به گزارش خبرگزاری شبستان، در ابتدای نشست روز یکشنبه ( 3 بهمن ماه) کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گزارشی از رویکردها، برنامه ها و اولویت های مجموعه تحت مدیریت خود ارائه کرد که از جمله آنها میتوان به تبدیل مرکز از کارگزار پیرو به کارگزار پیشرو، بهره گیری از ظرفیت نخبگان در هم آفرینی اسناد سیاستی اشاره کرد. همگرایی سیاستی و هم افزایی کارشناسی با نهادهای مختلف اثرگذار و کنشگری فعال در تدوین برنامه هفتم توسعه و بودجه سال 1401، تقویت تعاملات و ارتباطات با کمیسیونها و نمایندگان مجلس، توسعه اسناد سیاستی و گزارش های علمی تحلیلی، توسعه ابزارهای نوین پژوهشی و سیاست گذاری و تعامل با اندیشکدهها و مراکز تحقیقاتی نیز از جمله برنامههای مرکز پژوهش های مجلس است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس همچنین گزارشی در خصوص برنامههای عملیاتی گروه عمران و شهرسازی مرکز از جمله در خصوص الزامات و ملاحضات تحقق قانون جهش تولید مسکن و جلوگیری از تکرار مشکلات حقوقی و مدیریتی طبق تجارب پروژهای پیشین مانند مسکن مهر و اقدام ملی و تکرار معضلات مربوط به جانمایی و مکان یابی و مشکلات مربوط به ارائه خدمات و پیشرفت پروژهها، ارائه کرد.
همچنین در خصوص فعالیتهای گروه حمل و نقل مرکز پژوهشها نیز گزارشی ارائه شد که بر اساس آن مهمترین چالش پیش روی این حوزه نبود اهداف و استراتژی مصوب در بخش حمل و نقل کشور، نبود طرح جامع حمل و نقلی به عنوان مهترین سند مورد نیاز این بخش، عدم توجه به موضوعات راهبری نظیر ترانزیت کالا و وضعیت نامناسب پیشرفت پروژههای توسعه ای بخش حمل و نقل و آمار بالای سوانح رانندگی، است.
بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس ضرورت اصلاح نظام حکمرانی حمل و نقل و اعمال مدیریت یک پارچه، ضرورت تدوین و استقرار نظام اولویت بندی و غربالگری پروژههای حمل و نقل و توزیع اعتبارات بر اساس اولویت ازجمله موارد لازم برای بهبود وضعیت حمل و نقل کشور است.
همچنین در خصوص موضوعات مربوط به بخش آب نیز گزارشی توسط مرکز پژوهشهای مجلس اراده شد، که از جمله موضوعات مطرح شده میتوان به ارزیابی وضعیت آبهای مرزی و منابع مشترک، آبهای ژرف، انتقال بین حوزه ای و شیرین سازی و انتقال آب دریا اشاره کرد.
مرکز پژوهش های مجلس همچنین کمیته تشکیل داده تا ضمن آسیب شناسی برنامه ششم توسعه، اولولیت ها و احکام جامانده برای برنامه هفتم را شناسایی و ارائه کند.
بررسی طرح اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان دستور کار دوم کمیسیون عمران مجلس بود که پس از بررسی ، جهت رفع برخی ابهامات و چکش کاری مجدد به کمیته تخصصی ارسال شد.
نظر شما