به گزارش خبرگزاری شبستان، پژوهشگران پژوهشکده مواد پیشرفته و انرژیهای نو با توجه به اهمیت مواد نانو سایز و نانو ساختار، همچنین حمایت و تشویقهای دولت در این زمینه و نیز اهمیت مواد کامپوزیت، تنوع و قابلیت فرایند متالورژی پودر در تولید قطعات صنعتی و مواد حسگر، اقدام به راه اندازی آزمایشگاه مواد نانو ساختار، کامپوزیت و متالورژی پودر (2NCPM) نمود.
هدف از ایجاد این آزمایشگاه توسعه فناوری آلیاژهای جاذب هیدروژن، آلیاژهای حسگر و کاتالیستها و قطعات متالورژی پودر می باشد. این آزمایشگاه مجهز به آسیاب پرانرژی، مخلوط کن توربولا، محفظه های اتمسفر کنترل، بنچ خلاء، محفظه خلاء بالا و پرس دو محوره و تک محوره، کوره های اتمسفر کنترل و برنامه پذیر تا 1400 درجه و تجهیزات دیگر می باشد.
بناگزارش روابط عمومی وزارت علوم، با توجه به امکانات موجود امکان سنتز مواد و آلیاژهای بسیار همگن (با اختلاف چگالی عناصر تا 300%) نانو ساختار، نانو کامپوزیتها و مواد مغناطیسی، ساخت نمونه و قطعات پودری و زیتنر آنها در اتمسفرهای خلاء، خنثی (آرگون، نیتروژن و ...) و اتمسفر هیدروژن وجود دارد. این مواد امروزه کاربردهای فراوانی در وسایل الکترونیکی و تجهیزات هوا فضا دارند.
شایان ذکر است، دستگاههای این آزمایشگاه غالبا توسط اعضای هیت علمی پژوهشکده طراحی و ساخته شده است. این آزمایشگاه قابلیت ارائه خدمات پژوهشی به مراکز علمی کشور و پژوهشگران فعال در این زمینه را دارد.
پایان پیام/
نظر شما