برنامه های فرهنگی مساجد باید روحیه نوجوانان را خدایی تر کند

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد قم تاکید کرد: هدف برنامه های فرهنگی مساجد این باشد که روحیه نوجوانان را خدایی تر کند.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین روحانی در مراسم بزرگداشت نوزدهمین سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد که شب گذشته(18 اسفند) با حضور معاون آموزشی پژوهشی ستاد عالی کانون های مساجد و اسماعیلی طبا، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و مسئولان کانون ها و ائمه جماعات مساجد برگزار شد، با اشاره به کارکردهای مساجد در آیات و روایات گفت: در قرآن کریم سه کارکرد برای مساجد ذکر شده که یکی از آنها محلی برای عبودیت پرستش خالصانه خداوند است. لذا اگر نتیجه کارهای فرهنگی ما در مساجد منجر به پیوند موفقیت آمیز نوجوانان با مساجد شد آنگاه می توان نتیجه گرفت که برنامه های انجام شده موفقیت آمیز بوده است.


وی تاکید کرد: در مساجد فقط جذب مهم نیست؛ بلکه پی گیری اثرات این برنامه ها ی فرهنگی نیز در جای خود مهم است.

 

وی کارکرد دوم مساجد را جایگاه زمزمه و نجوا با پروردگار متعال ذکر کرد و افزود: ما باید در برنامه های فرهنگی خود جوانان را به همین کارکرد سوق دهیم. آنها را به گونه ای تربیت کنیم که با نجوای شبانه بیگانه نباشند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد قم، آخرین کارکرد مسجد را جایگاه عروج آدمیان از خاک به افلاک دانست و یادآور شد: بایستی هدف برنامه های فرهنگی مساجد این باشد که روحیه نوجوانان را خدایی تر کند. اگر نتیجه برگزاری برنامه های فرهنگی و اعتقادی منجر به تغییر رفتار شرکت کنندگان نشود باید در برنامه ها تجدید نظر کرد. باید در برنامه های نگاه کلی داشته باشیم تا اثرات این برنامه ها را در رفتار مشاهده کنیم اما اگر هیچ تغییری مشاهده نشد باید بدانیم در جایی اشتباه کرده ایم.

 

وی تشکیلاتی کردن کار کانون های مساجد را از جمله برنامه های انجام شده در سال جاری عنوان کرد و افزود: در این راستا چارت تشکیلاتی کانون ها را بوجود آوردیم و تفاهم نامه ای با کانون ها برای فصل تابستان و فصل مدارس تنظیم کرده ایم . همچنین نرم افزار مدیریت کانون که برای اولین بار در سطح استان قم مورد استفاده قرار گرفته به اجرا در آمده و در پی این هستیم که پس از رفع نواقص در کل کشور به اجرا در آید. نظارت و ارزیابی نیز بر تشکیلاتی شدن کانون ها کمک زیادی کرده است.

 

حجت الاسلام روحانی محور دوم را بالا بردن سطح کیفی برنامه ها دانست و حمایت از پژوهشگران جوان و ورود به فضای سایبری، مشاوره تفاهم نامه ، منطقه بندی و محله بندی کانون ها، آموزش عوامل فرهنگی و ائمه جماعات و مسئولان کانون ها را از برنامه های انجام شده در این راستا عنوان کرد.

 

وی در ادامه تصریح کرد: در پی این هستیم تا کانون ها به تولید وبلاگ ها دینی روی آورده و حمایت ویژه ای از این برنامه خواهیم داشت.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد قم از توسعه کمی کانون ها خبر داد و افزود: هم اکنون 350 کانون در قم فعال هستند که 250 کانون برادران و 100 کانون خواهران را تشکیل می دهند و در سال جاری بالغ بر 750 میلیون تومان برای برنامه های فرهنگی هزینه شده است.

 

حجت الاسلام روحانی رویکرد برنامه های سال آتی را توجه بیشتر به اهل بیت (ع) و شهدا و توانمندسازی کادر کانون ها و مسئولان آنها عنوان کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 115981

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha