واردات ۱۰ هزار تن گوشت و ۱۷۰ هزار تن روغن/ توزیع گسترده میوه از شنبه

مخبر با اشاره به مصوبات ستاد تنظیم بازار برای واردات ۱۰ هزار تن گوشت گرم گوسفندی و ۱۷۰ هزار تن روغن به‌منظور تنظیم بازار این دو محصول تأکید کرد: هیچگونه افزایش قیمت اقلام مورد نیاز مردم در ایام ماه رمضان و عید پذیرفته شده نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، بیست و دومین جلسه ستاد تنظیم بازار ظهر روز چهارشنبه به ریاست محمد مخبر معاون اول رییس جمهور برگزار و تصمیمات مهمی برای کاهش قیمت برخی اقلام و کالاها اتخاذ شد.

مخبر در این جلسه با اشاره به نزدیک شدن شب عید و ماه مبارک رمضان گفت: هیچ‌گونه افزایش قیمت برای اقلام مورد نیاز خانوار در این ایام پذیرفته شده نیست.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد که در ایام پایانی سال قیمت کالاها افزایش پیدا می‌کند، تصریح کرد: رویکرد جدی دولت سیزدهم این است که در ایام پایانی سال که مصرف و نیاز مردم بیشتر می‌شود، ‌ نباید قیمت کالاها افزایش پیدا کند.

مخبر با بیان اینکه تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری تنها بخشی از مدیریت بازار است، خاطرنشان کرد: صرف تصمیم‌گیری نمی‌تواند اهداف مورد نظر در تنظیم بازار را محقق کند. آنچه می‌تواند موجب ضمانت اجرای تصمیمات باشد نظارت مستمر بر قیمت‌ها و وضعیت بازار است.

وی هوشمندسازی ساز و کار نظارت بر بازار را مورد تاکید قرار داد و از وزیر جهاد کشاورزی خواست سامانه و تیمی را برای رصد و نظارت مستمر بر قیمت‌ها در استان‌های مختلف فعال کند تا هرگونه کاهش و افزایش قیمت مشخص باشد و پس از آن در صورت لزوم بلافاصله تصمیمات لازم برای کنترل بازار گرفته و اجرا شود.

در این جلسه که وزرای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، دادگستری و سخنگوی دولت نیز حضور داشتند، گزارشی از مقایسه روند تغییرات میانگین قیمت کالاهای منتخب در کشور ارائه و اعلام شد.

در ادامه این نشست تصمیماتی در راستای کاهش قیمت برخی کالاها و جلوگیری از گران فروشی اتخاذ و ستاد تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی برای واردات سیب زمینی تا سقف ۱۰۰ هزار تن مجوز داد و همچنین مقرر شد از محل ذخیره میوه شب عید، از روز شنبه به صورت گسترده توزیع میوه در کشور آغاز شود.

واردات ۱۰ هزار تن گوشت گرم گوسفندی و واردات ۱۷۰ هزار تن روغن برای تنظیم بازار این دو محصول از دیگر تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه بود.   

در این جلسه همچنین مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی فهرست کارخانه ها و واحدهای تولیدی که برای واردات روغن ارز با نرخ ترجیحی دریافت کرده‌اند اما روغن در بازار توزیع نکرده‌اند را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام تا مورد بررسی و در صورت احراز تخلف، مورد برخورد قرار گیرند.

همچنین مقرر شد تمامی کسانی که نسبت به قاچاق و خروج کالاهای اساسی از کشور اقدام می کنند، به جرم اخلال در امنیت اقتصادی به دستگاه قضایی و نهادهای امنیتی معرفی شوند.

از دیگر تصمیمات جلسه کارگروه تنظیم بازار این بود که با توجه به تاثیرات جهانی بر قیمت مواد خام پتروشیمی، سیمان، فولاد و... برای صادرات اینگونه کالاها عوارض مناسب گذاشته شود.

در این جلسه همچنین گزارشی از سوی سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص مصوبه جلسه پیشین کارگروه تنظیم بازار مبنی بر بررسی افزایش قیمت کالاهای شرکت تبرک ارائه و اعلام شد که این شرکت قیمت کالاهای خود را مطابق با مصوبات ستاد تنظیم بازار تغییر داد.

همچنین مقرر شد قیمت محصولات شرکت زرماکارون از سوی سازمان تعزیرات مورد بررسی قرار گیرد و نتایج آن در جلسه آتی کارگروه تنظیم بازار اعلام شود.

در پایان این جلسه معاون وزیر راه و شهرسازی گزارشی از وضعیت بازار مسکن ارائه و پیشنهادات و راهکارهایی را جهت ساماندهی بازار خرید و اجاره مسکن مطرح کرد و مقرر شد وزرای راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی جلسه ای برگزار و این پیشنهادات را بررسی و نهایی کنند و در جلسه ای با موضوع مسکن ارائه دهند.

گفتنی است در این جلسه گزارشی مبنی بر برخورد و جریمه یکی از شرکت‌ها و برندهای تولید کننده تخم مرغ ارائه و اعلام شد که این شرکت به دلیل تخلفات صورت گرفته محکوم به پرداخت ۱۱۳ میلیارد ریال شده است.

کد خبر 1156090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha