بعد از کربلای 5 غرب ناامید شد

قرارگرفتن در 15 کیلومتری شهر بصره، پیروزی بزرگ برای جبهه حق و بحرانی عظیم در رژیم بعث به وجود آورد/ نگرانی غرب از شکستن رژیم عراق و دادن امتیازاتی درقالب قطعنامه 598 به ایران در سال 65 از اثرات کربلای 5 بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ سردار سرلشکر پاسدار دکتر سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با تشریح زوایای مختلف عملیات پیروزمندانه کربلای 5 اظهار داشت: شهدای گرانقدر این عملیات در حقیقت حادثه کربلای امام حسین (ع) را تمرین و مشق کردند تا حماسه‌ای جاوید برای تاریخ انقلاب به جای گذارند.


وی تصریح کرد: شهدای عملیات غرور آفرین کربلای 5 همه عاشورایی بودند آنهایی که در شلمچه و در کربلای 5 جنگیدند و افتخار آفریدند، اگر در روز عاشورا هم حضور داشتند در کنار امام حسین (ع) ایستاده و شجاعانه با دشمنان دین حق می‌جنگیدند.


سرلشکر صفوی با اشاره به جمله رهبر فرزانه انقلاب که فرمودند " شلمچه قطعه‌ای از بهشت است" افزود: شلمچه قتلگاه حدود 7 هزار شهید است و تکه به تکه و قدم به قدم این مکان پر از آثار شهیدان عملیات‌های غرور آفرین و یادگار جانفشانی‌های فرزندان امام (ره) است.


وی عملیات کربلای 5 را حاصل طراحی و اجرای هوشمندانه فرماندهان دلاور سپاه خواند ویادآور شد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با 28 تیپ و لشگر و با پشتیبانی و حمایت نیروی هوایی ارتش، جهاد سازندگی، مهندسی سپاه، هوا نیروز و آتش تهیه‌ی 46 گروه توپخانه‌ای ارتش و سپاه عملیات را آغاز کرده و پیروزمندانه به اهداف مورد نظر رسید.


سرلشکر صفوی با تشریح شکستن خطوط دفاعی عراق در منطقه عملیاتی کربلای 5 افزود: ارتش عراق با کمک مستشاران نظامی خارجی، تمام توان و تجربه خود را از سال 59 تا 65 برای ایجاد موانع مستحکم و نفوذ ناپذیر در شلمچه و شرق بصره بکار برد و شکستن این سد عظیم دفاعی توسط نیروهای ایرانی و فرو ریختن دروازه شرقی بصره دور از تصور دشمن و کاری منحصر به فرد و اعجاب آور بود.


وی فروپاشی دروازه‌های شرقی بصره را زنگ خطری برای دو قطب استکباری آن زمان عنوان کرد و ادامه داد: آمریکا و شوروی (سابق) پس از کربلای 5 فهمیدند هیچ خط دفاعی نمی‌تواند مانع از پیشروی و فتوحات فرزندان شجاع، مؤمن و خردمند امام (ره) در سپاه، بسیج و ارتش باشد و مجبور به دادن امتیازاتی به ایران شدند.


دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در ارزیابی شرایط و اوضاع سیاسی و بین المللی آن دوران گفت: در آستانه عملیات کربلای 5 قدرت‌های فرامنطقه‌ای بویژه آمریکا سیاستی دوگانه را در رابطه با موضوع جنگ عراق و ایران دنبال می‌کردند بنحوی که از یک طرف با اعزام مک فارلین به تهران در صدد گشودن باب مذاکره بوده و از طرفی دیگر به شدت رژیم بعث عراق را به تجهیزات نظامی و ادوات پیشرفته جنگی تجهیز می‌نمودند.
 

وی موضع قاطع امام (ره) و تدابیر ایشان را عامل مهم عدم توفیق آمریکایی‌ها در سیاست‌هایشان عنوان کرد و یادآور شد: نگرانی غرب از شکستن رژیم سیاسی عراق و دادن امتیازاتی در قالب قطعنامه 598 به ایران در سال 65 از اثرات پیروزی رزمندگان اسلام در عملیات کربلای 5 بود.


سرلشکر صفوی قرار گرفتن قوای ایرانی در 15 کیلومتری شهر بصره را پیروزی بزرگ برای جبهه حق و بحرانی عظیم در رژیم بعث توصیف کرد و افزود: عملیات فتح فاو و کربلای 5 در فاصله زمانی یکسال ( بهمن 64 تا بهمن 65) هم به لحاظ سیاسی و هم نظامی موازنه قوا را به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زده و حکام سیاسی عراق با از دست دادن مدیریت جنگ و پذیرش تلفات، سنگین و 2 هزار و 650 نفر اسیر ضربات مهلکی را بر پیکره رژیم خود احساس می‌کردند.


وی عدم توفیق ارتش عراق، علیرغم پاتک‌های سنگین برای باز پس گیری شلمچه را عاملی برای تضعیف روحیه قوای عراقی و بدبینی مردم عراق به حکام بعثی دانست و گفت: ارتش عراق با بهره‌گیری از دو سوم قوای خود و با حجم بالای آتش توپخانه‌ای و بمباران‌های مستمر، جنگ بسیار شدیدی را از 22 دی ماه 65 تا اواسط اسفند ماه همان سال برای بازپس‌گیری مناطق عملیاتی شروع کرد که نبرد جانانه فرماندهان شجاعی چون شهید دقایقی، شهید خرازی، شهید حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله میثمی، شهید حسینی، شهید کلهر و حدود 400 فرمانده لشکر، تیپ و گردان سپاه، باعث عدم توفیق عراقی‌ها در ضد حمله‌هایشان شد.


بنا به گزارش سپاه نیوز؛این فرمانده دوران دفاع مقدس اولین تاثیر عملیات کربلای 5 را انهدام ماشین جنگی عراق خواند و اظهار داشت: رهبری سیاسی عراق ترجیح داد در مقابل تلفات سنگین این عملیات، اراده سیاسی ایران را که بر عراق تحمیل شده بود بپذیرد بطوری که انهدام حدود 90 درصدی 55 تیپ زرهی و مکانیزه و تخریب 50 درصدی 67 تیپ دیگر در کنار سایر خسارات و تلفات عملیات، ماشین جنگی عراق را فلج و زمین‌گیر کرد.


دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا در پایان با مثبت ارزیابی کردن نتایج سیاسی و نظامی حاصل از اجرای عملیات ظفرمند کربلای 5 گفت: علیرغم این که در آن سال به خاطر بمباران جزیره خارک تنها 7 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم ولی پیروزی‌های مکرر بویژه در کربلای 5 صحنه سیاسی و نظامی را تبدیل به عرصه‌های موفقیت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران نمود.

 پایان پیام/

 

 

کد خبر 11492

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha