ظرفیت های کمی و کیفی خوبی در حوزه کشاورزی و آبزی پروی داریم

تاراسی با اشاره به استعدادهای استان زنجان در بخش کشاورزی گفت: استان زنجان در حوزه کشاورزی و آبزی پروی داری ظرفیت‌های کمی و کیفی خوبی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه با استعداد بخش کشاورزی استان زنجان از جنبه‌های مختلف قابل بیان است، گفت: هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی زنجان رتبه خوبی در بحث صنایع غذایی دارد و برای مثال زردآلودی ماهنشان در بحث استفاده از کود و سم در رده پایینی قرار دارد.

 

جواد تاراسی با اشاره به نرم جهانی منتشر شده از سوی فائو در باره استفاده از کود و سم گفت: بر اساس آمار منتشره کشور ایران از نرم جهانی و زنجان هم از نرم کشوری پایین‌تر است.

 

تاراسی با بیان اینکه درخواست داریم زنجان در کارگاه‌های علمی کشاورزی فعال ظاهراً شود، تصریح کرد: جلسات قرارگاه امنیت غذایی بطور مستمر با مشارکت همه دستگاه‌های دخیل و با محوریت جهاد کشاورزی برگزار می شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه در جلسه امنیت غذایی مقرر کردیم که جمعه بازار باید برقرار شود، تصریح کرد: همچنین بنا شد که خودروهای سیار فروش میوه نباید دایر شود.

 

تاراسی با اشاره به برخی از وظایف محوله به جهاد کشاورزی تصریح کرد: طرح یاوران تولید نیز از دیگر طرح‌های جهاد کشاورزی است که مصوبات خوبی داشته است.

 

وی  به بحث همکاری با مراکز علمی پژوهشی زنجان هم تأکید کرد و گفت: قطعاً مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی  نیز به دستاوردهای خوبی در مباحث علمی به دست خواهد آورد.

 

نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان زنجان با تبریک ایام ولادت حضرت زهرا (س) گفت: زندگی‌هایی که ما داریم، تقسیم‌بندی شده است، یعنی یک نوع زندگی گیاهی است.

 

حسینی افزود: دومین بحثی که مطرح است، زندگی عرفانی است و یک عده نیز برای آخرت زندگی می‌کنند؛ یکی از زندگی‌ها زندگی طیب و پاک است که این نوع زندگی مگر باعفت و پاک‌دامنی میسر نمی‌شود.

 

حسینی با اشاره به اینکه ۵ راه برای رسیدن به حیات طیبه وجود دارد، گفت: علمای هر علمی احیاکنندگان قلوب هستند. کلمه علم ۷۷۹ بار در قرآن تکرار شده است و آن چیزی که بر سر انسان آمده از جهل نشأت می‌گیرد.

 

نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان زنجان با تأکید بر لزوم بحث تحقیقات در سازمان جهاد کشاورزی گفت: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد اتفاقات و تحقیقات خوبی در این سازمان باشیم.

 

رئیس جدید مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) با اشاره به اینکه مسؤولیت در هر سطحی که باشد یک امانت گران‌بها است، گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری مسئولیت یک فرصت کوتاهی است و شایسته است که افراد از لحظه‌لحظه این فرصت‌ها در رفع مشکلات استفاده کنند.

 

نادر عباسی با اشاره به اینکه مأموریت اصلی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی  و مراکز تابعه استانی افزایش ضریب نفوذ دانش در عرصه‌های تولیدی است گفت: این امر به دو صورت انجام می شود. نخست انجام پژوهش‌های بنیادی و تولید علم و نوآوری است و وجه دوم نیز قرار گرفتن در کنار بخش های اجرایی وزارت متبوع و همکاری با آنها در حل مشکلات اجرایی است، مأموریتی که قانون‌گذار تعیین کرده است

 

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان با اشاره به رویکرد اصلی خود در برنامه ریزی های مربوط به مدیریت مرکز مبنی بر بهره گیری از رویکرد سیستمی یا تفکر سیستمی اضافه کرد: سیستم ترکیبی از اجزاست که برای رسیدن به یک هدف مشخص باهم تعامل دارند.

 

عباسی با اشاره به اینکه هر سیستم ویژگی‌های خاص به خود را دارد، افزود: اجزای سیستم باید ارتباط و تعامل منطقی باهم داشته است؛ همان‌طور که جهان هستی، بدن انسان و ساعت یک سیستم هستند.

 

وی تصریح کرد: اگر تعامل بین اجزای سیستم وجود نداشته باشد، این اجزا به یک مجموعه تبدیل خواهند شد که بسیار ناکارمد خواهد شد گویی که قطعات یک خودرو را کنار هم چیده باشند.

 

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه جهان هستی بزرگ‌ترین سیستم است، اضافه کرد: اجزای جهان هستی با هم مرتبط هستند و در تعاملی هستند که بر روی‌هم تأثیر می‌گذارند.

 

عباسی تصریح کرد: یک نگاه دیگر سیستمی هم وجود دارد که آن تفکر در امتداد زمان و دوراندیشی است. چرا که هر تصمیم یا اقدامی پیامدهای مختلفی دارد و در انجام هر تصمیمی باید با دور اندیشی پیامدهای آن را سنجید. بطوریکه  بسیاری از گرفتاری‌ها و مشکلات امروزی ناشی از عدم تفکر سیستمی دیروزی ما در شناسایی و حل مسائل است.

 

شایان ذکر است دکتر نادر عباسی دارای دکترای مهندسی آب با مرتبه استادی و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی است که پیش از مسئولیت معاونت دفتر امور پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را عهده دار بوده است. همچنین ایشان مسئولیت معاونت پژوهش و فناری موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کشور و رئیس بخش مهندسی آبیاری و زهکشی موسسه مذکور را در کارنامه مدیریتی خود دارند.

 

تالیف 5 عنوان کتاب، تدوین و اجرای بیش از 25 فقره پروژه تحقیقاتی، تدریس در دانشگاه های مختلف از جمله دانشگاه تهران و زنجان، چاپ بیش از 140 مقاله علمی و پژوهشی در مجلات معتبر و کنفرانس های داخلی و خارجی ، راهنمایی و مشاوره بیش از 40 دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه تخصصی مهندسی آب و علوم وابسته از جمله فعالیت های علمی ایشان می باشد.

 

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترويج کشاورزی گفت: تامین امنیت غذایی برای همه دنیا به ویژه برای کشور ما یک چالش محسوب می‌شود این نگرانی همواره وجود داشته است.

 

حسین جعفری با اشاره به اینکه محدود شدن منابعی همچون آب و خاک و هوا موجب چالشی‌تر شدن موضوع می‌شود، تصریح کرد: به همین دلیل تمرکز وزارت خانه نیز در بحث امنیت غذایی بیشتر شده است.

 

وی با بیان اینکه مشکلاتی که در بخش کشاورزی وجود دارد با دانش بشری قابل حل است، گفت: خوشبختانه دانش بشری با سرعت باور نکردنی در مدت حدود 5 سال دو برابر می‌شود.

 

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترويج کشاورزی با اشاره به اینکه در دنیا منابع زیادی هم برای حل مشکلات وجود دارد، تصریح کرد: برای مثال در ابتدای کرونا بیماری بسیار ناشناخته‌ای بود، اما پس از دو سال راهکاری برای آن پیدا شد، پس باید به سمت علم برویم.

 

جعفری با تأکید بر توسل به راه‌های علمی و بهره‌وری بیان کرد: مهمترین رسالت ما در سازمان جهاد کشاورزی این است که باید در خدمت بخش کشاورزی باشند.

 

وی با اشاره به اینکه  تمرکز اعضای هیأت علمی بر انجام تحقیقات کاربردی و مورد نیاز بخش اجرا در منطقه از جمله موضوعاتی است که در وزارت‌خانه دنبال میشود، اضافه کرد: استفاده از ظرفیت علمی نیز از دیگر موضوعاتی است که در زنجان دنبال می‌شود.

 

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترويج کشاورزی ضمن تأکید بر انجام گزارش‌های تحلیلی در ارتباط با مسائل کشاورزی افزود: از همکاران درخواست داریم که با تهیه این گزارش‌های وزارتخانه را در انجام فعالیت های بهتر همراهی کنند.

 

جعفری با تأکید بر انجام حمایت‌های لازم از مرکز تحقیقات و محقیقین بیان کرد: قطعا اگر ارتباط دو سویه باشد شاهد موفقیت بیشتری در سازمان خواهیم بود.

 

رئیس سابق مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان نیز در ادامه با بیان اینکه این مرکز طرح های تحقیقاتی متعددی طی سال های اخیر انجام داده است، یادآور شد: تکمیل حلقه های زنجیره ارزش زیتون روغنی و کنسروی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان انجام شد و تعامل با بخش خصوص و آموزش و پژوهش در این زمینه صورت گرفت.

 

مرادی با بیان اینکه تکمیل و راه اندازی زنجیره پرورش گوسفند افشاری چند قلو زاه بوده است و زیرساخت های مورد نیاز در  این زمینه صورت گرفت، افزود: فراهم نمودن زنجیره پرورش بلدرچین در استان از اقدامات مهم این مرکز است.

 

وی  از اخذ مجوز راه اندازی مرکز رشد و فناآوری کشاورزی استان زنجان خبرداد و  ادامه داد: 11 شرکت نوآوری و فناوری کشاورزی در استان فعال هستند.

کد خبر 1140614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha