ابزارهای ساخت فیلم تفکر را از فیلمسازان ایرانی گرفته است

عباس گنجوی معتقد است، ابزارهای فیلمسازی سبب شده است که فیلم سازان راجع به موضوعی که کار می کنند فکر نکنند و اصالت ابزار، انسان را به خدمت خود گرفته است.

به گزارش خبرنگار شبستان، هفته فیلم انجمن سینمای کوتاه که روز گذشته در خانه سینما شروع به کار کرده در سانس اول، فیلم های کوتاه «آن دو» ساخته نقی نعمتی، «اویان» اسماعیل منصف، «باد هر جا بخواهد می وزد» ساخته حمیده رضوی، «برکه» ساخته مصطفی امامی، «پایان قرارداد» ساخته سام ارجمند و «تاناکورا» ساخته مصطفی پوراحمدی به نمایش گذاشته شد.

 

در سانس دوم فیلم های کوتاه «پیک آخر» ساخته سامان سلطانفر، «ترانه ای برای لوبا» ساخته طوفان عفان قدرتی، «تردید» ساخته امیر مداح، «تولد یک گلوله» ساخته کریم فائقیان و »تولدت مبارک» ساخته فرشته پرنیان به روی پرده رفت.

 

در ادامه مراسم جلسه نقد و بررسی فیلمها با حضور امیر پوریا و عباس گنجوی برگزار شد.

 

عباس گنجوی در ابتدا در مورد شیوه انتخاب فیلم ها عنوان داشت: داوری کار سختی است و من گفتگو را برای انتخاب فیلم ها بیشتر ترجیح می دهم چرا که گفتگو در مورد فیلم ها میان یک گروه انتخاب گر سبب می شود تا حق هیچ فیلمی صنایع نشود.

 

وی در ادامه عدم وجود تفکر را یکی از معضلات سینمای امروز داشت و بیان کرد: ابزارهای فیلمسازی سبب شده است که فیلم سازان راجع به موضوعی که کار می کنند فکر نکنند. وقتی کامپیوتر به بازار آمد انقلابی را در عرصه مونتاژ و تدوین ایجاد کرد اما اصالت ابزار انسان را در خدمت خود گرفته است.

 

وی ادامه داد: در گذشته قبل از اینکه فیلمی برداشته شود فضای تصویر تجسم می شد چرا که امکان دیدن هر قسمت درسی فیلمبرداری وجود نداشت همین امر موجب می شد که کارگردان به تصویر و فضای خود بیشتر فکر کند.

 

گنجوی در ادامه با اشاره به فیلم باد هر کجا که بخواهد می زود اظهار داشت: صدای یک فیلم اساس فیلم است در این فیلم صداهای پس زمینه از قبیل صدای ماشین در خیابان حرف اصلی را می زند که متاسفانه کارگردان به این مساله توجه نداشته است.

 

عباس گنجوی با اشاره به غیرحرفه ای بودن فیلم کوتاه افزود: اگرچه سینما یک حرفه است اما فیلم کوتاه به عنوان سینمای حرفه ای به حساب نمی آید به این معنا که کارگردان فیلم کوتاه برای دل خود کار می کند و فیلمساز سفارشی نیست.


وی در پایان با انتقاد از سناریو در فیلم های بلند اشاره کرد: در سینمای حرفه ای سناریوهایی نوشته می شود که در طول سه روز بسته شده است در صورتی که هر سناریو باید 1 ماه زمان ببرد تا فیلم خوبی از آن ساخته شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 11516

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha