به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علیرضا عباسزاده» پیشازظهر امروز (18 اسفند) در جلسه شورای فنی برای استانداردسازی واحدهای بتنی استان مهلت 6 ماهه تعیین کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با توجه به فعالیت 22 واحد بتنی در استان اظهار داشت: از این تعداد فقط 6 واحد مجوز استاندارد را دریافت کردند و باید با هماهنگی های به عمل آمده پس از بازدید، اخطار و... نسبت به استانداردسازی مابقی واحدها ورود کرد.
وی با بیان اینکه بخش عظیم سازه ها را بتن تشکیل داده است، بر ورود دستگاهای مرتبط برای حل این مشکل تأکید کرد و گفت: داشتن استاندارد به معنی رعایت حداقل ضوابط است.
وی با اشاره به این مهم که باید درخواستها توسط دبیرخانه شورای فنی مورد بررسی و پالایش قرار گیرد، افزود: درخواستها پساز پایش دبیرخانه در شورای فنی مطرح و مورد بررسی و تأیید نهایی قرار میگیرد.
به گفته وی استاندارد تولید بتن آماده قابل بحث است و استفاده از بتن غیر استاندارد جان مردم را به خطر انداخته و در دراز مدت بروز می کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه راه و شهرسازی ناظر عالی ساخت و ساز است، خاطرنشان کرد: باید شرایط و بستر طوری فراهم شود که بخش خصوصی و دولتی در پروژهها و... از بتن استاندارد استفاده کنند.
عباس زاده با بیان اینکه اختیار تشخیص با کمیسیون و شورای فنی است، گفت: نظارت بر اساس شکل کار، قانونی است و منوط به تشخیص شخص و فردی نیست و اداره کل استاندارد باید برحوزه های اساسی ساختمان ورود کند.
وی تأکید کرد: الزام حقوقی و قانونی این است که باید محصول تولیدی مانند بتن و... استاندارد لازم را داشته باشند و بعد از آن کیفیت مطرح است که همه این موارد در شورای فنی قابل پیگیری است.
به گفته وی، اجرای مصوبات شورای فنی قانونی و لازمالاجراست و باید مصوبات بهطور کامل اجرا و نباید مصوبات مبهم باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه نبود هزینه و اعتبار برای عدم انجام کار قابل پذیرش نیست، بر حل مشکلات و مصوبات شورای فنی تأکید کرد و گفت: باید طرح و خواسته ها پس از بررسی توسط دستگاهای اجرایی، پیمانکاران، هیأت کارشناسی و... مصوب شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه باید مسئولیت حاکمیتی خود را بپذیریم، یادآور شد: شورای فنی مرجع تشخیص و تضمین کیفیت مصالح، اجرا و بهره برداری ابنیه ها در استان است.
عباس زاده با اشاره به تراکم پایین جمعیتی و پایین بودن حجم ساخت و سازها گفت: با توجه به این مهم باید رتبه بالاتری به خصوص در ساخت و سازها داشته باشیم نباید کیفیت را فدای کمیت کرد.
وی بر حساسیت موضوع تأکید کرد و افزود: اعضای شورای فنی مسئول هستند و باید طرح، خواسته ها و... پس از بررسی اولیه و تصویب نهایی شدن در مسیر کار قرار گیرد.
مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی هم در این جلسه با اشاره به مصوبات کارگروهای مصالح، آموزش، پیمان و نظارت به عنوان دستور جلسه به فعالیت 22 واحد بتنی در استان اشاره کرد و گفت: از این تعداد 8 واحد مجوزهای لازم در زمینه استانداردسازی را دریافت کردند.
«علی لطیفی» با بیان اینکه در بخش خصوصی در این راستا مشکلاتی دیده می شود خواستار بازدید سرزده و ورود فرمانداران و اداره کل استاندارد برای حل این مشکل شد.
به گفته وی از 8 واحد دارای استاندارد سه واحد در بیرجند، 2 واحد در فردوس و در بشرویه، سرایان و طبس هم هر کدام یک واحد فعالیت دارند.
برگزاری دوره آموزشی با عنوان تبیین دستورالعمل ارزیابی کیفیت و مشخصات فنی عملیات اجرا شده برای کارشناسان مرتبط و... به صورت حضوری به مدت 6 ساعت، بررسی خسارت ترک تشریفات و... از دیگر موارد دستور کار اعلام و مورد بررسی قرار گرفت.
نظر شما