دکتر اسدالله معظمی گودرزی، مدیر مسئول و صاحب امتیاز انتشارات کلک سیمین از برگزاری کنگره یکصدو پنجمین سالگرد پروین اعتصامی به خبرنگار شبستان خبر داد و گفت: این کنگره ملی به مناسبت یکصدوپنجمین سالگرد پروین اعتصامی با همکاری سازمان اسناد کتابخانه ملی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و موسسه اندیشمندان علم و فرهنگ از ساعت 16 تا 20 روز دوشنبه، 22 اسفند در تاار شریعت زاده کتابخانه ملی برگزار می شود.
معظمی گودرزی که خود دبیر کنگره ملی یکصدوپنجمین سالگرد پروین اعتصامی است از حضور و سخنرانی دکتر اسحاق صلاحی، اصغر دادبه، دکتر سیروس شمیسا، دکتر میرجلال الدین کزازی، استاد علی میرانصاری، استاد علی دهباشی، ایوبی و دکتر شبستری در این مراسم خبر داد.
وی پخش موسیقی بر مبنای ابیاتی از دیوان پروین اعتصامی و برپایی نمایشگاه از اسناد پروین اعتصامی را از برنامه های جانبی کنگره ملی یکصدوپنجمین سالگرد پروین اعتصامی عنوان کرد.
به گفته دبیر کنگره ملی یکصدوپنجمین سالگرد پروین اعتصامی،"کتاب خوشه پربار پروین ادب "به قلم دکتر قاسمی که نقد اجتماعی شعر پروین است و با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به چاپ رسیده است در این مراسم رونمایی خواهد شد.
وی با اشاره به دو جلد کتاب با عنوان "مجموعه مقالات کنگره یکصدوپنجمین سالگرد پروین اعتصامی" که خود گردآوری کرده است، بیان کرد: این دو مجلد متشکل از مجموعه مقالاتی است که اکثر آنها از اساتید خانم است. جلد اول این مجموعه ها 22 اسفند همزمان با برگزاری کنگره آماده می شود و جلد دوم آن بعد از کنگره در فروردین 91 به چاپ می رسد.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: 25 اسفند مصادف با سالگرد پروین اعتصامی است اما به دلیل تقارن آن با چهارشنبه سوری و پیشگیری از مشکلات احتمالی برای شرکت کنندگان، کنگره را در 22 اسفند برگزار می کنیم.
وی با اعلام برگزاری کنگره پروین اعتصامی به صورت بین المللی در سال 91 اظهار داشت: در نظر داریم یکصدوششمین سالگرد پروین اعتصامی را به صورت بین المللی برگزار کنیم که برنامه آن و مهمانان خارجی مدعو نیز مشخص شده اند و قرار است بخشی از دیوان پروین نیز به زبانهای خارجی برگردانده شود. این برنامه را احتمالا در اول اسفند برگزار خواهیم کرد.
گفتنی است، پروین اعتصامی در ۲۵ اسفند ۱۲۸۵ در تبریز متولد شد. در سال ۱۲۹۱ به همراه خانوادهاش از تبریز به تهران مهاجرت کرد به همین خاطر پروین از کودکی با مشروطهخواهان و چهرههای فرهنگی آشنا شد و ادبیات را در کنار پدر و از استادانی چون دهخدا و ملک الشعرای بهار آموخت. از این شاعره که بیشتر اشعارش یه سبک خراسانی و عراقی است، دیوان قصائد و مثنویات و تمیثلات و مقطعاتی به جای مانده است. پروین اعتصامی عاقبت در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۲۰ در سن ۳۵ سالگی بر اثر ابتلا به بیماری حصبه در تهران درگذشت و در حرم فاطمه معصومه در قم در مقبره خانوادگی به خاک سپرده شد.
پایان پیام/
نظر شما