صنعت مرغداری پویاترین صنعت کردستان است

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: صنعت مرغداری در استان کردستان پویاترین صنعت استان است و سالانه ۹۸ هزار تن گوشت مرغ در این صنعت تولید می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، سید احمد ذکریایی نژاد معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بالغ بر یک میلیارد و 288 میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های سطح کشور صورت گرفته که سهم استان کردستان از این مقدار 43 میلیون قطعه جوجه‌ریزی با سهمی معادل 3.3 درصد است.

وی اعلام کرد: این رقم معادل 98 هزار تن گوشت سفید در سال است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه سالانه 98 هزار تن گوشت مرغ در کردستان تولید می‌شود، افزود: در بهمن ماه سال جاری 4 میلیون و 274 هزار قطعه جوجه‌ریزی در مرغدای‌های استان صورت گرفته است.

وی بیان کرد: با توجه به پروسه زمانی رشد 50 تا 60 روز جوجه، به قطعیت می‌وان گفت این مقدار جوجه‌ریزی گوشت مرغ مورد نیاز استان را در ایام پیک مصرف ( اواخر اسفند و اوایل فروردین)  تامین خواهد کرد.

ذکریایی‌نژاد ضمن اشاره به وضعیت تامین نهاده دامداری‌ها و مرغداری‌های سطح استان اظهار داشت: تمام تلاش همکاران معاونت تولیدات دامی و شرکت پشتیبانی امور دام تامین نهاده مرغداری‌ها و دامداری‌های سطح استان بوده که می‌توان گفت در یک سال گذشته تمام همت و توان خود را به کار بسته‌ایم به طوریکه علیرغم کمبودها و فراز و فرودهای موجود توانسته‌ایم 365 هزار و 564 تن انواع نهاده دامی و طیور را تامین کنیم که از این میزان 113 هزار تن به بخش دام و مابقی به بخش طیور اختصاص یافته است.

 

کردستان دارای 72 واحد پرورش گاو شیری صنعتی است

 

ذکریایی‌نژاد با بیان اینکه استان کردستان دارای 72 واحد پرورش گاو شیری صنعتی با تعداد 11 هزار راس دام سنگین است، اظهار داشت: سهمیه ابلاغی این واحدها پس از ثبت در سامانه بازارگاه بارگذاری شده و اتحادیه دامداران و تعاونی مربوطه سهمیه اختصاصی هر واحد را تحویل خواهد داد.

وی در خصوص سهمیه نهاده دام سبک افزود: به دلیل جلوگیری از هر گونه سوء استفاده احتمالی، پس از نشست‌های مختلف دستور تبدیل نهاده به کنستانتره صادر، که تاکنون بالغ بر 51 هزار و 887 تن کنستانتره از طریق 11 کارخانه تولید شده و در اختیار شهرستان‌ها قرار می‌گیرد.

 

ذکریایی نژاد افزود: در تاریخ دامپروری استان، تاکنون آمارهای توزیعی همچون آمارهای امسال چشمگیر نبوده است.

 

معاون بهبود تولیدات دامی ضمن اشاره به تسهیلات اعطایی در قالب دامدار کارت اظهار داشت: 14 میلیارد و 300 میلیون تومان به تعداد 750 نفر به بانک معرفی شده که تاکنون 240 نفر بالغ بر 60 میلیارد ریال تسهیلات اعتباری خود را دریافت کرده‌اند و امید آن می‌رود در مرحله دوم 140 میلیارد ریال دیگر جذب و در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

 

وی همچنین در خصوص صنعت طیور در کردستان اضافه کرد: 245 هزار و 635 تن مختص صنعت طیور استان است و علاوه بر آن حدود ۸۲ هزار تن دیگر که شامل، کنجاله سویا و ذرت به صنعت دام اختصاص یافته و در این مدت نیز بالغ بر ۳۱ هزار تن سبوس تامین و توزیع شده است.

 

گفتنی است؛ ارائه گزارش کاشت محصولات بهاره و داشت محصولات پاییزه، ارائه گزارش توزیع نهاده‌های دامی و جذب تسهیلات دامدار کارت، گزارش اشتغال ایجاد شده و احیاء واحدهای راکد و نیمه فعال، بررسی وضعیت پروژه‌های شبکه فرعی آبیاری و زهکشی غرب و

 

 

شمال غرب و سامانه‌های نوین آبیاری و توزیع اقلام اساسی، میوه شب عید و مباحث خبازی‌های استان از مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.

 

کد خبر 1150803

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha