به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود احمدی نژاد، رییس جمهور شب گذشته در دیدار با جمعی از برگزیدگان جشنواره ملی علامه طباطبایی ضمن تقدیر از 40 نفر از برگزیدگان جشنواره ملی علامه طباطبایی برای اولین بار با اهدای لوح با اشاره به اینکه امروز در یکی از حساس ترین مقاطع تاریخ قرار داریم، اظهار داشت: امروز در یک پیچ تاریخی قرار داریم که خواسته یا ناخواسته با گذر از آن باید دوره ای جدید در زندگی بشر آغاز شود.
رییس جمهور با بیان اینکه به دنبال تشریح دوره های طی شده در تاریخ نیستم، افزود: در طول تاریخ فرصت مناسبی برای شکوفایی استعدادهای انسانی، چشیدن طعم واقعی انسانیت و رسیدن انسان به جایگاهی که خداوند برای او اراده کرده است، فراهم نشده و امروز بشریت در حال ورود به دورانی است که فرصت تعالی و کمال یافتن انسان پدیدار خواهد شد.
احمدی نژاد استقرار عدالت را مقدمه و ایستگاه شکوفایی استعدادهای خدادادی انسان و مجالی برای شناخت حقیقت انسان و موجودیتش خواند و اظهار داشت: عدالت یک مسئله سیاسی، اقتصادی یا امثال آن نیست بلکه یک مسئله انسانی و بستر لازم برای رسیدن انسان به مقام جانشینی خدا بر روی زمین است.
رییس جمهور تصریح کرد: جهان امروز بیش از هر زمان دیگر تشنه نظمی جدید است که بر بنیان های نظری انسانی و متعالی و بر مبنای عدالت، کرامت و حقیقت انسانی و با هدف شکوفایی استعدادهای الهی انسان بنا شده باشد، تا انسان در سایه آن خدایی زندگی کند.
احمدی نژاد با بیان اینکه اگر نگوییم ملت ایران تنها ملتی است که توانایی پاسخ گفتن به این نیاز را دارد، باید بگوییم که این ملت، یکی از معدود ملت هایی است که توانایی پاسخگویی به این نیاز تاریخی را دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به سوابق تمدنی، فرهنگی، اندیشه ای و استعدادها و ظرفیت های منحصر به فرد ایرانی ها تاکید بر این نکته نه یک موضع برخاسته از تعصب نژادی بلکه اولاً شکرگذاری به درگاه خداوند به خاطر خلق ملتی چون ایران و در وهله بعد بازگویی یک مسئولیت مهم و تاریخی است.
رییس جمهور گفت: ایران نه یک نژاد بلکه یک فرهنگ، نوعی نگاه و دریافت از عالم هستی و انسان است که ملت ایران از آن برخودارند و جلوه اصلی این فرهنگ در پیروی از پیامبر گرامی اسلام (ص) و آل او متجلی شده است که مردم ایران با پیروی از آن پایه گذار تمدنی بزرگ و فرهنگ و علوم مفید برای بشریت بوده اند.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه ایرانیان هیچ گاه به دنبال برتری جویی بر دیگران نبوده اند، افزود: ملت ایران تجربه ایجاد امپراتوری و تسلط بر سایر ملل را سالهای سال است که از سر گذرانده و حتی زمانی که امپراطوری ایران شرق و غرب عالم را در نوردیده بود، بارزترین ویژگی آن رفتار انسانی با اقوام و ملل مختلف، متاثر از یک نگاه متعالی و کمال یافته بود.
رییس جمهور تربیت علما و شخصیت های بزرگ و جهانی در تمدن ایران را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: عالمان و شخصیت های برجسته علمی و فرهنگی ایران آنقدر بزرگ هستند که همه ملت ها و مردم دنیا آنان را متعلق به خود می دانند و سعی می کنند ایشان را به نام خود درآورند که البته اشکالی هم بر این موضوع وارد نیست چرا که انسان های بزرگ همچون مولوی، حافظ، سعدی، خواجه نصیرالدین و امثال آنان در جغرافیا، نژاد و ملیت خاصی نمی گنجند.
وی با تاکید بر اینکه نگاه ملت ایران همواره جهانی بوده است، تصریح کرد: اصرار بر این نکته که ایرانیان باید نظمی جدید، انسانی و متعالی را به جهانیان ارائه دهند، ذکر نعمت خدا و یادآوری یک مسئولیت الهی و تاریخی است و در این عرصه آن کسانی که باید پیشگام باشند و با قرار گرفتن در راس حرکت دیگران را به دنبال خود بکشند، عالمان، حکیمان و دانشمندان هستند.
رییس جمهور تحقق جامعه متعالی و سعادتمند را با انسان هایی که از غافله علم عقب مانده اند ، غیر ممکن توصیف و خاطرنشان کرد : هر چه تعداد انسان های بزرگ و عالم در جامعه بیشتر باشد ، سعادت برای آن جامعه در دسترس تر است.
احمدی نژاد با طرح این سوال که چه زمانی مجال ارائه و معرفی اندیشه و فرهنگ متعالی خود به جهانیان را می یابیم ؟ گفت: هر قدر هم، اندیشه و فرهنگ ما متعالی و کمال یافته باشد، تنها زمانی می توانیم آن را در عرصه جهانی مطرح و معرفی کنیم که در جهات مختلف اخلاقی، فرهنگی، انسانی، علمی ، صنعتی و پژوهشی پیشرفته باشیم و بار مسئولیت پیشرفت کشور و معرفی فرهنگ و اندیشه ملت ایران در عرصه جهانی به عنوان یک ماموریت الهی و تاریخی بیش از هر کس بر عهده علما، دانشگاهیان و حوزویان است.
رییس جمهور با بیان اینکه امروز به فضل الهی حرکت علمی کشور بسیار پرشتاب و تصاعدی است ، افزود: قصد آن نداریم تا با اشاره به بزرگی ها و عظمت ملت ایران بر دیگران برتری جویی کنیم، اما لازم است یادآوری شود زمانی که ملت ایران بر قله های رفیع علم و دانش ایستاده بودند ، دیگران در حل و رفع نیازهای کوچک خود درمانده بودند؛ اما ملت ایران بزرگوار بوده و هست و در امروز و گذشته همواره عزت خود را در عزت همگانی جستجو کرده و می کند.
احمدی نژاد اظهار داشت: خداوند توان شکوفایی این استعدادها را به ملت ایران ارزانی داشته و ماموریت تاریخی نیز بر عهده این ملت گذاشته است و بر ماست تا دست به دست هم داده و آن ذخیره عظیم علمی را که خداوند بار دیگر و در فرصتی مناسب در اختیار ملت ایران قرار داده به بشریت عرضه کنیم.
رییس جمهور تاکید کرد: این حوادث و نوسانات نیست که آینده یک ملت را تعیین می کند ، بلکه حرکت های گسترده و عمیق علمی و فرهنگی که امروز در بطن جامعه ایران جریان دارد، آینده را شکل خواهد داد.
احمدی نژاد با بیان اینکه تشکیل بنیاد نخبگان یک ضرورت مقطعی است، تصریح کرد: با ایجاد یک بنیاد حکومتی نمی شود نخبه تربیت کرد بلکه باید نظامات و امورات اجتماعی به گونه ای سامان داده شوند که نخبگی در جامعه حائز جایگاه و موقعیت برجسته اجتماعی شود و نخبگی ارزشمند و محترم شمرده شده و افراد برای نخبه شدن انگیزه اجتماعی و درونی پیدا کنند.
رییس جمهور خطاب به حاضران در جلسه گفت: نخبه پروری کار شماست که باید در اصلاح نظامات اجتماعی و فرهنگی بکوشید تا با بهره گیری از نسیمی از عدالت که در جمهوری اسلامی وزیده است، دست در دست هم و با یک حرکت همگانی ایران و جهان را بسازیم.
احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یک عالم و استاد گر چه با تعداد معدودی از افراد ارتباط برقرار می کند ، اما معلم همه بشریت است، اظهار داشت: هر کس یک نفر را هدایت کند همه بشریت را احیاء کرده است.
رییس جمهور موضوع اصلی این نشست و همه عالم خلقت را انسان عنوان کرد و افزود: اگر انسان خلق نمی شد راهی برای شناخت خدا هم وجود نداشت، چرا که انسان جلوه اعظم و کامل خداوند و دروازه قدم گذاشتن در مسیر شناخت خداست.
احمدی نژاد موضوع همه تلاش ها و اقدامات را رسیدن انسان ها و جوامع به سعادتمندی برشمرد و تصریح کرد: خداوند انسان را برای جانشینی خود بر روی زمین و متجلی کردن صفات خود خلق کرده است و همه صفات و ویژگی های خود را نیز در وجود او به ودیعه نهاده و راه شکوفایی این صفات را علم و معرفت قرار داده است.
رییس جمهور با اشاره به اینکه خداوند انسان را در پایین ترین مرتبه هستی خلق کرده تا با تلاش و بهره گیری از استعدادهای خدادادی اش به کمال و سعادت برسد، خاطرنشان کرد: مسیری که انسان باید با قدم گذاشتن در آن به کمال برسد، علم است و انسان منهای علم با سایر موجودات تفاوتی ندارد؛ علم آموزی اصلی ترین وجه ممیزه انسان با سایر موجودات دانست.
احمدی نژاد سعادتمندی جامعه را برپایه علم ممکن و عملی دانست و گفت: همه پیامبران مبعوث شدند تا به انسان بگویند که جایگاه واقعی او کجاست و علم را به عنوان راه اصلی بازگشت به این جایگاه به انسان بنمایانند.
در این مراسم در اجرای اصل 129 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با استناد به ماده 20 آیین نامه اعطای نشان های دولتی به منظور قدرشناسی از فرهیختگان و نخبگان برجسته کشور، به 4 نفر از شخصیت های علمی و هنری کشور نشان ملی اعطا شد.
حضرت آیت الله سید علی اکبر قرشی به پاس صرف بیش از 50 سال از عمر خود در تدریس و تفسیر قرآن کریم و تالیف کتب متعدد در حوزه دین، به دریافت نشان درجه یک پژوهش، آقای دکتر اسماعیل یزدی، متخصص آسیب شناسی و جراحی دهان، فک و صورت، به پاس حدود 5 دهه تلاش علمی به دریافت نشان درجه یک دانش، آقای سید عبدالمجید کیانی هندی، به دلیل بیش از 30 سال تلاش برای تعالی هنر به دریافت نشان درجه یک فرهنگ و هنر و آقای دکتر عادل آذر، به پاس خدمات علمی و پژوهشی خود به دریافت نشان درجه دو پژوهش مفتخر شدند.
پایان پیام/
نظر شما