چگونه می توان خادم مسجد مقدس جمکران شد؟

دبیر شورای عالی فرهنگی مسجد جمکران گفت: خادم پیشانی یک مسجد است و اولین کسی است که مخاطبان حین ورود به مسجد با او مواجه می شوند پس خادم موظف است با روی خوش و سعه صدر از زائرین استقبال کند.

حجت الاسلام مرتضی وافی، معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران با تاکید بر این که خدمت در آستان ولایت نیازمند فرهنگ سازی است به خبرنگار شبستان گفت: خدمتگزاری در آستان اهل بیت(ع) نیازمند توفیق و عنایت از سوی خداوند متعال است و علاوه بر آن لازم است انسان برای خدمتگزاری به زائران و نمازگزاران، آموزش های ویژه را در فضای خدمتگزاری در آستان ولایت تجربه کند.


وی افزود: خادمین برای خدمت در اماکن متبرکه و فضاهای مذهبی همانند مسجد جمکران، باید خلوص لازم را در خود احساس کنند و طبیعی است کسانی که انرژی لازم را با توجه به وقت، توان و تخصص خود برای خدمت رسانی در اماکن متبرکه مصرف می کنند انسان هایی با نیات پاک و خالص هستند.


حجت الاسلام وافی با اشاره به این که اخلاص شرط کافی برای خدمتگزاری اهل بیت(ع) نیست، ادامه داد: بسیاری از افراد با خلوص نیت وارد حریم اهل بیت(ع) می شوند، در حالی که ممکن است در طول راه خطا و اشتباهی از آنان سر بزند. این افراد در حین انجام کار اخلاصشان محک می خورند و مورد ارزیابی قرار می گیرند.


وی تاکید کرد: خادم مسجد پیشانی یک مسجد است و اولین کسی است که مخاطبان حین ورود به مسجد و مکان معنوی با او مواجه می شوند. بنابراین خادمین موظف هستند با روی خوش و سعه صدر از زائرین استقبال کنند.


معاون فرهنگی مسجد جمکران با بیان این که رفتار تعدیل شده و پسندیده خادمین در جذب مخاطبان اماکن متبرکه تاثیر بسزایی دارد، گفت: اگر مخاطبین و حاضرین در مسجد متوجه رفتار پسندیده و مثبت خدام شوند در خود علاقه مندی وافری نسبت به آن مکان معنوی احساس می کنند. در حالی که برخورد نادرست و ضعیف و عدم سعه صدر خادمین باعث رمیدگی و گریز زائر به ویژه زائران جوان از محیط مذهبی فرهنگی مسجد می شود.


وی اضافه کرد: در بسیاری از موارد احتمال دارد انسان در محیط های مذهبی نیز دچار فریب ها و وسوسه های شیطانی شود. بر این اساس لازم است خادمان تحت مراقبه و مواظبه قرار گیرند تا از دام وسوسه های شیطانی در امان بمانند.


وی سپس با اشاره به این که بیش از چهار هزار خادم در مسجد جمکران مشغول خدمت رسانی هستند، گفت: همه خادمین این مسجد اعم از زن و مرد با داشتن شرایطی مانند داشتن حداقل 23 سال و حداکثر 45 سال سن، داشتن صلاحیت اخلاقی، داشتن دو معرف و تایید شدن در آزمون و مصاحبه به انجام این وظیفه مشغول هستند.


معاون فرهنگی مسجد جمکران درباره آزمون خادمین مسجد گفت: برای شرکت در آزمون قبولی برای خدمت در مسجد جمکران، به تمامی متقاضیان بروشورهایی داده می شود که در آن تاریخچه مسجد جمکران و به طور کلی تمام مسائل و مقرراتی که در مورد مسجد باید رعایت شود، ذکر شده است.


وی با بیان این که علاقه مندان به خدمت در مسجد مقدس جمکران باید واجد تمامی شرایط تعیین شده باشند، گفت: کسانی که قصد و انگیزه خدمت رسانی دارند پس از تایید صلاحیت گزینش می توانند و به مدت یک سال به صورت آزمایشی در مسجد جمکران به زائران خدمت رسانی می کنند.


وی گفت: در مرحله آزمایشی، ابتدا افراد در جلسه توجیهی سه ساعته شرکت می کنند، سپس شرح تمامی وظایف به صورت مکتوب به آنان ارائه می شود.
 

حجت الاسلام وافی ادامه داد: خدام در مرحله آزمایشی برای یادگیری کار بیشتر در کنار خادمین قدیمی حضور داشته و نظاره گر زائران و مسائل مربوط به آنان هستند و پس از طی کردن این مرحله در صورت تایید مسئولین مسجد می توانند به عنوان خادم در مسجد جمکران مشغول به کار شوند.


وی با اشاره به این که همه خدام مسجد در طی سال یک بار مورد ارزش یابی قرار می گیرند، گفت: خادمین مسجد جمکران بر اساس ده بند تعیین شده همانند داشتن احساس مسئولیت در حین انجام کار، احترام متقابل به زائرین، پوشش درست و... مورد ارزیابی قرار می گیرند. همچنین تمام خادمین باید در روزهای تعیین شده در مسجد حاضر شده و بدون هیچ غیبتی طبق ضوابط این مسجد به زائران خدمات‌رسانی کنند.
پایان پیام/


 

کد خبر 115160

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha