بخشی از رأی‌م بخاطر دکتر مرندی ریخت/رأی خاتمی نشاندهنده بازگشت اوست

دبیرکل جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی با تاکید بر این نکته که بخشی از آرای من در سبد دکتر علیرضا مرندی ریخته شد، گفت: رأی خاتمی نشان از بازگشت او به نظام جمهوری اسلامی دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا مرندی، دبیرکل جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی در نشستی با حضور خبرنگاران در این نکته بخشی از آرای به دلیل همنامی در سبد رای دکتر علیرضا مرندی قرار گرفته تاکید کرد و گفت: رای دادن خاتمی نشان از بازگشت او به نظام جمهوری اسلامی دارد.

مرندی در ابتدای این نشست از مردم به خاطر حضور در انتخابات تشکر کرد و اظهار داشت: مردم غیور و غیرتمند ایران اسلامی با حماسه مشارکت فراگیر در انتخابات برگ زرین دیگری در عرصه سیاسی آفریدند.

وی افزود: از قبل از انتخابات تحلیلهایی درخصوص عدم مشارکت فراگیر مردم در انتخابات مطرح بود و خیلی ها از این نظر نگران بودند اما بنده قبل از انتخاباتم بنا به شواهدی حضور پرشور مردم را پیش بینی می کردم.

مرندی افزود: شواهد حضور مردم از پیش از انتخابات به دلیل تنوع فهرست های انتخاباتی، تنوع کاندیداها و گرم بودن فضای انتخابات مشخص بود.

عضو هیئت علمیه دانشگاه شهید بهشتی با تصریح این موضوع که اگر یک نسبت متوسطی را از کشورهای دنیا و نظامهای فعال در عرصه انتخابات بگیریم حضور 64 درصدی مردم در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی 10 الی 15 درصد نسبت به این کشورها بیشتر است اما بنده معتقدم این حضور با توجه به ایده های ایران کافی نیست و باید موانع بر سر راه حضور مردم در عرصه های سیاسی به صورت کامل برداشته شود.

مرندی در ادامه ضمن تبریک به جریان اصولگرایی برای موفقیت بیش از پیش در انتخابات گفت: در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی این اصولگرایان هستند که بیش از سایر نامزدهای انتخاباتی رای مردم را به خود اختصاص داده اند.

دبیرکل جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی با اشاره به این مطلب که مجلس نهم نخبه گراتر از مجالس دیگر است تصریح کرد: براساس آمارهای ارایه شده توسط وزارت کشور مجلس نهم بیش از دیگر ادوار مجلس از افراد تحصیلکرده دانشگاهی و متخصص تشکیل شده است که چشم انداز نخبه گراتری از ادوار دیگر دارد.

وی با بیان این مطلب که 59 کاندید از 190 کاندید جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی به مجلس نهم راه یافتند افزود: علاوه بر این تعداد 14 کاندید دیگر از این جبهه در دور دوم انتخابات حضور دارند که نشان دهنده موفقیت مضاعف جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی است.

فشرده بودن مراحل انتخابات؛ نارسایی قانون انتخابات

محمدرضا مرندی با انتقاد از قانون انتخابات گفت: این قانون در بخشهایی نارسایی دارد که از آن جمله می توان فشرده بودن مراحل انتخابات را نام برد.

وی افزود: در انتخابات انگار همه چیز قرار است تند تند انجام شود و دلیل این احساس برای فشرده بودن مراحل انتخاباتی مشخص نیست این قضیه برای شورای نگهبان مشکلات زیادی از نظر زمانی ایجاد می کند که باید قانون مقداری دست دست اندرکاران فرایند انتخابات را از نظر زمانی بازتر بگذارد تا حق هیچ داوطلبی ضایع نشود.

مرندی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات قانون انتخابات فشردگی زمان تبلیغات است که در یک هفته داوطلبی در شهرهای بزرگی مانند تهران نمی تواند به صورت کامل تبلیغاتش را انجام دهد این زمان در برخی از کشورها یک ماه بوده و ما پیشنهاد می کنیم در ایران به 20 روز تغییر یابد.

کاندیدای نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش شفاف نبودن برخی از مسائل انتخاباتی را یکی دیگر از نارسایی های قانون انتخابات دانست و اظهار داشت: کد انتخاباتی و کدرهگیری از جمله مسائلی بودند که به سختی در اختیار کاندیداها قرار می گرفتند و کد رهگیری کارایی چندانی در مراحل انتخاباتی نداشت.

همچنین برخی از دوستان که رد صلاحیت شده اند تفهیم دلیل رد صلاحیت برای آنها صورت نگرفت و این در حالی است که طبق قانون هیئت های اجرایی موظفند دلیل رد صلاحیت را به کاندیداهای انتخابات اعلام کنند.

وی با ذکر این مطلب که غنی نبودن سایت وزارت کشور یکی دیگر از سختی های مراحل انتخابات بود افزود: عملکرد شهرداریها در بحث تبلیغات شهری بسیار سوال برانگیز بود در برخی از موارد ماموران شهرداری پوسترهای تبلیغاتی کاندیداها را در مراکز مجاز تبلیغاتی امحا می کردند که نگاه خوشبینانه آن نظارت نادرست شهرداری بر عملکرد مامورانش است و در تحلیلی دیگر برخی ها معتقدند شهرداری ها در تنها پوسترهای تبلیغاتی بعضی از کاندیداها را جمع آوری می کنند که قوه قضاییه و دستگاههای ذیربط باید سازمانهای متخلف در انتخابات را جریمه کند.

من سلامت انتخابات را تکذیب نمی کنم اما معتقدم قسمتی از رأی‌م در سبد دکتر مرندی قرار گرفت

محمدرضا مرندی با تاکید بر این نکته که من به هیچ وجه سلامت انتخابات را زیر سوال نمی برم گفت: من معتقدم حضور مردم یک حماسه بزرگ بود و یکی از برگهای برنده نظام جمهوری اسلامی برگزاری انتخابات در چنین مقطع حساس بود و نتیجه را هر طور که بود پذیرفتم و هیچ شکایتی از آن ندارم.

کاندیدای انتخاباتی نهمین دوره مجلس شورای اسلامی با تصریح این مطلب که بنده مشکلات انتخاباتی را به صورت گله گذاری از دوستان مطرح می کنم گفت: من چون اولین بار بود در انتخابات چنین شهر بزرگی شرکت می کردم انتظار نداشتم رای بالایی بیاورم اما در قرایند ثبت نام و جداول اسامی کاندیداها مشکلاتی بود که لازم می دانم ذکر کنم.

وی افزود: در زمان ثبت نام ما را به اجرای تبصره 2 مکرر ماده 20 قانون انتخابات ملزم کردند که در این تبصره آمده اگر دو هم اسم در انتخابات وجود داشتند آرا میان ان دو تقسیم می شود و در بخش دیگری از این تبصره آمده است که اگر یکی از نامزدها گمنام بود تمام آرا در اختیار نامزد دیگر قرار می گیرد. اما درخصوص من این تبصره رعایت شد.

مرندی با ذکر این موضوع که نامه ای برای شورای نگهبان و و فرمانداری ابلاغ کرده است اظهار داشت: من در نامه ام نوشتم که اگر من با دکتر علیرضا مرندی هم فامیلی هستم باید اراء بین ما دو نفر تقسیم شود زیرا من اگرچه به اندازه ایشان مشهور نیستم اما کاندید ناشناخته ای هم به حساب نمی آیم.

وی افزود: معتقدم بخشی از آرای من که تنها به نام خانوادگی ثبت شده بود در سبد آرای دکتر مرندی قرار گرفته و اینکه ایشان در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی دوم شدند به همین دلیل است و من امیدوارم شورای نگهبان که فصل الخطاب است به شکایت من رسیدگی کند و حتی اگر برخلاف من و به اشتباه رای دهد من تابع آن هستم.

حضور اصلاح طلبان در انتخابات و رای دادن خاتمی اصرار آنها به بازگشت نظام را نشان می دهد

محمدرضا مرندی درخصوص حضور اصلاح طلبان در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران پاسخ داد: اصلاح طلبان بعد از سال 88 به دو گروه تندرو و میانه رو تقسیم شده اند که تندروها مسیر خروج از نظام جمهوری اسلامی را پیمودند و میانه روها وارد این مسیر نشدند.

دبیرکل جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی ادامه داد: اصلاح طلبان تندرو انتخابات را تحریم کردند اما میانه روها در انتخابات حضور فعالی داشتند که من به آنها و به خصوص آقای کواکبیان برای تاکید به بازگشت نظام جمهوری اسلامی تبریک می گویم.

مرندی با تاکید بر اینکه خاتمی در میان اصلاح طلبان تندرو و میانه رو سیاستی میانه ای را در پیش گرفته است گفت: مواضع سیدمحمد خاتمی با اصلاح طلبانه میانه رو و حتی اصلاح طلبان کندرو مانند آقای موسوی و کروبی متفاوت و به نظر من سیاست او معقولانه به نظر می رسد و من معنی رای دادن خاتمی در این انتخابات را متوجه شدن رویکرد اشتباهش دانسته و معتقدم که این حرکت برای بازگشت به درون نظام حرکت خوبی است.

وی در پاسخ به خبرنگار شبستان در مورد تاکید جدید مجلس نهم و تغییر یکصد نماینده تصریح کرد: تجربه نشان داده که حداقل یک سوم ترکیب مجلس در هر انتخاباتی عوض شده و به نظر این طبیعی می رسد زیرا کسانی که چندین دور در مجلس حضور یافته اند دیگر باید جایشان را به افرادی دهند که برای حضور در پارلمان حرفی دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر من وارد مجلس می شدم برای تصویب طرحی با این موضوع که به جز مسئولان مجلس دیگر نمایندگان که حرفشان را در پارلمان زده اند پس از چند دوره مشخص باید جای خود را به نامزدهای دیگر بدهند تلاش می کردند زیرا این امر زمینه را برای چرخش نخبگان فراهم می کند.

پایان پیام/

 

کد خبر 115654

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha