خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ فاطمه رحیم زاده : جوانی طلاییترین فرصت و ناب ترین موهبت الهی است که هدر دادن این فرصت طلایی مشکلاتی را در آینده برای فرد به وجود می آورد. جوانان با داشتن قدرت بالا می توانند بزرگترین موانع را از سر راه خود برداشته و با ایمان به خدا به اهداف والای خود دست یابند.
ایران؛ کشور جوانی است و جوانان بخش بزرگی از جامعه را تشکیل داده اند و بر همین اساس مسائل و مشکلات آن ها بیشترین تأثیر را بر جامعه دارد. به اذعان قشر جوان امروزه شاهد بروز برخی موانع و مشکلات سر راه جوانان هستیم مسائل اجتماعی، فرهنگی و... که گاهی به معضل و بحران تبدیل می شود و حل و فصل این مشکلات باعث افزایش سلامت، پویایی و نشاط اجتماع خواهد شد.
در آستانه سالروز میلاد علی اکبر (ع) و روز جوان به سراغ تعدادی از جوانان می رویم.
بی هدفی
یکی از جوانان بی هدفی را بزرگترین مشکل جوانان نسل امروز عنوان می کند و می گوید: جوانان بدون هدف به دنبال درس و کار و... هستند و با توجه به نبود هدف معین عمر خود را بر باد می دهند.
«علی حسینی» نداشتن پارتی و پول را از مهمترین عوامل بیهدفی جوانان می داند و می افزاید: وقتی جوان به آینده خود از لحاظ درسی، اشتغال و اردواج امیدوار نباشد بدون هدف زندگی می کند.
به گفته وی وقتی تحصیلات یک جوان به اتمام میرسد با امید به دست آوردن شغل در راستای مهارت و استعدادش در جامعه، به دنبال شغل مناسب است اما با توجه به نبود پارتی خلاف جهت تحصیل خود به امرار معاش می پردازد که این مهم برای جوان به بحران و دغدغه فکری تبدیل می شود.
حسینی که دارای مدرک ارشد در رشته برق است، ضمن گلایه از نبود شغل مناسب در جامعه برای افراد تحصیلکرده می گوید: به علت نداشتن بندهای پول و پارتی در حال حاضر با اسنپ گذران زندگی میکنم که با توجه به نبود امنیت شغلی با وجود داشتن 35 سال سن نمی توانم برای آینده و زندگی مشترک تصمیم بگیرم.
«علیرضا بارانی» یکی دیگر از جوانان هم با اشاره به معضل بیکاری می گوید: بیکاری به عنوان آسیب جدی سر راه جوانان کمین کرده است. بسیاری از جوانان تحصیل کرده بیکار هستند یا به کاری غیر مرتبط با رشته تحصیلی شان مشغول شده اند و با حقوق های بسیار اندک که سنخیتی با تورم ندارد امرار معاش می کنند.
او که لیسانس کامپیوتر دارد و در حال حاضر به صورت شرکتی راننده یکی از ادارات است، بیکاری و نبود شغل مناسب را مهمترین مشکل جوانان می داند و این مشکلات را باعث رفتن جوان به سمت و سوی مواد مخدر و خدشه دار شدن سلامت روحی و روانی جوانان ذکر می کند.
«یوسفی» یکی از بانوان جوان هم نبود رابطه مناسب والدین با فرزندان را از مهمترین مشکلات جوانان می داند و می گوید: عدم ارتباط دو طرفه بین والدین و فرزندان باعث بروز مشکلات فراوان می شود به طور مثال دختران به شدت به دنبال محبت پدران هستند که متأسفانه در این برهه زمانی کمتر از سوی پدر محبت دریافت می کنند.
به گفته وی بسیاری از والدین با پول به دنبال جلب توجه و محبت فرزندان خود هستند و به بهانه های واهی از رفاقت با فرزندان خودداری می کنند که این خود باعث معضلات و مشکلات و کشیده شدن به سمت جنس مخالف در کوچه بازار می شود.
عدم مهارت آموزی
جوان دیگری که از معلولیت جسمی رنج می برد، بیکاری، عدم مهارت آموزی برای معلولان را از مهمترین مشکلات پیش رو عنوان میکند و می گوید: بعد از اتمام درس در دانشگاه قبول شدم که متأسفانه با توجه به حد نصاب نرسیدن تشکیل نشد برای حل مشکل بیکاری به اداره بهزیستی مراجعه کردم.
«امیرحسین رحمانی» می افزاید: کارشناسان بهزیستی برای رفع معضل بیکاری جامعه هدفشان تسهیلات پرداخت می کنند اما در این بین اخذ تسهیلات بدون داشتن مهارت نه تنها گره ای از مشکل جوان حل نمی کند که مشکلی به مشکلاتشان اضافه می کند.
او که علاقه وافری به تئاتر، انیمیشن و هنر دارد، از دیگر مشکلاتش به عدم استفاده از معلولان در اجرای تئأترهای استان اشاره می کند و از مسئولان میخواهد برای این مشکل چاره اندیشی کنند.
او نیز از عدم ارتباط گیری مناسب با والدین به خصوص پدر رنج می برد و علت انزوا و نبود ارتباط خود با پدرش را ترس از والدین عنوان می کند و می گوید: در این برهه زمانی که جوانان اجازه داشتن دوست های متعدد را ندارند ارتباط با والدین و رفاقت با آنها بسیار مهم است.
نبود پارک مناسب بانوان
یکی دیگر از بانوان جوان ضمن گلایه از نگاههای جامعه به قشر جوان به خصوص دختران می گوید: با توجه به این مشکل بانوان قادر به پوشیدن لباس های رنگ روشن و... ندارند چرا که با این نوع پوشش از نگاه جامعه و نوع برخورد افراد به خصوص جنس مخالف در امان نخواهند بود.
«مبینا عزیزی» نبود پارک مختص بانوان در اقصی نقاط استان را از دیگر مشکلات اعلام می کند و می گوید: در مرکز استان فقط یک پارک بانوان در معصومیه وجود دارد که نه تنها امکانات و تجهیزات لازم را ندارد بلکه به علت بعد مسافت، همه بانوان قادر به استفاده از آن نیستند.
او هم عدم ارتباط گیری با والدین به خصوص پدران گلایه می کند و می افزاید: در شرایط فعلی جامعه ارتباط دختر با پدر از معضلاتی مانند ارتباط با جنس مخالف جلوگیری می کند.
نشاط پایه سلامت روان
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی هم ضمن تبریک اعیاد شعبان و تبریک روز جوان در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند ابراز امیدواری می کند زیر سایه عنایت امامزمان(عج) سال مهدوی را در پیش رو داشتهباشیم.
«فرشته اسدزاده» در خصوص جوانان و داستان جوان در کشور به اهمیت این موضوع اشاره می کند و می گوید: کشور رو به پیری حرکت میکند و نگران سالمندی پیش رو هستیم برای جوان شدن جمعیت باید نگاه ویژه و برنامههای خاص داشته باشیم.
وی از برنامههای دولت سیزدهم به ایجاد نشاط، امید و باور بهتر شدن اشاره کرده و تأکید می کند: باید ایجاد امید در جوان را نه در حرف که در عمل ثابت و اقداماتی در این زمینه انجام شود.
به گفته وی نشاط از پایههای سلامت جسم و روان دختران است و به محیط های اجتماعی مناسب آنها برمیگردد.
وی در خصوص پارک بانوان می گوید: در جلسات با شورای شهر بیرجند و دیدار با فرمانداران استان بهصورت خاص پارک بانوان اشاره و مورد پیگیری قرار گرفت و به صورت الزام پارک بانوان در دستور کار قرار گرفت و در این راستا روز درختکاری به بهانه احیای مطالبه قدیمی مردم و احیای پارک بانوان در شمال شهر بیرجند با تعدادی از همکاران استانداری و خادم یاران رضوی در این پارک نهال کاشته شد تا زیربنای پارک آماده شود.
وی با بیان اینکه پارک بانوان فضای محصور و دور از چشم آقایون نیست، میگوید نیاز به پیوست فرهنگی برای آرامش روان و ارتقای باورهای دختران وجود دارد. بههمینمنظور سازمان تبلیغات اسلامی، ادارهکل فرهنگ و ارشاد، معاونت فرهنگی قوه قضاییه و بسیج اساتید پای کار آمدند و برای مباحث فرهنگی و تقویت پارکهای بانوان در سال ۱۴۰۱ طرحهایی ارائه خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری با اشاره به این مهم که زیرساخت نیاز به تامین اعتبار دارد، یادآور میشود: در سفر و دیدار با معاونت امور بانوان ریاستجمهوری بهطور مشخص به نیاز سلامت جسم دختران اشاره شد.
اسدزاده ابراز امیدواری می کند: با توجه به همراهی معاون توسعه ورزش بانوان وزارتخانه و با توجه به این مهم که اعتبارات سفر ریاستجمهوری در حوزه بانوان نسبتبه دیگر استانها ناچیز بود متممی برای اعتبارات در نظر گرفته شود تا تجهیزات پارک بانوان بر اساس نیاز روز آنها را فراهم شود.
به گفتهی وی در حوزه ورزش بانوان بهشدت ورزشهای فردی دختران کار میشود و جای خوشبختی دارد و سمانه یزدانی در حوزه پارا بدمینتون با سابقه ۱۰ سال بازی به مسابقات جهانی دعوت شده و امید است حوزه ورزش و جوانان بهویژه ورزش بانوان همراهی لازم را در این زمینه داشته باشند.
برنامه رفیقانه
وی از پیگیری برنامه رفیقانه با هدف تقویت روان دختران اشاره میکند و میگوید: برنامه گفتمان رفیقانه و خواهران بین دختران جوان اجرا خواهد شد و در این زمینه تعدادی از دختران آمادگی لازم را پیدا کرده تا برای برقراری ارتباط مثبت در محیط مدرسه، دورههای دوستانه و گپ مجازی بتوانند دوستان خود را با گفتمان همسالان اغنا کنند چراکه گفتگوی دوستانه جنبه نصیحتی نداشته و اثر بهتری خواهد داشت.
وی به اجرای طرح ایراندخت بهعنوان پایلوت در بیرجند اشاره میکند و میافزاید: ساختمان مدنظر با رفع نیاز دختران در مباحث آموزشی، ورزشی، سلامت، فرهنگی، مذهبی و درمانی دیده شده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه بنا به قول مساعد فرماندار بیرجند چنانچه ۳۰ درصد از اعتبارات مورد نیاز استخر و سالن ویژه دختران جذب ملی داشته باشد ۷۰ درصد دیگر را فرمانداری بیرجند تامین خواهد کرد، می گوید: طرح ایراندخت در سازه ۴ طبقه مجسم شده و امید است تا آذرماه ۱۴۰۱ از نظر اعتباری و تقسیم کار تعیین تکلیف شود.
دکتر اسدزاده دختران مطلقه در عقد و بازمانده از ازدواج را در اولویت میداند و میگوید: برای دختران روستایی و عشایری هم برنامههای امیدبخش و فرصت دیده شدن با ارائه هنر و توانمندی آنها در دستور کار است.
وی یکی از برنامه های مهم در دستور کار را پای کار آمدن دستگاههای مرتبط و جلوگیری از موازی کاری و کارهای تکراری بیان می کند.
معاونت توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرگزاری شبستان در بیرجند در پاسخ به جوانان جامعه هدف می گوید: بر اساس نوع معلولیت و تشخیص کمیته توانبخشی جامعه هدف می توانند از مراکز حرفه آموزی و کارگاه های اداره کل بهره مند شوند و در غیر صورت از خدمات مراکز فنی و حرفه استفاده کنند.
«جمیله رضازاده» می افزاید: بر اساس ماده 9 قانون حمایت، آموزش ها در مراکز فنی و حرفه ای به صورت رایگان است و برخی از آموزش ها که به بخش خصوصی واگذار شده هزینه بر است و هزینه تحصیل دانشگاه آزاد، پیام نور و... نیز پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه پس از حرفه آموزی برای ایجاد اشتغال یکصد میلیون تومان تسهیلات با کارمزد چهار درصد پرداخت می شود، می گوید: پرداخت تسهیلات به صورت کارفرما و خویش فرمایی است یا تسهیلات به فرد معلول پرداخت می شود و یا به کارفرما که فرد معلول را حداقل به مدت پنج سال به کار گرفته و در طول مدت علاوه برپرداخت حقوق او را بیمه هم می کند پرداخت خواهد شد.
معاونت توانبخشی از دیگر اقدامات به تهیه و تأمین جهزیه و کمک جهزیه برای دختران پسران معلول اشاره می کند و می گوید: به افراد معلول و مددجویان متأهل و مجرد در شرف ازدواج ودیعه مسکن پرداخت می شود.
رضازاده تأمین و ساخت مسکن به صورت مشارکتی با همکاری بنیاد مستضعفان، پرداخت تسهیلات و... را از دیگر اقدامات اعلام می کند و می افزاید: بر اساس تعداد فرزند معلول در خانواده کمک های بلاعوض نیز پرداخت می شود.
بیانیه گام دوم
مدیر کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی هم ضمن تبریک میلاد حضرت علی اکبر(ع) و هفته جوان موضوع جوان و جوانی را از مهمترین ظرفیت های هر جامعه ای می داند می گوید: در بیانیه گام دوم انقلاب محور تمدن سازی ایران بر عهده جوانان گذاشته شده و بستر ایفای نقش جوانان باید توسط مسئولان فراهم شود.
«حسن عزیزی» با بیان اینکه ۲۵۰ عنوان برنامه در سطح استان به مناسبت هفته جوان پیش بینی شده است، می افزاید: مهمترین رویکرد مبنایی ما در برنامه های هفته جوان موضوع جهاد تبیین و عینیت بخشیدن به گفتمان «ما می توانیم» و تقویت خودباوری ملی با محوریت جوانان است.
وی از رسانه های می خواهد به عنوان یک مطالبه بحث ارائه گزارش عملکرد دستگاه های اجرایی در سال جاری در حوزه جوانان و اینکه این دستاوردها چه میزان توانسته گرهی از مشکلات جوانان را حل کند را پیگیری کنند.
عزیزی برگزاری جشنواره های فرهنگی جوان ایرانی را از شاخص ترین برنامه های هفته جوان اعلام می کند و می گوید: به مناسبت میلاد حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان، تمام اماکن ورزشی متعلق به این اداره کل به صورت رایگان در اختیار جوانان ۱۸ تا ۳۵ ساله قرار می گیرد و همچنین تمام مراکز مشاوره و تحکیم بنیاد خانواده به صورت رایگان به جوانان خدمات ارائه خواهند کرد.
عزیزی با اشاره به اینکه سومین مرکز مشاوره اختصاصی ازدواج و خانواده استان تا سه ماهه نخست سال آینده افتتاح میشود، می گوید: ساختار و امکانات و منابع اداره کل ورزش و جوانان متناسب با مأموریت های حوزه جوانان نیست و در زمینه امور جوانان کم کاری شده و باید ساختار جوانان مستقل شود.
وی با بیان اینکه موضوع جوان و جوانی یکی از ظرفیتهای مهم موجود در جامعه است و در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری از جوانان به عنوان محور تمدن سازی یاد کردهاند، می افزاید: باید زمینههای آن توسط دستگاههای اجرایی در جامعه فراهم شود.
نظر شما