سکوت مطالبه گرانه جانبازان

به بهانه سالگرد میلاد حضرت ابوالفضل العباس(ع) و روز جانباز به سراغ تعدادی از جانبازان دفاع مقدس رفتیم که متأسفانه حاضر به گفتگو نشده و با سکوت خود اعتراضشان را از برخی ناملایمات ابراز داشتند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: فاطمه رحیم زاده: سالگرد میلاد حضرت ابوالفضل العباس (ع) به عنوان روز جانباز نام گذاری شده است. حضرت عباس (ع) بزرگ جانباز تاریخ انسانیت است که صحنه کربلا را تجلی‌گاه ایثار و جانبازی کرد.

 

امام راحل بارها با کلام الهی خود جانبازان و ایثارگران را مورد تفقّد قرار داده و آنها را مایه سرافرازی ملت ایران خوانده اند. ایشان، با آن مقام والای الهی، خود را در برابر جانبازان کوچک شمرده و می فرمودند: وقتی امثال شما قدرتمندان روحی را می بینم با این روحیه بزرگ و با این عظمت روح، خجالت می کشم که خودم را یک انسان متعهد بدانم. زبان و پیام ما عاجز از ترسیم مقام بلندپایه عزیزانی است که برای اعتلای کلمه حق و دفاع از اسلام و کشور اسلامی جانبازی نموده اند.

 

جانبازان، یادگار آزمایش های بزرگ ملی محسوب می شوند و ملّت ایران باید برای همیشه به آنان به عنوان الگوهای مقاومت ارج نهند و آنان را گرامی بدارند.

 

در آستانه سالروز جانباز به سراغ تعدادی از جانبازان 8 سال دفاع مقدس رفتیم اما متأسفانه تعداد زیادی از جانبازان حاضر به مصاحبه نشدند.

 

«غلامرضا قنبری» یکی از جانبازان 70 درصد خراسان جنوبی در گفتگو با خبرگزاری شبستان در بیرجند فقط به یک جمله بسنده می کند و می گوید: از عملکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران و برخی نهادهای دیگر به علت کوتاهی در حق جانبازان راضی نیستیم. این جانباز 70 درصد نیز مانند دیگر دوستانش حاضر به مصاحبه نشد.

 

«منصور ترابی» جانباز 60 درصد از نظر ارتش و 30 درصدی از نظر بسیج هم در گفتگو با خبرگزاری شبستان در بیرجند با بیان اینکه از بی عدالتی ها ناراضی هستم، می گوید: از حضور در جبهه به هیچ عنوان ابراز پشیمانی ندارم اما از برخی نا عدالتی ها ناراضی هستم.

 

او که ساکن روستای آسیابان درخش است با بیان اینکه از حدود 8 سال گذشته هیچ فرد و نهادی سراغ ما را نگرفته است، می گوید: در گذشته هر چند ماه، پزشکی برای ویزیت سراغی از ما می گرفت که متأسفانه از 10 سال گذشته حتی پزشکان هم سراغی از ما نمی گیرند.

 

او که جانباز 8 درصدی اعصاب و روان هم است، با بیان اینکه متأسفانه فقط بر روی کاغذ جانباز هستیم، می افزاید: 20 سال گذشته برای دریافت وام مسکن به بانک مراجعه کردم که به علت عدم همکاری و ... از گرفتن تسهیلات پشیمان شدم و اکنون بعد 20 سال که دوباره برای دریافت وام اقدام کردم در سیستم دریافت وام من ثبت شده است در حالیکه تاکنون به جز وام 100 هزار تومانی ازدواج، وام دیگری دریافت نکردم.

 

ترابی که متولد 2 فروردین سال 1348 است، می گوید: در سال 1362 در سن 14 سالگی برای اعزام به جبهه با کمک دوستانم اقدام به دستکاری شناسنامه کردم و بعد از بزرگ کردن سن و گرفتن کپی، خط خوردگی های شناسنامه را پاک کردم.

 

 

او که پس از بزرگ کردن سن شناسنامه اش برای آموزش به کاشمر اعزام شده بود، می گوید: در زمان آموزش خودرویی برای برگرداندن نوجوانان در محل آموزش حضور پیدا کرد و به محض دیدن خودرو به مدت یک ساعت در سرویس بهداشتی مخفی شدم و پس از اطمینان از بازگرداندن نوجوانان، از سرویس بهداشتی بیرون آمده و در بین نیروها پنهان شدم.

 

به گفته وی در زمان آموزش یکی از پاسداران متوجه جثه ریز من شده و گفت: خودرو برای برگشت دادن امثال شما آمده بود چرا شما نرفتید منم ابراز بی اطلاعی کرده و خواستار حضور در برنامه های آموزشی شدم و پاسخ شنیدم چنانچه از عهده برنامه های آموزشی برنیایید باید غرامت پرداخت کنید که خوشبختانه با گذشت 35 روز آموزشی، مشکلی پیش نیامد.

 

او که در اولین اعزامش به جبهه بعد از 75 روز حضور در منطقه در سمت دژبانی، به عنوان پشتیبانی و خط نگهدار در عملیات والفجر 3 شرکت می کند، می افزاید: وقتی به همراه دو تن از دوستانم برای خالی کردن مهمات از خودرو اقدام کردیم مورد شناسایی دشمن قرار گرفته و خمپاره به سمت خودروی حامل مهمات پرتاب شده و همزمان دو تن از دوستانم شهید و من نیز از ناحیه شکم، انگشت دست راست و پای چپ مجروح شدم.

 

ترابی ادامه می دهد: بعد از به هوش آمدن و دیدن اوضاع و پاره بودن شکم از هوش رفته و پس از یک هفته به هوش آمدم ابتدا مرا به بیمارستان در ایلام غرب برده و سپس به بیمارستانی در کرمانشاه و مشهد مقدس اعزام شدم.

 

او که خانواده اش با وجود گذشت 30 روز بستری در بیمارستان از سلامت وی بی اطلاع بودند، یادآور می شود: وقتی به هوش آمدم فکر کردم در بیمارستانی در تهران هستم اما پس از پرس و جو متوجه شدم در بیمارستانی در مشهد مقدس بستری هستم.

 

او از خاطراتش در زمان بستری به عدم اطلاع خانواده اشاره می کند و می گوید: پس از پیگیری های زیاد و مکرر مادرم و برقراری تماس با بیمارستان های شهرهای بزرگ و کسب اطلاعات از وجود فرد زخمی بدون هویت، متوجه بستری من در مشهد مقدس شده و برادرم به دیدنم آمد.

 

او پس از آمدن برادرش و با وجود گذشت 120 روز دوری از خانه به بهانه امتحانات شهریور از پزشک معالج مرخصی گرفته و با کمک عصا و با پشتوانه برادر به روستا بر می گردد و بعد یک هفته اقدام به کشیدن بخیه های شکم در روستا می کند.

 

او با وجود زخمی شدن در سن کم بعد از آن هم 7 بار به جبهه اعزام شده و برای بار دوم در سن 16 سالگی در عملیات کربلای 2 در منطقه غرب از ناحیه کتف و پای چپ زخمی شده و به بیمارستان های ایلام و قم اعزام می شود.

 

ترابی در گذشته «استاد بنا» بوده که به علت بیماری دیسک کمر در حال حاضر فقط به کشاورزی مشغول است، از مسئولان می خواهد برای حل مشکل جانبازان بیش از پیش ورود کنند.

 

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرگزاری شبستان در بیرجند  با بیان اینکه جانبازان زیر نظر بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارند، می گوید: با داشتن معاونت های مختلف و زیر مجموعه هایشان هر اقدام فرهنگی، بهداشتی درمانی و... توسط معاونت مربوطه پیگیری می شود.

 

حجت الاسلام «محمدتقی عزیزی» با بیان اینکه جانبازان در صورت مشکل باید به بنیاد شهید مراجعه کنند، می افزاید: چنانچه گله و شکایتی از عدم رسیدگی، برخورد نامناسب کارکنان و... اعلام شود با فرد متخلف برخورد خواهد شد.

 

وی خواستار ارائه مشکلات و نقطه نظرات جانبازان به این اداه کل می شود و می گوید: اگر فردی فکر می کند به او ظلم شده با مراجعه به حراست و... مشکل قابل پیگیری است.

 

 

 

کد خبر 1154681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha