۲۰۰ نفر معتاد سر کار مشغول به فعالیت هستند

کشفی نژاد گفت: ۲۰۰ نفر معتاد سر کار مشغول به فعالیت هستند و برای آنان استعداد یابی شغلی شکل داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «سید محمدصادق کشفی نژاد»، امروز (شنبه 2 بهمن) در جمع خبرنگاران گفت: اعتیاد یک موضوع چند وجهی است و یک فاکتور و یک عامل برای ایجاد آن وجود ندارد.

مدیر کل بهزیستی فارس با یادآوری این مطلب که در جریان جمع آوری و درمان کسی حاضر نیست حرف کارشناسی قبول کند، جمع آوری با شکلی که خودمان بلدیم انجام می دهیم، تاکید کرد: باید انتظار از اقدام اصلاح کنیم، آیا با جمع آوری مشکل معتاد متجاهر حل می شود.

وی با اشاره به اینکه در تمام تجارب گذشته خروجی خوبی بیرون نیامده است، افزود: از سویی حضور این افراد در سطح شهر منجر شد مطالبه عمومی شکل گیرد و به خاطر بیماری کرونا فاصله بین اقدامات کنترل این افراد با تاخیر انجام شد و کرونا اقدامت را به تاخیر انداخت باعث جرات ورزی آنان شد و رفتار 1400 آنان با رفتار 1399 تفاوت داشت.

کشفی نژاد گفت: تبعات مثبت این دستور اینست که در دوره قبلی با رایزنی و مطالبه و خواهش دنبال تامین منابع بودیم اما امروز تکلیف وجود دارد.

کشفی نژاد با یادآوری این مطلب که در ماده «16» تعداد 311 نفر معتاد کرونایی داشتیم که مجموع چهار هزار و 324 نفر بود، اظهار کرد: 50 درصد بودجه را ستاد مبارزه با مواد مخدر و 50 درصد از شهرداری ها تامین می شود.

وی با اشاره به اینکه هیچ کس راضی نیست فرزندش تزریق مواد مخدر را در منظر عمومی ببیند، تاکید کرد: در جمع آوری یک نفر معتاد متجاهر هزینه هایی شکل می گیرد که 150 هزار تومان برای غربالگری است و روزانه 35 هزار تومان برای خورد و خوراک وی هزینه می شود و نزدیک به یک میلیارد و 400 میلیون تومان برای جمع آوری دور گذشته مطالبه وجود دارد.

کشفی نژاد با یادآوری این مطلب که پیشنهاد واضح ما اینست که سازوکار دائمی وجود داشته باشد هر معتاد متجاهر در شهر است به سم زدایی، درمان و اشتغال هدایت شود، افزود: طرح اخیر این مزیت دارد که رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور است و از سوی دیگر هم استانداران را برای تامین مابقی اعتبارات پیگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه ما ابتدا باید برای پیشگیری کار کنیم اما فعلا هزینه هایی که برای درمان این افراد هزینه می شود به نسبت به پیشگیری قابل قیاس نیست، اظهار کرد: 200 نفر معتاد سر کار مشغول به فعالیت هستند و برای آنان استعداد یابی شغلی شکل داده است.

مدیر کل بهزیستی فارس با یادآوری این مطلب که معتادی که سه بار به مرکز درمان آمده و باز هم بازگشته است باید به محل های تامینی هدایت شود، افزود: برخی ها فکر می کنند کسی از اعتیاد خوب می شود و متاسفانه برخی افراد اینگونه سبک زندگی را پذیرفته اند و بخشی از این افراد مجرم هستند و کسی که بیش از 2 بار مرکز ماده «16» رفت و باید به مرکز ماده «42» برود.

وی با اشاره به اینکه ذهن خود را نسبت به نحوه درمان و نحوه مقابله باید تصحیح کنیم، تاکید کرد: دست کرم مردم شیراز شهره آفاق است و برخی افراد با حمایت های غذایی خود زمینه را برای حضور این افراد فراهم می کنند و باید این موضوعات مورد بررسی و فرهنگ نگری قرار گیرد و نزدیک یک سوم این افراد غیربومی هستند.

کشفی نژاد با اشاره به اینکه کمپ ماده «16» شیراز تنها 400 نفر جمعیت دارد برای ساماندهی این معتادان باید از ظرفیت ماده «15» استفاده کنیم که از طریق بخش خصوصی احداث شده برای ترک معتادان خود معرف است، افزود: 6 کمپ مردان و 2 بانوان همکاری می کنند و هر سازمانی که می خواهد فعالیت کند تعهد شکل دهد، ماهانه پول را به بخش خصوصی واریز کند تا دلسردی برای کمپ ماده «15» نشود.

وی بر لزوم ایجاد مرکز ماده «16» با ظرفیت 2 هزار نفری در شیراز تاکید و خاطر نشان کرد: هیچ پیمایشی برای معتادان متجاهر انجام نشده است چرا که تهاجر یک سری گزینه دارد و باید احصا شود.

کشفی نژاد افزود: افراد استان های دیگر، اتباع و افرادی که در محدوده ماده «16» نیستند مثل افراد بالای 60 سال و یا زیر 18 سال هستند، جداسازی شده اند که 31 نفر هستند و سعی شده است بعد از سم زدایی، سالمندان بلاصاحب به مراکز سالمندان و معلولین به مراکز معلولین هدایت شوند.

وی با اشاره به اینکه افراد غیر بومی به مراکز ماده «16» همان استان اعزام می شوند، افزود: با خانواده نزدیک به 300 نفر از معتادان متجاهر ارتباط برقرار شده است که تحویل خانواده خواهند شد و اکنون سه کارگاه در مرکز ماده «16» فعال است که برای ایجاد اشتغال آنان فکر کند و با خیری که برای درمان و اشتغال آنان نقشه وجود دارد و اگر فردی شغلی داشته باشد، سرکار خود برگردد.

 

کد خبر 1140020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha