به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست «زبان فارسی زبان اندیشه و تفکر» به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری دانشگاه یوپی در دانشکده زبان دانشگاه یوپی برگزار شد.
در ابتدای این نشست که با حضور برخی از چهره های علمی و دانشگاهی فیلیپین، تعدادی از فارسی آموزان دانشگاه یوپی ،کتابخانه ملی و مرکز مطالعات ایران و کالج بین المللی المصطفی (ص) برگزار شد، دکتر بکولود رئیس دانشکده زبان دانشگاه یوپی در سخنانی اظهار امیدواری کرد این همکاری ها و اینگونه برنامه ها موجب گسترش همکاری دانشجویان ایرانی و فیلیپینی خواهد شد .
"محمدی" سفیر ایران در فیلیپین نیز ضمن تبیین اهمیت و جایگاه تمدنی ایران به عنوان تمدنی بزرگ گفت: زبان فارسی در مسیر این تمدن بزرگ به شدت رشد و گسترش یافت و امروز با اطمینان باید گفت که زبان فارسی مجددا قدرت و نفوذ خود را در جهان خواهد یافت و گسترش فراوانی را به دست خواهد آورد .
وی با اشاره به قرارداد همکاری دانشگاه تهران و دانشگاه یوپی نیز اظهار امیدواری کرد شاهد گسترش هر چه بیشتر روابط دو کشور در زمینه های مختلف خصوصا در ارتباط با زبان فارسی باشیم.
در ادامه "دیوسالار" رایزن فرهنگی کشورمان نیز ضمن تشریح اجرای برنامه های آموزش زبان فارسی گفت: امروز افتخار داریم که در این دانشگاه بزرگ در میان نخبگان و دانشجویانی از میان مردم بزرگ فیلیپین هستیم که یادگیری زبانی را برگزیده اند که به راستی زبان اندیشه و تفکر، شعر و شعور، معنا و محتوا و در یک کلام یکی از بی نظیر ترین زبان ها در انتقال مفاهیم الهی هست و این مهم را هر کسی که اندکی با این زبان آشنایی داشته، تصدیق می نماید.
وی افزود: تایید خواهید کرد زبانی با قدمتی بیش از هفت هزار ساله با تمام فراز و نشیب ها و جابجایی های سرزمینی و ... و البته تاثیرگذاری و تاثیر پذیری از دیگر فرهنگ ها و ملت ها اگر توانسته باشد به همان زیبایی و لطافت خود باقی بماند به طور حتم زبانی قدرتمند و بی نظیر است و امروز باید گفت زبان فارسی دارای چنین قدرتی بوده و است.
دیوسالار تصریح کرد: زبان فارسی که پشتوانه ١٢ قرن ادب نظم و نثر مکتوب دارد، در میان چهارهزار زبان و لهجه که امروزه در جهان استعمال میشوند، نقش و اهمیت کمنظیری دارد، چرا که زبانشناسان آن را دومین زبان از نظر آسان آموزی شناخته اند و از سویی موقعیت بی نظیر تمدن اسلامی و فرهنگ ایران اسلامی و انقلابی، جاذبه آموختن زبان فارسی را دوچندان کرده است.
دیوسالار گفت: امروزه در اغلب دانشگاههای بزرگ در سراسر جهان رشته زبان و ادب فارسی دایر است و این علاوه بر مراکز ایرانشناسی و اسلامشناسی است که مسؤولان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هم به این جاذبه و نقش کلیدی زبان و ادب فارسی واقف شده و از مجرای رایزنی و خانه های فرهنگ که در 54 کشورهای جهان دایر شده است، با یاری مراکز ایرانشناسی دانشگاههایی که گروه یا رشته زبان فارسی دارند، نقش تاریخی و فرهنگی خود را ایفا می کنند.
"برایان" از فارسی آموزان فیلیپینی هم که در دانشگاه یوپی مشغول تحصیل می باشد و فارسی را به راحتی تکلم می نماید در ارتباط با جایگاه، ویژگی های اخلاقی و رفتاری و پیشرفت های علمی، فردی و اجتماعی ایرانیان مطالبی را به فارسی ایراد نمود که خلاصه ای از آن را مجری برنامه دکتر سیویلیا به انگلیسی بیان کرد.
اجرای نمایشنامه رستم و سهرای توسط فارسی آموزان فیلیپینی از دیگر بخش های جذاب این برنامه بود که با استقبال فراوان شرکت کنندگان روبرو شد .
لازم به ذکر است ،در این برنامه از فیس بوک فارسی آموزان فیلیپینی به آدرس plsop رونمایی شد تا زمینه ای برای ارتباط فارسی آموزان با یکدیگر را فراهم نماید .
بنا بر گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در پایان این برنامه به فارسی آموزان برتر و برگزیدگان دوره های مختلف جوایزی اهداء شد .
گفتنی است، دانشگاه یوپی بزرگترین و مهمترین دانشگاه این کشور می باشد که تاکنون بعد از گذشت بیش از سی و پنج دوره آموزش زبان فارسی در آن برگزار گردیده است ضمن آنکه رایزنی فرهنگی در حال حاضر در مرکز مطالعات ایران در کتابخانه ملی، کالج بین المللی المصطفی (ص) زامبوانگا در جنوب فیلیپین کلاس های زبان فارسی را دائر نموده است.
پایان پیام/
نظر شما