غرب از خلاقیت ایران در بازارهای جهانی انگشت به دهان ماند

خبرگزاری رویترز با ارایه گزارشی به هوشمندی و درایت ایران در بازارهای جهانی برای مقابله با تحریم های غرب اعتراف کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اگر چه به گواهی تاریخ بازی هایی که آمریکا و کشورهای غربی برای سلطه پیدا کردن بر تمام جهان به راه اندخته اند همواره محکوم به شکست بوده است اما گویا این سرخوردگی ها تا کنون برای این کشورها درس عبرت نشده و انها همچنان به اقدامات خصمانه خود علیه کشورهای مستقل دنیا به ویژه کشورهای خاورمیانه ادامه می دهند.
یکی از کشورهایی که همیشه هدف اقدامات خصمانه آمریکا و غرب بوده ایران است و اکنون دوره ای است که این دشمنی ها به بهانه جلوگیری از فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران به اوج خود رسیده است.
بازی آخری که آنها علیه ایران به راه انداخته اند اعمال تحریم های به قول خودشان فلج کننده علیه این کشور به ویژه در صنعت نفت بوده است اما شواهد نشان می دهد که این بار هم جز شکست چیزی در انتظار آنها نیست.
خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی درباره مهارت ایران برای فرار از چالش هایی که غرب پیش روی آن گذاشته است به صراحت اعتراف کرده است که ایران بیدی نیست که به این بادها بلرزد.
در این گزارش آمده است: در حالی که واشنگتن و هم پیمانانش حلقه تحریم ها علیه ایران برای جلوگیری از فعالیت های هسته ای این کشور را هر روز تنگ تر می کنند، ایران راه های جدیدی را برای فروش نفت خود پیدا کرده است.
بر اساس این گزارش ایران پیشنهادهای جدیدی را به متحدان خود از جمله هند و چین ارائه داده است که بر اساس آن نفت خود را درقبال غلات و طلا به مشتری های خود تحویل می دهد.
به گفته منابع مربوط به تجارت و حمل و نقل نفت، تهران راه های مختلفی را برگزیده تا بتواند فروش نفت خود را در بازارهای بین المللی افزایش دهد ؛ از جمله این اقدامات می توان به ترکیب نفت های خام برای تغییر شکل اولیه آن اشاره کرد.
در گزارش رویترز آمده است: این تاجران با برشمردن راه هایی که ایران با کمک آنها بر تحریم ها غلبه کرده و به فروش نفت خود در بازا ادامه می دهد خاطر نشان کرده اند که واشنگتن، لندن و بروکسل همه تلاش خود را به کار بسته اند تا موانعی را بر سر راه ایران ایجاد کنند اما ایران در بازار جهانی زیرکانه عمل می کند.
مدیر اجرایی یکی از شرکت های بزرگ نفتی در غرب در این باره می گوید: ایرانی ها بسیار جسور و بی باک هستند و زیرکانه تر از همه ما عمل می کنند.
به نوشته رویترز، ایران سال هاست که با این شرایط دست به گریبان است و به خوبی توانسته از عهده آن برآید.
مسئولان بلندپایه صنعت نفت ایران به ذخایر نفت ایران در سال 1995 اشاره می کنند یعنی زمانی که واشنگتن روزانه ورود 600 هزار بشکه نفت خام به ایران را ممنوع کرد که ایران را تحت فشار قرا دهند تا بر اساس آنچه مقامات آمریکایی ادعا می کردند از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کنند.
یکی از این مسئولان می گوید : سه ماه طول کشید تا بتوانیم جایگزین هایی برای فروش همه نفتی که به مشتری های آمریکایی می دادیم پیدا کنیم اما در نهایت خریداران دیگری را در دیگر نقاط جهان پیدا کردیم.
وی به این نکته اشاره می کند که در آن قیمت هر بشکه نفت 18 دلار بود و اکنون بیش از 120 دلار است.
به گفته وی در حالی که 17 سال از آن زمان می گذرد متخصان ایرانی که همه کارهای حرکت هایشان تحت بازرسی دقیق غرب قرار دارد با آزمایش سخت تری مواجه هستند زیرا هدفشان این است که فروش 2.3 میلیون بشکه نفت خام در روز را ادامه دهند و اجازه ندهند تا مشکلی در این زمینه پیش بیاید.
این مقام ایرانی می افزاید: با توجه به تحریم های مالی آمریکا علیه ایران و اقدام اروپا برای تحریم خرید نفت ایران که فروش نفت به کشورهای اروپایی و از سوی دیگر پرداخت بهای نفتی ایران از سوی کشورهای دیگر را با مشکل مواجه کرده است اکنون مسئولان نفتی ایران به دنبال جایگزین های جدیدی برای فروش روزانه 500 هزار بشکه نفت خام خود هستند.
« لئونید فدون » یکی از سهامداران اصلی شرکت « لاک اویل » روسیه که 10 سال پیش به خاطر تحریم های آمریکا، ایران را ترک کرد، می گوید : تصور انجام اقداماتی که از طریق آنها بتوان از رسیدن نفت ایران به بازارهای جهانی جلوگیری کرد بسیار سخت است.‌ ‌ ‌ ‌
وی می افزاید: در مورد کشوری مانند ایران که دارای سیستمی با خریداران نفتی مختلف است به نتیجه رسیدن از طریق اعمال تحریم ها بسیار سخت است به عنوان مثال اگر چین به تحریم کننده ها ملحق نشود این تحریم ها کارآمد نخواهند بود.
به گفته فدون، حذف منابع غنی نفت ایران از بازار می تواند مشکل کمبود منابع را با خود به همراه داشته باشد به ویژه در آمریکا که بهای انرژی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یک مسئله مهم به شمار می آید.‌ ‌ ‌
هنگامی که واشنگتن در اواخر سال گذشته میلادی یکی از مجراهای اصلی برای فروش نفت ایران یعنی بانک اسلامی نور در دوبی را تعطیل کرد به خیال خود ضربه بزرگی به شبکه اقتصادی تهران وارد کردند اما به گفته تاجران هنوز بانکهای کوچک اروپایی و روسی وجود دارند که تحت فرمان آمریکا نیستند و از پرداخت بهای نفت ایران استقبال می کنند.
همچنین درحالی که فشارهای آمریکا انتقال دلار یورو را سخت تر کرده، ایرانه به سوی ارزهای دیگر مانند «ین» و «روپییه» روی آورده است و اقدامات دیگری برای مبادله نفت یا طلا با مواد غذایی انجام داده است.
‌ درحال حاضر شاهد این نوع معاملات غیرمعمول ایران با روسیه و هند هستیم.  ایران برای مصارف روزانه جمعیت 77 میلیونی خود مقادیر عظیمی گندم به این کشورها سفارش می دهد.‌ ‌ ‌
به گفته یکی دیگر از مبادله کنندگان ایرانی به نظر می رسد که بانک های روسیه آماده انجام مبادله با ایران بر مبنای روبل (واحد پول روسیه) و واحد پول اندونزی هستند.
در حالی که دایره تحریم های غرب به کشورهای تحت نفوذش محدود است تحریم های نفتی مشکلات بسیار کمی برای برخی از خریداران نفت ایران مانند چین به وجود می آورد ، چرا که این کشور توانایی مالی، حمل و نقل و بیمه مستقل خود را برای واردات نفت از ایران دارد. ‌
ایران همچنین مبادله با دومین مشتری بزرگ نفت خود یعنی هند را در دستور کار قرار داده است و به دنبال آن است تا نفت بیشتری به این کشور بفروشد.
یک منبع آگاه به رویترز در این باره به رویترز گفت: درحالی که برخی نفتکش های هندی به منظور نگه داشتن روابط خود با اروپابرای لنگر انداختن در سواحل ایران مرددند، ابر تانکرهای ایران مانند هرمز، هرسین و دماوند نفت این کشور را در سواحل غربی هند که دومین خریدار عمده نفت ایران است تحویل می دهند.
هند پرداخت بهای نفت ایران را از طریق بانک «هالک»در ترکیه انجام می دهد و این بانک پیش تر گفته بود که معاملات نفتی ایران را تا جایی که با قوانین بین المللی هماهنگ باشند انجام خواهد داد.
همچنین ایران از ظرفیت کشورهای دیگری مانند پاکستان استفاده می کند تا بتواند در میدان مبارزه ای که غرب و آمریکا با اعمال تحریم ها به راه انداخته اند پیروز شود.
به هر حال ایران تا کنون با درایت و هوشمندی قادر بوده بر مشکلات ناشی از این تحریم ها غلبه کند و نقشه های غرب و آمریکا برای انزوای اقتصادی ایران را نقش بر آب کند.
این همان چیزی است که بسیاری از رسانه ها و کارشناسان غربی بارها به آن اعتراف کرده اند اما گویی گوش شنوایی برای درس گرفتن از این تجربه ها وجود ندارد.

پایان پیام/


 

کد خبر 115603

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha