به گزارش خبرنگار خبرگزاری شیستان از بیرجند، «علیرضا عباس زاده» ظهر امروز (۱۴ بهمن) در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ضمن تبریک ایام الله دهه فجر، حلول ماه رجب، میلاد امام محمد باقر (ع) به آماده نبودن زیر ساخت های استات در زمان بارندگی های رگباری اشاره کرد و افزود: باران های رگباری اخیر در برخی نقاط کشور به بحران مبدل شد که خوشبختانه با عنایت خداوند در استان این بارندگی ها خسارات زیادی وارد نکرد.
معاونت عمرانی استانداری خراسان جنوبی بر اساس نظریه کارشناس هواشناسی یادآور شد: تغییرات اقلیمی باعث تغییر نوع بارش می شود و اگر میزان بارش های رگباری افزایش می داشت به طور یقین باعث ایجاد خسارت در استان می شد.
وی به سیلاب و مشکلات ناشی از بارندگی ها در سه قلعه اشاره کرد و گفت: باید برای کاهش میزان خسارت در بارندگی های آینده تدابیر لازم شامل احداث دیوار حفاظتی، بازگشایی مسیرها و... اندیشیده شود.
به گفته وی بر اساس ضوابط و قواعد نه تنها باید مسیر و بستر رودخانهها باز شده و تجاوز به حریم به صفر برسد بلکه در صورت نیاز آبنماها و سازه های ضعیف موجود که باعث تغییر مسیر آب به مناطقی مانند سه قلعه شده است نیز شناسایی و نسبت به رفع مشکل اقدام شود.
وی با توجه به دلایل ذکر شده در زمینه وقوع سیلابها در سه قلعه خواستار ساماندهی بندسارهای استان شد و افزود: با توجه به اذعان کارشناسان مبنی بر ضعف برخی بند سارها باید در این زمینه حداقل استاندارهای لازم در نظر گرفته شود.
معاونت عمرانی استانداری خراسان جنوبی افزود: بند سارها در بارندگی های نرمال گذشته بر اساس دانش بومی ، محلی برای تأمین آب برای کشاورزی بوده است که با توجه به بارندگی های رگباری اخیر و وقوع مشکلات، باید این مهم مدیریت شود.
عباس زاده خواستار برپایی کمیته کارشناسی متشکل از ادارات آب منطقه ای، منابع طبیعی، سازمان جهاد کشاورزی برای حل این مشکل شد و گفت: باید برای اجرا از توان مردم بومی کمک گرفت و در صورت نیاز به اعتبار برای اصلاح بند سارها طرح ها توسط این کمیته آماده و ارائه شود.
وی اجرای طرح مطالعاتی اصلاح بند سارها، لای روبی بستر رودخانه و آزاد سازی حریم رودخانه ها، مشخص شدن انحراف مسیر رودخانه ها با استفاده بی رویه از بند سارها را خواستار شد و از اداره کل راهداری استان نیز خواست اولین آبنما در ورودی سه قلعه را اصلاح فنی کند.
به گفته وی در حوزه پیشگیری و مدیریت سیلاب مهمترین اولویت سازه های آبخیزداری و آبخوان داری است که با کمترین هزینه و در مدت زمان کوتاه به بهره برداری می رسد.
نظر شما