دولت لایحه بودجه را بدون کسری و استقراض از بانک مرکزی بست/صدور مجوزهای کسب‌وکار از ۱۸ اسفند الکترونیکی می‌شود

صدور مجوزهای کسب‌وکار از ۱۸ اسفند الکترونیکی می‌شود، هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱۲,۱۶۹,۰۰۰ ریال رسید، الزامی برای حداقل تراکنش کارت‌خوان‌ها وجود ندارد، دولت لایحه بودجه را بدون کسری و استقراض از بانک مرکزی بسته است برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۱۳ بهمن شبستان به شرح زیر است:

استقراض از بانک مرکزی بدترین راه برای تامین مالی دولت است

آیت الله غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در برنامه شکوه ایران رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه آنچه در خصوص مدیریت بانک مرکزی بسیار اهمیت دارد سه نکته است، اظهار داشت: یک نکته این که زیر فشارهای دولت برای استقراض از بانک مرکزی نرود. البته باید به این موضوع اشاره داشت که خوشبختانه اراده دولت آقای رئیسی هم این است که از بانک مرکزی استقراض نکند. ولی این نکته هم نباید مورد غفلت قرار بگیرد که راحت ترین راه برای حل کمبود منابع مالی دولت، استقراض از بانک مرکزی است که البته بدترین راه است، زیرا آثار آن را مردم تحمل می کنند.

وی ادامه داد: نکته دیگر نظارت بر بانک هاست؛ البته این نظارت بر بانک ها ابعاد مختلفی دارد ولی یک نظارت، نظارت بر این است که بانک ها هم مطابق با قانون و مقررات عمل کنند و هم متناسب با قوانین شرعی عمل کنند. یعنی قانون عملیات بانکی بدون ربا و دستورالعمل های مربوطه مورد توجه قرار گیرد. خوشبختانه آقای دکتر صالح آبادی در این زمینه عزم بسیار قوی و قاطعی دارد و از این جهت بنده بسیار امیدوارم که نظارت بر عملکرد بانک ها از زاویه انطباق با شریعت در رفتار ایشان باشد؛ تجربه قبلی حضور ده ساله ایشان در سازمان بورس هم این را به ما نشان می دهد. نکته آخر این است که بانک مرکزی نباید اجازه دهد بانک ها از بانک مرکزی برداشت داشته باشند و نیازهایشان را باید از بازار بین بانکی تامین کنند.

وی همچنین در ادامه این برنامه گفت: نکته مهم این است که ۴۵ درصد مردم ایران در قبل از پیروزی انقلاب زیر خط فقر مطلق بودند و اگر برخی می گویند که در سال های آخر رژیم پهلوی وضعیت اقتصادی ایران خوب شد و درآمدهای نفتی ایران افزایش پیدا کرد و کالاهای وارداتی بازارهای ما را پر کرد، البته باید به این یک نکته توجه داشت که حقیقتا این مساله برخورداری برای همه ملت نبود. بلکه برخورداری بخشی از ملت بود که آن بخش هم به طور عمده کسانی که وابسته به دولت بودند، خصوصا نظامیان وابسته به دولت و یا سیاستمداران وابسته به دولت و از کنار دست آن ها دیگران هم اندکی برخوردار می شدند. در آن مقطع به دلیل جهش پنج برابری قیمت نفت، برای دولت وقت درآمد سرشاری به وجود آمد و این درآمدها به طور عمده به واردات اختصاص پیدا کرد؛ این در حالی است که این مساله یعنی اختصاص درآمدها به واردات، آثار زیان بار اقتصادی برای کشور داشت. زیرا یک نمایش ثروت در جامعه بود بدون آنکه عمق و اساس و حاصل تولید داشته باشد. علم و دانش که پایه اساسی ثروت است، در آن مقطع در کشور ما بسیار نازل بود. به طوری که پزشکان بنگلادشی، هندی و پاکستانی در سراسر ایران بودند. بنابراین به خوبی نشان می داد که وضعیت رشد علمی در کشور و طبعا به دنبال آن، رشد اقتصادی اساس و عمقی نداشت و اقتصاد ما یک اقتصاد مونتاژ و وابسته به کالاهای کشورهای سرمایه داری آمریکا و اروپا بود. این در حالی است که امروزه، زیربناهای عظیم اقتصادی را داریم. امروزه به لحاظ رشد علمی و به دنبال آن رشد اقتصادی، در منطقه جایگاه بسیار بالایی را داریم. امروز ظرفیت ها بسیار بالاست و امکان اینکه دولت محترم از این ظرفیت ها استفاده کند و یک رشد اقتصادی را برای اقتصاد کشورمان، فراهم کند، وجود دارد. وی افزود: نظام بانکی ما امروز از نظر گستردگی و پوشش شهرها و روستاها، در یک جایگاه بسیار ممتازی قرار دارد و اینکه وزیر اقتصاد اعلام می کند که خانواده ها می توانند مراجعه کنند به بانک ها و ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان بدون ضمانت دریافت کنند نشان از این مساله دارد.

 

صدور مجوزهای کسب‌وکار از ۱۸ اسفند الکترونیکی می‌شود

سیاح  گفت: از ۱۸ اسفند هیچ دستگاه صادرکننده مجوزی، حق ندارد از مردم برای صدور مجوز کاغذ بگیرد و همه فرایند باید الکترونیکی شود البته اکنون همه دستگاه ها آمادگی ندارند و ما حداکثر فشار را می آوریم تا این انقلاب دولت الکترونیک در عمل محقق شود.

رئیس مرکز مطالعات پایش و بهبود محیط کسب وکار وزارت اقتصاد گفت: طبق ماده ۷ قانون اصل ۴۴ همه دستگاه های که  مجوز صادر می کنند باید همه مدارک و شرایط  صدور مجوز را در درگاه ملی و  تخصصی خود بگذارند و مردم به صورت  الکترونیکی مدارک را ارسال و سپس مجوز را دریافت کنند. بعضی از مجوز ها را می توانند فقط ثبت کنند و مجوز را درجا دریافت می کنند.

امروز هیات مقررات زدایی تصویب کرد ۳۴۱ مجوز مشاغل خانگی به صورت ثبت محور صادر شود.

 درگاه ملی صدور مجوزهای کسب‌وکار آماده بهره‌برداری است اما درگاه تخصصی دستگاه‌ها برای صدور مجوزها آماده نیست و فقط درگاه وزارت کار آماده است که طبق اعلام این وزارتخانه تا پنج روز این درگاه از نظر فنی متصل می‌شود.

 

هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱۲,۱۶۹,۰۰۰ ریال رسید

امروز (چهارشنبه ۱۳ بهمن) هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱۲,۱۶۹,۰۰۰ ریال، انس جهانی طلا به ۱,۸۰۰.۵۳ دلار، قیمت هر عدد سکه امامی به ۱۲۱,۵۳۰,۰۰۰ ریال، هر عدد سکه بهار آزادی به ۱۱۹,۴۸۰,۰۰۰ ریال، هر عدد نیم سکه به قیمت ۶۷,۶۰۰,۰۰۰ ریال، هر عدد ربع سکه به قیمت ۳۷,۷۰۰,۰۰۰ ریال و هر عدد سکه یک گرمی به قیمت ۲۲,۷۹۰,۰۰۰ رسید.

 

امروز (چهارشنبه ۱۳ بهمن) قیمت هر دلار آمریکا به ۲۷۴,۵۸۰ ریال رسید؛ همچنین قیمت هر یورو به ۳۰۹,۰۲۰ ریال و قیمت هر پوند به ۳۷۴,۳۵۰ ریال رسید.

 

این در حالی است که روز گذشته (سه شنبه ۱۲ بهمن) هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱۲,۱۶۷,۰۰۰ ریال، انس جهانی طلا به ۱,۷۹۷.۶۱ دلار، قیمت هر عدد سکه امامی به ۱۲۱,۱۱۰,۰۰۰ ریال، هر عدد سکه بهار آزادی به ۱۱۹,۵۲۰,۰۰۰ ریال، هر عدد نیم سکه به قیمت ۶۷,۵۰۰,۰۰۰ ریال، هر عدد ربع سکه به قیمت ۳۷,۷۰۰,۰۰۰ ریال و هر عدد سکه یک گرمی به قیمت ۲۲,۷۵۰,۰۰۰ رسید.

 

بنابراین گزارش، روز گذشته (سه شنبه ۱۲ بهمن) قیمت هر دلار آمریکا به ۲۷۶,۸۷۰ ریال رسید؛ همچنین قیمت هر یورو به ۳۱۲,۶۸۰ ریال و قیمت هر پوند به ۳۷۵,۱۴۰ ریال رسید.

 

شاهد مردمی‌ترین انقلاب در قرن حاضر هستیم

سید مسعود میرکاظمی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور در پیامی فرا رسیدن چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ایام ا... دهه فجر را تبریک و تهنیت گفت.

وی در این پیام تبریک نوشت: دهه مبارک فجر، دهه ارزش‌های مقدس و دهه آموزه‌های حق‌طلبی، ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی بزرگمردی از تبار آفتاب و آیینه است که با عنوان معمار کبیر انقلاب درس عشق، معنویت و انسانیت نثار جهان و جهانیان کرد.

او ادامه داد: پیروزی انقلاب اسلامی، طلیعه فجری بر پیکره تاریک هر ظلم و جوری بود که به فروغ و روشنایی ایمان، شرق و غرب عالم را در هم نوردید.

میرکاظمی افزود: نهال این انقلاب انسان‌ساز، از آغاز تا به اکنون به برکت خون میلیون‌ها مردان و زنان جان بر کف به درختی تناور و ریشه‌دار مبدل شد که ثمره‌ مقدسش مجاهدت و پایمردی انسان‌های غیوری است که در طوفان حوادث در مقابل استکبار جهانی ایستادند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به برکت تعالیم انقلابی و اسلامی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره)، رهبری حکیمانه و فرزانه مقام معظم رهبری( مدظله‌العالی)، پایمردی و جان‌فشانی مردمی آگاه و مجاهد در تجلی آموزه‌های ارزشمند بیانیه گام دوم انقلاب رهبر فرزانه و آرمان‌های عدالت خواهانه دولت سیزدهم، شاهد مردمی‌ترین انقلاب در قرن حاضر هستیم. 

وی افزود: اینجانب ضمن عرض تبریک و گرامیداشت یاد و خاطره رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره)، شهدای والامقام و ایثارگران دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعین حرم،  فرا رسیدن ایام مبارک دهه فجر و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی را به همه فجرآفرینان و ملت شریف ایران تبریک و تهنیت عرض می‌کنم و از درگاه خداوند رحمان، سرافرازی و سربلندی روزافزون ایران اسلامی را تحت توجهات حضرت ولی‌عصر(عج) و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب مسألت می‌کنم.

 

الزامی برای حداقل تراکنش کارت‌خوان‌ها وجود ندارد

سید کاظم دهقان گفت: اقتصادی نبودن کارت‌خوان‌های کم تراکنش مبحثی است که همیشه مورد توجه شرکت‌های پرداخت و بانک‌ها قرار داشته اما این موضوع نباید به ایجاد تراکنش اضافه منجر شود.

 

وی با بیان اینکه گزارش‌های دریافت شده نشان می‌دهد که از سوی برخی شرکت‌های پرداخت، پذیرندگان ملزم به ایجاد حداقل تراکنش شده‌اند، تصریح کرد: شرکت‌های پرداخت تحت هیچ شرایطی نباید پذیرندگان را مجبور یا تشویق به ایجاد تراکنش صوری به دلیل اقتصادی نبودن تحویل امانی دستگاه کارت‌خوان نمایند.

 

مدیرعامل شرکت شاپرک همچنین تصریح کرد: شرکت‌ها می‌توانند با توافق پذیرندگان، هزینه کارت‌خوان‌های کم تراکنش خود را متناسب با عملکرد و عمر آنها دریافت کنند.

 

دهقان با تاکید بر اینکه شرکت شاپرک آمادگی دریافت شکایات در این زمینه را دارد، خاطرنشان کرد: پذیرندگان و صاحبان کسب و کار جهت اعلام شکایت خود از عملکرد شرکت‌های پرداخت می‌توانند به سایت شرکت به نشانی shaparak.ir مراجعه و آن‌را ثبت نمایند.

 

دولت لایحه بودجه را بدون کسری و استقراض از بانک مرکزی بسته است/ مجلس بودجه را دچار کسری نکند

علی صالح‌آبادی رئیس‌کل بانک مرکزی در برنامه شکوه ایران رادیو اقتصاد با اشاره به منویات مقام معظم رهبری درباره سیاست هدایت اعتبار گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که رشد نقدینگی و تورم در یک دهه اخیر افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته در حالی که بخش واقعی تولید و رشد تولید ناخالص داخلی و تشکیل سرمایه ثابت داخلی به تناسب رشد نکرده است که باعث تورم در اقتصاد شده است. بر همین اساس از بانک مرکزی خواستند و فرمودند که هدایت اعتبارات باید به سمت تولید و فعالیت‌های مولد اقتصادی باشد.

وی ادامه داد: این از برنامه‌های جدی ما در بانک مرکزی است که اعتبارات را به بخش‌های مولد اقتصادی هدایت کنیم و سرمایه‌هایی که بانک‌ها در اختیار مشتریان قرار می‌دهند به سمت فعالیت‌های غیرمولد نرود.

صالح‌آبادی در توضیح چگونگی تحقق این امر گفت: بخشی از این امر مربوط به بانک مرکزی است که با نظارت هوشمند بر مصرف صحیح تسهیلات محقق می‌شود؛ یعنی از طریق سامانه‌هایی که داریم و همچنین رصد جریان وجوه به گونه‌ای عمل خواهیم کرد که هدایت اعتبار به سمت بخش واقعی تولید سوق پیدا کند و سرمایه‌ها به سمت فعالیت‌های غیرمولد نرود.

رئیس‌کل بانک مرکزی اظهار کرد: بخش دیگر هم به سازمان امور مالیاتی مرتبط است که در این زمینه باید سامانه بانکی به سامانه مالیاتی متصل باشند؛ یعنی اگر فردی اعتبار و سرمایه را به سمت فعالیت‌های غیرمولد برد مشمول مالیات خاص خود شود که البته این موضوع نیاز به قانون هم دارد و بر همین اساس در حال حاضر در کمیسیون اقتصادی مجلس نیز مالیات بر عایدی سرمایه مطرح است و در صورت تصویب خیلی کمک‌کننده خواهد بود.

وی ادامه داد: در لایحه بودجه سال آینده از ۲۵ درصد مالیاتی که در حوزه تولید بود به ۲۰ درصد کاهش یافت اما این لایحه مالیات بر عایدی سرمایه اگر تصویب شود، مالیات بر فعالیت‌های سفته بازانه افزایش پیدا می‌کند و اتصال با سامانه بانکی می‌تواند هدایت اعتبار به سمت تولید را به دنبال داشته باشد.

صالح‌آبادی همچنین از روند کاهشی نرخ تورم خبر داد و گفت: خوشبختانه رشد نقدینگی و نرخ تورم در ماه‌های اخیر کنترل و کاهشی شده است به نحوی که نرخ تورم ماهانه از ۳.۳ درصد ماه‌های گذشته به ۱.۳ درصد در دی‌ماه رسیده است. در ماه آذر ۱.۸ درصد، در آبان ماه ۲.۴ درصد و مهرماه ۳.۱ درصد و در شهریورماه نیز ۳.۳ درصد بود.

به گفته او، تعادل بازار ارز و روند باثبات سامانه نیما و روند کاهشی قیمت‌ها در بازار متشکل ارز کمک خوبی به کاهش و کنترل نرخ تورم داشته است. روندهایی که طی می‌شود امیدبخش است و امیدواریم این روند مثبت در اقتصاد ما تداوم داشته باشد.

کد خبر 1141207

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha