رحمان دهقانی به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر گروه ایدهپردازان تصویرسازی فنی آیات قرآن در فضای مجازی تشکیل شده و بایستی گروه طراحان گرافیکی نیز شروع به فعالیت کنند.
دهقانی با دعوت از همه هنرمندان گرافیست کشور که از تجربه قرآنی نیز بهرهمند هستند برای مشارکت در تصویرسازی فنی آیات قرآن افزود: در حال حاضر ضرورت انجام کار گرافیکی با محوریت قرآن بسیار احساس میشود و این در حالی است که بسیاری از الگوهای گرافیکی کشور غربی بوده و با فرهنگ اسلامی ما متفاوت است.
مسئول دانشآموختگان دانشگاه علوم و معارف قرآنی خاطرنشان کرد: در برنامههای آتی خود برآنیم تا آثار هنری و قرآنی تهیه شده در دانشگاه را با همکاری و هماهنگی سازمان زیباسازی شهرداری در نمایشگاهها و سایر مراکز ارایه دهیم.
طرح تصویرسازی فنی آیات قرآن یک نوآوری قرآنی است
دهقانی گفت: طرح تصویرسازی فنی آیات قرآن رتبه اول بخش نوآوری قرآنی جشنواره ملی انعکاس نور سال جاری را به دست آورده است.در عصر ما زبان تصویر یکی از جذابترین و مؤثرترین زبان برای انتقال مفاهیم و آموزههای دینی و قرآنی به شمار میآید و بنابراین به نظر میرسد با استخدام هنر گرافیک در خدمت قرآن بهتر میتوان برخی مفاهیم آن را در در اعماق ذهن مخاطبان نقش بست.
وی در خصوص تاریخچه این هنر قرآنی گفت: برای نخستین بار سید قطب این نظریه را مطرح کرد که هر آیه قرآنی یک تصویری را در ذهن ایجاد میکند.
دهقانی با بیان اینکه آیات دارای دو تصویر معنوی و حسی هستند، افزود: برخی از آیات قرآن که دارای تصویر معنوی هستند مانند الرحمن علی العرش استوی، نمیتوان در واقعیت برای آن تصویری را تصور کرد.
مسئول دانشآموختگان دانشگاه علوم و معارف قرآن درباره آیاتی که تصویر حسی هستند، افزود: مفاهیم قرآنی چون هبط اعمال، خوردن مال یتیم، حوریان بهشتی دارای تصاویر حسی هستند که هنرمندان گرافیست میتوانند در آثار خود از آنها بهره ببرند.
وی در خصوص نحوه اجرای طرح تصویرسازی فنی آیات قرآن گفت: دو گروه ایدهپردازان و طراحان گرافیکی در این طرح فعال هستند.
دهقانی درباره وظیفه هر یک از گروههای نام برده شده، افزود: گروه ایدهپرداز به تولید محتوا میپردازند و طراحان گرافیکی محتوای قرآنی را با نکات هنری به تصویر میکشند.
وی با اشاره به شرایط ترویج آموزههای قرآنی از طریق هنر گرافیک گفت: آیات انتخابی جزو آیات محکم باشند نه متشابه و استفاده از تفاسیر شیعی مورد توجه قرار گیرد.
مسئول دانشآموختگان دانشگاه علوم و معارف قرآن گفت: پس از تحقق این شرایط برخی از آیات قرآن کریم که دارای تصاویر حسی هستند با رعایت اصول و قواعد خاصی همراه با چکیده نکات تفسیری مرتبط به تصویر کشیده میشوند به صورتی که مخاطبی که با قرآن کریم مأنوس باشد با کمی دقت و حتی بدون اطلاع از محتوا و توضیح تفسیری بتواند آیه مورد نظر را حدس بزند.
دهقانی درباره ارایه این آثار هنری گفت: ارایه این آثار در غرفه دانشگاه علوم و معارف قرآن نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم و در آینده در سایر مراکز سطح شهر انجام میشود.
پایان پیام/
نظر شما