یک میلیون حافظ؛ سهم دانشگاه ها در تحقق مطالبه رهبری

مسئول دبیرخانه شورای فعالیت های قرآن دانشگاه ها با اعلام واگذاری مسئولیت تربیت یک میلیون حافظ به نهاد نمایندگی رهبری از سوی ستاد راهبری طرح ملی حفظ، از راه اندازی سامانه ثبت اطلاعات دانشگاهیان خبر داد.

روح الله شیریان، مسئول دبیرخانه شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) دانشگاه ها با اشاره به تشکیل ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن به خبرنگار شبستان گفت: همسو با واگذاری مسئولیت ستاد دانشگاهیان و حوزویان در طرح ملی حفظ قرآن به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، نهاد فعالیت خود را برای عملیاتی کردن مسئولیت ها آغاز کرده است.

وی از برنامه ریزی جهت راه اندازی سامانه ثبت اطلاعات دانشجویان برای شرکت در طرح ملی حفظ قرآن خبر داد و اظهار کرد: بنابر مصوبه شورای راهبری این طرح مقرر است تا هریک از نهادهای مسئول سامانه ثبت اطلاعات را برای مخاطبان تحت پوشش خود راه اندازی کنند تا از این طریق شرکت مخاطبان و مدیریت طرح با سهولت بیشتری انجام شود و اطلاعات دقیق تری از روند کار در دست باشد.

شیریان با اشاره به تدوین و ارسال دفترچه های راهنمای این طرح به دفاتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه های سراسر کشور تصریح کرد: البته این دفترچه ها عمده برنامه های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در عرصه حفظ آیات الهی را شامل نمی شود و بیشتر جنبه حساس سازی برای ورود به این عرصه را دارد.

 

مسئول دبیرخانه شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) دانشگاه ها افزود: علاوه بر این طرح تقسیم وظایف میان دستگاه های مختلف دانشگاهی و نیز استان ها در دستور کار قرار دارد. خوشبختانه دستگاه هایی همچون سازمان بسیج دانشجویی و وزارت علوم اقداماتی را در دست انجام دارند اما به هر حال طرح و برنامه ها باید در ستاد تجمیع شود تا در کنار پرهیز از همپوشانی های احتمالی، زمینه توجه به نکات مغفول نیز فراهم شود.

وی با بیان این مطلب که نهاد نمایندگی در کنار وظایف محوله از سوی شورای راهبری طرح ملی حفظ قرآن برنامه هایی را نیز در دست انجام دارد، عنوان کرد: برگزاری آزمون حفظ یک جزء از قرآن ویژه زوج های دانشجویی که در قالب کاروان به مشهد مقدس اعزام می شوند از جمله این برنامه ها است.

شیریان افزود: امسال 60 هزار نفر از زوج های دانشجو در قالب کاروان های 1800 نفره به مشهد مقدس اعزام می شوند که معمولا 30 درصد از این کاروان ها در آزمون حفظ یک جزء شرکت می کنند. این مهم نشان از اهتمام و علاقه مندان زوج های جوان و دانشجو به حفظ آیات الهی و مشارکت در فعالیت های قرآنی دارد.

وی درباره چشم انداز ترسیم شده شورای هماهنگی برای عمل به وظایف محوله از سوی شورای راهبری طرح ملی حفظ قرآن بیان کرد: چشم انداز شورای راهبری این طرح مطابق با افق 1404 ترسیم شده است. بنابر تقسیم بندی های انجام شده در مسیر تربیت 10 میلیون حافظ به عنوان مطالبه رهبری، تربیت یک میلیون نفر بر عهده دانشگاه ها است. اما اتخاذ شیوه کاربردی، زمان دقیق تحقق و میزانی که از این تعداد محقق می شود نیاز به مطالعه دارد.

 

مسئول دبیرخانه شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) دانشگاه ها ابراز کرد: شورای راهبری طرح ملی حفظ درباره مفهوم حافظ و حداقل میزان محفوظات برای قرار گرفتن در دایره حفظ کتاب الهی مباحثی را مطرح کرده است. اما باید توجه داشت که در جمهوری اسلامی حفظ آیات الهی تنها به لفظ محدود نمی شود بلکه به ترجمه و مفاهیم هم نظر دارد از این رو باید برای این موارد نیز برنامه ریزی شود.

وی از اعمال روش های انگیزشی ترغیبی برای آموزش مفاهیم و ترجمه به حفاظ قرآن خبر داد و یادآور شد: شورای هماهنگی در کنار برنامه ریزی برای رصد و پالایش میزان رشد و ارتقاء دانشجویان و حوزویان در مسیر اجرای طرح ملی حفظ برای برگزاری آزمون های استاندارد نیز برنامه ریزی هایی دارد.

بنابر مصوبه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن مستقر در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها مسئولیت قرارگاه یا ستاد اجرایی دانشگاهیان و حوزویان را عهده دار شده است و با تقسیم وظایف صورت گرفته مقرر است در چشم انداز ترسیم شده یک میلیون از 10 میلیون حافظ مورد تاکید رهبری را تربیت کند.

پایان پیام/

 

کد خبر 114698

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha