با کاهش کمی آثار به ویژه در گروه نوجوان مواجهه هستیم

ولیئی گفت: در بخش شعر بزرگسال با گونه همسانی در زبان و فرم و محتوا رو به رو هستیم که با ذات هنر در تعارض است و در حوزه کودک و نوجوان علاوه بر این مشکل با کاهش کمی آثار به ویژه در گروه نوجوان مواجهه هستیم

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، آیین پایانی «شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر» عصر امروز چهارشنبه (چهارم اسفند ماه 1400) در تالار وحدت با حضور محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، یاسر احمدوند (معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، علی رمضانی (مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران)، جمعی از مسئولان فرهنگی، اهالی شعر و ادبیات و فرهنگ دوستان کشور برگزار شد و طی آن اعضای هیئت داروان این جشنواره در پنج گروه ادبی شعر بزرگسال-کلاسیک، شعر بزرگسال-نو(قالب‌های نیمایی و سپید)، شعر بزرگسال-محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر(پژوهش‌های حوزه شعر) برگزیدگان و شایستگان تقدیر را معرفی کردند.

 

قربان ولیئی، در این مراسم گفت: زبان نامیدن است و نام‌ها گونه وجود ذهنی هستند که آدمی را از حقیقت دور می‌کنند. شعر هرچند بر بنیاد زبان می‌رویید، تهاجمی سازمان یافته است که باهدف و برای آفرینش شناختی را پدید آورد

 

دبیر علمی شانزدهمین جشنواره شعر فجر اظهار داشت: شاعران این سرزمین طریقتی شاعرانه برای رسیدن به معرفت هستی به وجود آورده‌اند؟ آیا شعر امروز میراث دار وفاداری بوده است یا اینکه دوران شکوهمند شعر به پایان رسیده است؟خوشبختانه علی رغم تمام مشکلات اقتصادی هنوز هم کتاب در دست مردم است.در سرزمینی که بنیاد آن شعر است هیچ گاه این چراغ خاموش نمی‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه جشنواره شعر فجر برای زنده نگه داشتن شعر گام بر می‌دارد، افزود:در جشنواره امسال حدود ۴ هزار کتاب بررسی شد و پس از بررسی کتب در سه بخش شعر بزرگسال با ۲ هزار و ۱۱۰ کتاب در سه گروه کلاسیک با ۹۲۰ اثر شعر نو، شعر محاوره با ۹۱ اثر، شعر کودک و نوجوان با ۳۷۶ اثر و در بخش درباره شعر با ۱۴۴ اثر.

 

 قربان ولیئی  در مورد نظرات هیئت گفت:در بخش شعر بزرگسال با گونه همسانی در زبان و فرم و محتوا رو به رو هستیم که با ذات هنر در تعارض است.در حوزه کودک و نوجوان علاوه بر این مشکل با کاهش کمی آثار به ویژه در گروه نوجوان مواجهه هستیم که اگر به آن توجه نشود در ساحت ابداع پیامدهای ناگوار داریم. حوزه درباره شعر چندان غنی نیست.

 

گفتنی است در این مراسم،بر اساس حکمی از سوی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی مجاهدی به عنوان «دبیر دائمی دبیرخانه شعر و ادبیات آیینی» منصوب شد.

در متن این حکم آمده است:

«شاعر گرامی و استاد ارجمند

 جناب آقای محمدعلی مجاهدی

 ادبیات با الهام از روح انقلابی امامان هدایت (ع) و نیز مکتب سرخ عاشورا، عزت و رفعت می‌یابد و روح را در آسمان معرفت به پرواز درمی‌آورد. جاذبه شعر آیینی، که از منابع ادبی و پر مایه قدسی همچون قرآن، نهج‌البلاغه، نهج‌الفصاحه و سخنان نغز اهل بیت (ع) سرچشمه می‌گیرد باعث شده تا این نوع از ادبیات، یکی از عوامل مهم تربیتی و انتقال دهنده ارزش‌ها به نسل‌های گوناگون باشد. شاعر آیینی باورمندانه و پرتلاش به آنچه در جامعه رخ می‌دهد می‌نگرد و تلاش می‌کند زیبایی‌ها را زیباتر از آنچه هست به آرایه‌های کلام زینت ‌بخشد و در برابر کژی‌ها انذار دهد.

 نظر به پیشینه و اهمیت شعر آیینی و ضرورت مراقبت از این میراث کهن و فرهنگی، جناب‌عالی که به حمدالله از پیشکسوتان و بزرگان این عرصه هستید، به عنوان «دبیر دائمی دبیرخانه شعر و ادبیات آیینی» منصوب می‌شوید.

 

محمدرضا روزبه، ناصر فیض، علیرضا قزوه، افشین اعلا، عبدالجبار کاکائی، علی محمد مؤدب، سید احمد میرزاده، یوسفعلی میرشکاک قربان ولیئی اعضای هیئت علمی این جشنوراه بودند.

 

در آیین پایانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر از استاد علی انسانی شاعر آیینی برای آفرینش کتاب «رخصت» به صورت ویژه  تجلیل به عمل آمد و همچنین گواهینامه درجه یک هنری در رشته «شعر» نیز به ایشان اعطا شد.

                                                                           

 

کد خبر 1151130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha