به گزارش خبرگزاری شبستان، درحالی گزارش ها حاکی از افزایش 74 درصدی تعداد مساجد در ایالت متحد آمریکا است که مقامات آمریکایی بر اقدام خود مبنی بر تجسس از مسلمانان و مساجد تاکید دارند.
براساس این گزارش، دو هزار و 1106 باب مسجد در 50 ایالت آمریکا قرار دارد که سهم نیویورک 192 باب ، سهم کالیفورنیای جنوبی 120 باب، سهم تگزاس 166 باب، سهم فلوریدا 118 باب و دو باب مسجد نیز در مونتانا و 45 ایالت دیگر آمریکا نیز از این تعداد سهم هایی را به خود اختصاص داده اند.
این گزارش نشان می دهد که در 50 ایالت آمریکا بیش از دو هزار باب مسجد قرار دارد و به گفته مقامات آمریکایی آنها درصدد کنترل و جاسوسی از این مساجد و مسلمانان مقیم در این ایالت ها هستند.
مقامات آمریکایی در حالی مدعی دمکراسی و رعایت حقوق بشر و حفاظت از آزادی های فردی و اجتماعی در این کشورهستند که نمی توانند رفتار خردمندانه ای را برای برخورد با مسلمانان پیش بگیرند و به همین دلیل به کنترل آنها اقدام می کنند.
رفتار پلیس و دستگاه های امنیتی آمریکا به گونه ای است که مسلمانان و مدافعان حقوق شهروندی از افزایش روز افزون فشارها بر اقلیتهای مذهبی و مهاجران و اسلام هراسی در پلیس فدرال آمریکا ابراز نگرانی کردند.
اسناد موجود در پلیس نیویورک نشان می دهد که تعدادی از نیروهای پلیس در میان مسلمانان در شهرهایی مانند نیوآرک و نیوجرسی به جاسوسی و گردآوری اطلاعات مخفیانه علیه آنها اقدام کردند. اوایل هفته گذشته، مسئولان دانشگاه ییل و کلمبیا در آمریکا نیز به نظارت پلیس نیویورک به دانشجویان مسلمان اعتراض و اعلام کردند که پلیس نیویورک برای شناسایی تعدادی از افراد فضای دانشگاهی آشفته کردند.
آسوشیتدپرس با ارایه گزارشی اعلام کرد که صدها صفحه از اسناد محرمانه پلیس نیویورک دست پیدا کرده است که از جاسوسی نیروهای این اداره از مسلمانان در 250 مسجد در نیویورک و همچنین دیگر مراکز محل تجمع مسلمانان خبر می دهد.
بر اساس این اسناد، افسران لباس شخصی و خبرچینان در قالب یک گروه مخفی موسوم به «واحد اطلاعات جمعیتی جوامع مسلمانان» اقدام به جمع آوری روزانه اطلاعات از مسلمانان می کنند و از بیش از هفت انجمن دانشجویی مسلمانان که در این اسناد از آنها به عنوان «گروه دانشجویی با تمرکز بر مسائل اسلامی و فعالیتهای مذهبی و سیاسی» یاد شده، جاسوسی کرده است
این اقدامات به جای اینکه واکنش شدیدی را از سوی مقامات کاخ سفید و مسئولان ارشد آمریکا در پی داشته باشد و پلیس و دستگاه های امنیتی را به خاطر جاسوسی مواخذه کنند، تایید مقامات را در بر دارد.
مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک با دفاع از نظارت مخفی پلیس نیویورک در تجمعات مختلف مسلمانان در این ایالت اعلام کرد: این اقدام پلیس تحت نظر وی ادامه خواهد یافت.
پیشتر شهردار نیویورک اعلام کرده بود: اسناد پلیس نیویورک نشان میدهد، عدهای از نیروهای آن در میان مسلمانان مناطق نزدیک به این شهر مثل نیوآرک و نیوجرسی به گردآوری اطلاعات مخفیانه دست میزدند.
در همین زمینه شهردار نیویورک میگوید: همه آنچه توسط پلیس نیویورک صورت گرفته به طور کامل قانونی بوده و این اقدامی مناسب است. همه آنها مجاز به رفت و آمد کردن در تمامی کلان شهر نیویورک هستند، میتوانند در فضای اینترنت به هر جایی که میخواهند سر بزنند و تلویزیون تماشا کنند تا جایی که فعالیت آنها غیر قانونی تشخیص داده شود. ما هیچ فرد، نژاد و یا مذهب خاصی را هدف قرار ندادهایم.
پس از این موضعگیری رهبران مسلمان در ایالت نیوجرسی آمریکا خواستار تحقیقات درباره برنامه های کنترل مخفی شدند که پلیس نیویورک بر مساجد اعمال می کنند.
حال باید دید که مقامات آمریکایی نسبت به این خواسته رهبران مسلمان چه اقدامی انجام می دهند؛ سکوت می کنند یا پاسخ منطقی دارند؟
پایان پیام/
مسلمانان نیوجرسی آمریکا پس از اقدامات مقامات این کشور در کنترل مخفی مساجد، خواستار تحقیقات در این زمینه شدند تا معنای دمکراسی آمریکایی برای همه بیش از پیش آشکار شود.
کد خبر 114609
نظر شما