از سلب حق تابعیت تا ممنوعیت حجاب/ چالش بزرگ مسلمانان هند

دولت «نارندرا مودی» با اتخاذ سیاست های ضد اسلامی باعث شده است تا هندوهای تندرو اقدامات خود را علیه مسلمانان تشدید کنند و این بار از ورود زنان مسلمان محجبه را به کلاس های درس جلوگیری می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، درپی افزایش محدودیت های علیه مسلمانان در هند، روزنامه اسپانیایی «ال موندو» در گزارشی نوشت: همزمان با زمان انتخابات در هفت ایالت هند، هندوها کمپنی را برای ممنوعیت حجاب در مدارس به راه انداختند. کاربران شبکه های اجتماعی در هند در اواخر ژانویه، عکسی از شش دانش آموز مسلمان خارج از کلاس درس منتشر کردند که از آنها خواسته شده بود که روسری خود را برای ورود به کلاس بردارند. اما آنها از این کار امتناع کردند.

 

با آغاز فوریه، اعتراض ها علیه ممنوعیت حجاب در موسسات آموزشی افزایش یافت و خیابان های شهر ادوپی بزرگترین شهر ایالت جنوبی کارناتا را دربرگرفت. تعداد دانشجویان محجبه که از حجاب دفاع می کنند، دوبرابر شد. این دانشجویان اعلام کردند که حجاب بخشی از اعتفاد آنهاست و داشتن حجاب براساس قانون سکولار هند تضمین شده است.

 

در پنجم فوریه، دولت ایالت کارناتاکا به رهبری حزب ملی گرای هندوی بهاراتیا جاناتا که 12 درصد از جمعیت آن مسلمان هستند، اعلام کرد: همه مدارس باید از قوانین پوشش لباس معمول پیروی کنند که ورود دانش آموزان محجبه به کلاس های درس را ممنوع کرده است. این مسئله به ایالت دیگر هند نیز گسترش یافته است.

 

در گزارش این روزنامه آمده است: گروه های راست افراطی هندو شروع به محاصره دانشکده ها و دانشگاه های کارناتاکا کردند تا از ورود دانشجویان محجبه جلوگیری کنند. یک زن جوان به نام موسکان خان در فیلم ویدیویی می گوید: آنها شروع به داد و فریاد در صورت من کردند و فقط به این دلیل که می خواستم برای ادامه تحصیلم به دانشگاه برود، من را هل می دادند. من برای حق داشتن حجاب به مبارزه ادامه خواهم داد.

 

براساس این گزارش، درگیری های متعدد در دانشگاه ها از سرگرفته شد. در اودوپی، پلیس روز دوشنبه با استفاده از گاز اشک آور تظاهرات گسترده را متفرق کرد. در روز بعد، دولت کارناتاکا همه نهادهای آموزشی را به مدت سه روز تعطیل کرد. درپایان، اعتراض ها به دهلی نو در هندوستان رسید.

 

این روزنامه نوشت: تعدادی از فعالان، نارندرا مودی، نخست وزیر هندو و حزب بهاراتیا جاناتا را متهم به ترویج آزار و اذیت و به حاشیه راندن اقلیت مسلمان که تعدادشان 200 میلیون نفر است، کردند. با توجه به این مسئله، هند سومین جمعیت مسلمان در جهان را دارد.

در این هفته، هند شاهد انتخابات در هفت ایالت خواهد بود که 10 مارس ادامه خواهد داشت. مسئله حجاب در کلاس درس کانون توجه همگان شده است.

 

حمایت از زنان محجبه

در گزارش این روزنامه آمده است: برخی از شخصیت های معروف مانند «ملالا یوسف زی» فعال پاکستانی و دارنده جایزه صلح نوبل در سال 2014 میلادی در دفاع از دانشجویان مسلمان به میدان آمده اند. یوسف زی پس از دفاع از زنان و مقابله با طالبان برای حق تحصیل زنان این جایزه را گرفته است.

یوسف زی در صفحه توئیتر خود نوشت: این مسئله وحشتناک است که آنها به دختران اجازه رفتن به مدرسه را با حجاب نمی دهند. آنها تلاش می کنند تا به هر طریقی زنان را تحریف کنند.

 

تعدادی از سیاستمداران همچنین از قدرت اجرایی مودی به دلیل سیاست های کثیف  این حزب انتقاد و اعلام کردند: حزب بهاراتیا جاناتا به شدت به مسلمانان حمله می کند.

در دسامبر 2019 میلادی، اعتراض های خشونت آمیز در سراسر این کشور پس از تصویب لایجه اعطای شهروندی به اقلیت مذهبی کشورهای مجاور به جز مسلمانان گسترش یافت. تظاهرکنندگان همچنین انتقاد کردند که قدرتی که هندوها به دلیل سیاست مودی از آن برخوردارند، باهدف پاره کردن بافت هویت سکولار و ریشه کن کردن تنوع مذهبی است.

 

در این گزارش آمده است: «امیت شاه» وزیر کشور به دلیل سیاست اخراج پناهجویان روهینگیا به شهرت رسیده است. وی یکی از بزرگ‌ترین مدافعان این قانون است. وی مدتهاست که مهاجران مسلمان بنگلادش را خطری برای امنیت ملی هند می داند.

 

در دسامبر 2020 میلادی، ایالت اوتار پرداش، قانون دیگر جنجال برانگیزی تصویت شد که علیه تغییر مذهب بود. این قانون ازدواج مذاهب مختلف یا گرویدن به اسلام یا مسیحیت را منع کرده است. ایالت های یگر نیز قوانین مشابهی تصویب کردند که منجر به آزار و اذیت گسترده شده است. به طوری که همسران با مذاهب مختلف اعم از مسلمان و مسیحی بازداشت شدند.

براساس این گزارش،  پوجا شکون پاندی، رهبر حزب تندروی هندوی ماهاساباها در همایش اول دسامبر به خشونت علیه مسلمانان که روسری ناریجی مایل به قرمز سرمی کنند، دعوت کرد.

 

برهمین اساس می توان گفت که دولت هندوی مودی همه توان خود را برای محدود کردن اقلیت های دینی به ویژه مسلمانان این کشور به کار گرفته است و از سلب حق تابعیت گرفته تا حجاب زنان مسلمان مسایلی است که امروز به چالش بزرگی برای مسلمانان این کشور تبدیل شده است.

کد خبر 1147664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha