فرهنگ سازی باید از دانشگاه آغاز شود

حجت الاسلام ساداتی نژاد گفت: فرهنگ‌سازی در حوزه‌های مختلف اعم از جهاد علمی و پژوهش، رشد معنویت و اخلاق، تقویت اقتصادی و آسیب شناسی آن، رشد استقلال و آزادی باید از دانشگاه آغاز شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «حجت الاسلام دکتر سید مهدی ساداتی نژاد » امروز  در دومین کرسی آزاد اندیشی با عنوان «سرمایه اجتماعی دانشگاه / ‏چشم انداز آینده»  که به همت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران در تالار امیر کبیر این معاونت برگزار شد، گفت: امروزه همه اندیشمندان بر مساله  سرمایه اجتماعی تاکید دارند و این ظرفیت می تواند از دانشگاه به جامعه  تسری یابد. دانشگاه نقش الگو و پیشران دارد.

 

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی با بیان اینکه  ۴ مدل مأموریت برای دانشگاه‌ها وجود دارد، عنوان کرد: در تبارشناسی شکل گیری دانشگاه‌ها در دنیا، مأموریت‌هایی در نظر گرفته شده است.مأموریت های دانشگاه‌های کشور قبل از انقلاب، بیشتر تقلیدی بود .دانشگاه باید  منطبق با مولفه‌هاییی مانند تعالی و رشد فردی، کادر سازی، سودمندی و ثروت آفرینی و متناسب با نیازهای جمهوری اسلامی شکل می گرفت.

 

وی با بیان اینکه در طول چهار دهه پس از انقلاب، کارهای بسیاری انجام شده است، بین کرد: عملکرد دانشگاه را باید مطابق با مولفه‌هایی اعم از وفاق و همیاری، عدالت خواهی، خلق سرمایه فکری و آگاهی، همبستگی و مدیریت مشارکتی مورد ارزیابی قرار داد.

 

حجت الاسلام دکتر سید مهدی ساداتی نژاد تصریح کرد: همه باید نسبت به تعالی و رشد سرمایه اجتماعی دانشگاه پاسخگو باشیم. از طرفی دانشگاه باید متناسب با باورها و نیازهای کشور نسخه بپیچد.فرهنگ‌سازی در حوزه‌های  مختلف اعم از جهاد علمی و پژوهش، رشد معنویت و اخلاق، تقویت اقتصادی و آسیب شناسی آن، رشد استقلال و آزادی باید از دانشگاه آغاز شود.

 

 بر اساس این گزارش،« دکتر غلامرضا غفاری» در این نشست گفت:  دانشگاه به مثابه نهاد تلقی می‌شود و حامل امری به عنوان سرمایه اجتماعی است.بخش مهمی از اقتدار دانشگاه منوط به سرمایه ‌اجتماعی آن است. در واقع دانشگاه یک نظام تخصصی است که مبلغ معرفت و دانش شناخته می‌شود.

 

عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی اظهار داشت:در جامعه ما حوزه‌های علمیه نیز در این زمینه فعالیت می‌کنند  بر این اساس همواره تلاش‌ها بر این بوده است که این دو نهاد در کنار هم، نظام معرفتی را تشکیل دهند.دانشگاه محل تضارب آرا است، در این راستا دانشگاه برای داشتن سرمایه اجتماعی قوی، باید نقاد باشد. اگر دانشگاهی قوی و نقادی داشته باشیم، دولت و مجلس قوی خواهیم داشت.

 

وی  وظیفه دانشگاه را نقادی بی‌مهابا دانست و افزود: نقد باید طوری باشد که جامعه را به سمت پیشرفت و رشد ببرد. دانشگاه  در واقع باید به صورتی نقد کند که خدمتگذار باشد و  هم باید به نوعی نقاد خادم باشد.

 

 

کد خبر 1150756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha