایرانی پیشرفت یکی از اهداف شهرداری است که در این راستا شاخص های پایداری در محله امیریه به عنوان طرح نمونه در حال انجام است و پس از آن، این طرح در پبش از 170 محله پیاده شده تا زمینه ارتقا کیفیت محیط زیست و ارتقا کیفیت زندگی در شهر برای همگان فراهم شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 116089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha