اکرم توفیقی، مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری کردستان در گفتگو با خبرنگار شبستان در سنندج، گفت: از آنجا که بحث اشتغال یکی از دغدغههای مسئولان کشوری و استانی است لذا منابعطبیعی در این راستا نیازهای بخش کشاورزی، خدماتی و صنعتی را با اختصاص زمین تامین کرده و میکند.
وی تصریح کرد: بعد از تایید و بررسی کمیته استعدادیابی اراضی استان در سال جاری 245 هکتار از عرصههای منابعطبیعی به طرحهای کشاورزی، خدماتی و صنعتی اختصاص داده شده است.
وی در ادامه افزود: در مجموع پنج سال گذشته با استعدادیابیهای انجام شده چهار هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی برای اجرای طرحهای کشاورزی، خدماتی و صنعتی اختصاص و واگذار شده است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری کردستان در ادامه به اعتبارات اختصاص داده شده اشاره کرد و گفت: چهار میلیارد و 900 میلیون تومان اعتبار ملی و چهار میلیارد اعتبار استانی هر سال به منابعطبیعی استان اختصاص داده شده است.
توفیقی عنوان کرد: اعتبارات مذکور جوابگوی حفاظت، احیا و انجام عملیات آبخیزداری در عرصه یک میلیون و 700 هزار هکتاری کردستان نیست.
وی در ادامه با تاکید بر افزایش اعتبارات منابعطبیعی استان، خاطرنشان کرد: با حجم این اعتبارات اقدامات و کارهایی در شان منابعطبیعی استان صورت نخواهد گرفت.
این مقام مسئول اظهارداشت: هر چند با اعتبارات حداقلی هم که اختصاص داده شده توانستهایم با متمرکز کردن و حوزهای کردن فعالیتها در اکثر مناطق مشارکت مردم را جلب و کارهای اساسی را انجام دهیم.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری کردستان به ارائه سیما و چشماندازی از مراتع و جنگلهای استان پرداخت و افزود: سطح مراتع استان بیش از یک میلیون و 414 هزار هکتار و معادل 7/1 درصد مراتع کشور است.
توفیقی در ادامه با اشاره به اینکه مراتع به متراکم، نیمهمتراکم وکمتراکم تقسیمبندی میشوند، تصریح کرد: شمال و شمالغربی کردستان، نواحی مرکزی و شرقی به ترتیب مناطق شاخص رویش مراتع متراکم ، نمیه متراکم و کمتراکم هستند.
وی سطح جنگلهای استان را 373 هزار و 327 هکتار ذکر کرد و بیان داشت: سطح جنگلهای استان معادل 63/2 درصد جنگلهای کشور کشور است.
به گفته وی حجم نزولات جوی در کردستان 14 میلیارد مترمکعب است که میزان 6 میلیارد مترمکعب آن به استانهای دیگر کشور جاری میشود.
وی با بیان اینکه استان کردستان سرشاخه پنج حوزه آبخیز کشور است، اضافه کرد: سفیدرورد مهمترین حوزه آبخیزاستان است که بیش از 49 درصد سطح استان را تشکیل می دهد.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری کردستان عنوان کرد: در حوزه مذکور متوسط بارندگی 360 میلیمتر است و از نظر فرسایش حوزهبسیار حساسی است که این امر سد تلوار و منجیل را به شدت تهدید می کند.
پایان پیام/
نظر شما