عبدالعلی دستغیب، با بیان این خبر به خبرنگار شبستان گفت: این کتاب که بنا به گفته ناشر تا یک ماه آینده منتشر و روانه بازار می شود عمدتاً به شیوه های چگونگی خوانش متن های ادبی در آثار مختلف می پردازد به عبارتی به مخاطب می آموزد که چگونه متون ادبی مختلف را مانند، اشعار حافظ، سعدی و یا کمدی الهی دانته را مطالعه کند.
وی افزود: با مطالعه این اثر مخاطب به باور این نکته می رسد که نمی تواند از یک متن ادبی برداشت سطحی و سلیقه ای داشته باشد بلکه یاد می گیرد همزمان با خوانش یک اثر ادبی ویژگی بیانی و معنایی اثر و همچنین سبک کار پدید آورنده اثر را در نظر بگیرد و آنگاه به خوانش متن بپردازد، به عنوان مثال خواننده نمی تواند اشعار شاهنامه را تعبیری عرفانی کند و یا اینکه بگوید شعر سعدی سبک و سیاقی حماسی دارد.
دستغیب خاطرنشان کرد: این اثر به طور کلی به شرح و توضیح درباره آثار ادبی فارسی و غیرفارسی می پردازد مثلاً آثار ویکتور هوگو از جمله کارهای غیرفارسی که در این کتاب به آن توجه شده است و یا اینکه تی اس الیوت از جمله کسانی است که در کتاب نقد ادبی و نوعیت متن به آن رجوع و پرداخته شده است.
نویسنده" از دریچه نقد" تصریح کرد: در فصل های مختلف این کتاب همچنین توضیح داده می شود که ما برای خوانش یک متن ادبی نیاز به زمان شناسی، سبک شناسی، شناخت از چگونگی زندگی شاعر و نویسنده داریم، همچنین لازم است زمان و مکانی را که پدید آورنده و خالق اثر در آن می زیسته را تا حدی بشناسیم.
وی همچنین اظهار کرد: رقت در خوانش متن و در نظر گرفتن ظرایف و ویژگی های اثر گاه موجب کشف نکات جدید بسیاری می شود که از لحاظ ادبی ارزشمند است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کتاب نقد ادبیات و نوعیت متن را انتشارات نوید شیراز به زودی راهی بازار نشر می کند.
گفتنی است؛ عبدالعلی دستغیب (متولد ۱۶ آبان ۱۳۱۰)، منتقد ادبی و مترجم ایرانی است. وی بیش از ۵۰ عنوان کتاب ترجمه یا تألیفی دارد. او در زمینه فلسفه و نقد ادبی نیز فعالیتهای بسیاری داشته است. وی در حال حاضر نیز پس از سالها تلاش و فعالیت در عرصه های مختلف فرهنگی پس از بازنشستگی نیز امر تحقیق و تفحص در زمینه های فوق را به طرز جدی پی گرفته است و همچنان مشغول تالیف و پژوهش است.
پایان پیام/
نظر شما