به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر جلال خالقیمطلق، عضو امنای بنیاد فردوسی و استاد دانشگاه هامبورگ، در یادداشتی به جایزه بزرگ پروفسور آقا بزرگ گفته است: اگر بپرسند از شاهنامه چه میتوانآموخت؟پاسخ من این است که بیاغراق از هر برگ شاهنامه میتوان نکتهایآموخت. از شاهنامه، تاریخ و فرهنگ باستان را آموختهاند. از شاهنامه، آداب و رسوم و آیینهای نیاکان ما را آموختهاند. از شاهنامه، ادبیات باستان ما را آموختهاند. از شاهنامه، شاعری آموختهاند. از شاهنامه، اخلاق نیکو آموختهاند. از شاهنامه، کشورداری آموختهاند. از شاهنامه، هویت تاریخی، فرهنگی و ملی ایرانیان را آموختهاند و از شاهنامه، زبان فارسی را آموختهاند.
دکتر جلال خالقیمطلق تصریح کرده است: امروز اهمیت زبان فارسی در کنار اهمیت هویت تاریخی، فرهنگی و ملی، مهمترین آموزه این کتاب است و این آموزهها از یکدیگر جدا نیستند. در تاریخ اسلامی ما، پیش از فردوسی چندین رویداد برای برقراری و گسترش زبان فارسی انجامگرفت به ویژه آنچه در زمان فرمانروایی صفاریان و سامانیان رخداد اما نهادینگی زبان فارسی به دست فردوسی همیشگیشد و از آن زمان تا زمان صفویه که ایران مانند بقچه چهلتکهای به فرمانرواییهای گوناگون تقسیم شدهاست، میهن اصلی ایرانیان، زبان فارسی بود تا باز ایران یکپارچگی باستانی خود را، نه بدان گستردگی، بازیافت و پس از آن نیز زبان فارسی همچنان زبان رسمی ایران باقیماند.
عضو امنای بنیاد فردوسی و استاد دانشگاه هامبورگ بیان کرده است: در ایران زبانهای محلی گوناگونی رایجاند که همراه با دیگر آداب و سنن محلی، فرهنگ ایران را پر مایه و رنگین میکنند. این زبانهای محلی را باید دوستداشت و پاسداشت ولی از سوی دیگر، گویندگان این زبانها نیز باید مرز خود را بشناسند و کارکرد هر یک از دو زبان محلی و ملی را به درستی بدانند. همه ملت ایران باید زبان فارسی را که بزرگترین نگاهبان یکپارچگی ماست و بر پایه فرهنگ پر مایه خود در شمار زبانهای مهم جهان است، همچون جان خود گرامیبدارند.
پایان پیام/
نظر شما