اصلاح نحوه جذب دانش آموختگان به بازار کار امری ضروری است

رییس دانشگاه علمی و کاربردی، اصلاح نحوه جذب دانش آموختگان برای تامین نیروی انسانی شاغل را امری ضروری دانست.

به گزارش خبرنگار شبستان، عبدالرسول پورعباس، رییس دانشگاه جامع علمی و کاربردی در سمینار داده ها، روشها و تکنیکهای نوین در آموزش کاربردی علوم مختلف گفت: پیشرفت توسعه فرهنگی و اجتماعی اقتصادی و سیاسی هر جامعه فرآیندی است که طی آن استعدادهای جامعه شکوفا می شود.

وی با اشاره به تصویب نظام آموزش مهارت و فناوری در آبان امسال گفت: در کنار این نظام آموزشی پیش نویس صلاحیت حرفه ای و شرایط احراز شغل تهیه و در جربان تصویب قرار گرفته است، که توانمند سازی و به کار گیری مطلوب نیروی انسانی کشور را ممکن و نظام جامع مهارت و فناوری را تکمیل می کند.

وی ادامه داد: محقق شدن این امر نیازمند نیروی انسانی فرهیخته با پنجه های کارآمد است به طوریکه امروز تربیت افراد متخصص و ماهر از عوامل کلیدی در توسعه پایدار و تولید ثروت محسوب می شود، بنابراین سرمایه گذاری در توسعه بخشهای مختلف نیازمند برنامه ریزی و سازماندهی در حوزه تامین و بهسازی منابع انسانی است.

پورعباس با اشاره به اینکه اشتغال مهمترین عامل رشد اقتصادی، توزیع عادلانه درآمدها، حفظ کرامت و عزت نفس است، تصریح کرد: منابع انسانی، مدیریت منابع فیزیکی و سخت افزاری از عوامل اساسی و تعیین کننده وضعیت اقتصادی هر کشور است و رشد هماهنگ این سه مقوله منجر به رفع معضل بیکاری می شود.

وی با اشاره به اهمیت توجه به نیروی انسانی خاطرنشان کرد: ایجاد تناسب بین آموزشهای رایج با نیازهای بازار و اصلاح نحوه جذب دانش آموختگان به بازار کار امری ضروری است.

وی ادامه داد: توجه به اقتصاد پویا با تکیه بر منابع انسانی و اجتماعی به ویژه در بخشهای خصوصی و غیردولتی نیازمند تغییرات ساختاری و کارکردی است که مهمترین بسترهای لازم برای این تغییرات تامین نیروی انسانی به شمار می رود.

رییس دانشگاه جامع علمی و کاربردی خاطرنشان کرد: زمانی توسعه سرمایه انسانی شکل می گیرد که حلقه بازار کار آموزش و بسترهای جذب و به کارگیری فارغ التحصیلان به صورت پویا و دینامیک پیاده سازی شود.

این سه مولفه ارتباط نزدیک و تنگاتنگی با یکدیگر دارد، چرا که راز موفقیت کشورهای پیشرو این بوده است و اگر بین این سه مولفه تناسب وجود نداشته باشد موجب جدا شدن ماهیت آموزش، عدم اعتماد بازار کار به آموزش و سرخوردگی خروجی و محصول آموزش می شود.

پورعباس با بیان اینکه موارد اشاره شده به دلیل نبود انسجام و هماهنگی لازم میان سه مولفه فرآیند تغییر و تربیت نیروی انسانی ماهر، متخصص و کارآمد به نحو مطلوب فراهم نشده است، اظهار کرد: هر چند در بعد آموزش موفقیت های چشمگیری وجود دارد و آموزشهای کاربردی نزدیک به 18 درصد از سهم آموزش کشور را شامل می شود ولی در طراحی و اجرای این آموزش ها به آموزش های محیط واقعی کمتر توجه شده است، در صورتی که در کشورهای پیشرو سهم آموزشهای شغلی بالای 65 درصد است.

وی با اشاره به آسیب شناسی این چالش از دو سال گذشته گفت: هدف اصلی در نظام جامع مهارت و فناوری کشور این است که با تعریف دقیق ویژگی ها، ابعاد و کارکردهای هر یک از سه حلقه بازار، آموزش و جذب، شرایطی فراهم شود تا آموزش مبتنی بر محیط کار صورت گیرد.

پورعباس ادامه داد: بازار کار با بهره مندی از نیروی کارآزموده، بهره وری حوزه های شغلی را افزایش داده و با تسهیل جذب فارغ التحصیلان انگیزه دانشجویان بهبود می یابد و نظام ارتقای شغلی با نظام ارتقای آموزشی سازگاری پیدا می کند و موجب رشد حوزه های شغلی می شود.

رییس دانشگاه جامع علمی و کاربردی خاطرنشان کرد: باید در بحث نظام آموزش مهارت و فناوری جامعیت و انسجام نظام آموزش و مهارت، انعطاف پذیری متناسب با نیازها و مقتضیات حوزه های شغلی، شرایط محیطی و بومی، هماهنگی با سیاست های کلان کشور، استقلال کامل در طراحی و برنامه ریزی، گسترش نظارت و ارزیابی، به روز بودن محتوا و استفاده از فناوری های مدرن آموزشی، مشارکت بخشهای مختلف دولتی، خصوصی و تعاونی، فراهم سازی آموزش همگانی و مستمر در تمامی سطوح شغلی توجه شود چرا که نظام آموزش مهارت و فناوری با این اهداف تصویب شده است.

وی با اشاره به ویژگی های مهم نظام مهارت و فناوری اظهار کرد: در این نظام تاکید بر آموزش در محیط کار، تعیین سهم سازه ساعات آموزش دانش پایه حداکثر 40 درصد و عملی حداقل 60 درصد، تعریف آموزش کارکنان دولت در فضای آموزشهای مهارتی، الزام دستگاههای اجرایی با توجه به نیازهای آموزشی و طراحی و اجرای آنها و برنامه ریزی برای جذب و به کارگیری نیروی آموزش دیده است.

شایان ذکر است؛ سمینار داده ها، روشها و تکنیکهای نوین در آموزش کاربردی علوم مختلف چهارشنبه 17 اسفند در سالن همایش سازمان حج و زیارت در حال برگزاری است.

پایان پیام/
 

کد خبر 115416

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha