به گزارش خبرنگار شبستان: (حسین کلباسی اشتری)، مدیر گروه غرب شناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در نشست تخصصی «غرب و آینده پژوهی» که عصر روز چهارشنبه، 17 اسفندماه در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، به ارائه سخنرانی پرداخت.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی در ابتدا با طرح این پرسش که (آیا نسبت آینده و اکنون نسبت فراخنا یا تنگناست؟)، گفت: از منظر دینی آینده خوشبینانه است و آینده دقیقاً تحقق پیدا میکند.
کلباسی در ادامه به ارائه توضیحات و نمونه هایی از مبحث آینده پژوهی در برخی دیگر ادیان تصریح کرد: از منظر مسیحیت آینده مظهر ظهور مسیحیت الهی است و با بهترین صورت عالم ارتباط پیدا میکند و آینده قطعاً ناکامیها را جبران میکند.
کلباسی ادامه داد: کمال و تمامیت بشر در آینده محقق می شود و غرب امروز این مسئله را حل کرده است و اگر از تلقی خوشبینانه مسیحیت به آینده نگاه کنیم به آینده امیدوار می شویم.
مدیر گروه غربشناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: عمر جهان مطابق تورات 6 هزار سال است و در هزاره آخر تمام کاستی های بشر رفع می شود.
وی در ادامه با اشاره به مختصات رنسانس پیشگویانه عهد عتیق گفت: سلامت، بهداشت همگانی، امنیت و صلح از ویژگی های این مختصات بوده و مرگ نیز مرگ طبیعی نخواهد بود برای اینکه زمانی جنگ و بیم نباشد عمر انسانها افزایش پیدا میکند.
کلباسی ادامه داد: آخرین نکته این است که مسیحیت معاصر و تبشیری مفاهیم آخرالزمانی را تبلیغ می کند و بعد از جنگ دوم جهانی این مفهوم گسترش بیشتری پیدا کرد و به عنوان جریان زنده مطرح است.
این محقق گفت: بحث آخر الزمانی در مسیحیت تبشیری زیاد به چشم می خورد و اینکه در آینده بسیار نزدیک موعود اتفاق می افتد در آغاز سال 2000 سال آخرالزمانی محسوب می شد و بعد از اینکه تحقق نیافت سال 2005 به عنوان رجعت مسیح شناخته شد و سپس آن هم تحقق نیافت به سال 2012 تبدیل شد.
وی همچنین با بیان اینکه امروز دسته قابل توجهی از منشورات غربی مربوط به جنبه های آینده پژوهی و آخرالزمانی است، گفت: این رویداد در حوزه نشر فرنگ، به لحاظ تعداد و کیفیت رو به رشد است.
کلباسی ادامه داد: جامعه شناسان گفته اند بشر هرچه جلوتر می رود نسبت به آینده بیم و امید تؤامان پیدا کرده است و این التهاب امروز بشر در عرصه های مختلف اعم از فرهنگ، سیاست، اخلاقیات و ... نمود یافته است که موید این معناست که تصویر از آینده هست اما چندان شفاف نیست.
انتهای پیام/
نظر شما