«حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی» مدرس حوزه و دانشگاه، مسئول اسبق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان سیستان و بلوچستان و نماینده ولی فقیه در استان کردستان در مورد مولفه های انسان موفق در متون دینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: داشتن انگیزه متعالی و بالا اصلی ترین مولفه و نقطه آغاز مسیر دستیابی به موفقیت است؛ تا زمانی که انگیزه ای وجود نداشته باشد اصلا حرکتی صورت نخواهد گرفت و در حقیقت انگیزه هست که می تواند توان و انرژی حرکت در مسیر دستیابی به هدف و رسیدن به موفقیت را در شخص ایجاد کند.
پورذهبی افزود: در آیه ۶۵ سوره مبارکه انفال هم خداوند متعال به پیامبر می فرماید که به مؤمنان برای انجام جهاد انگیزه بده و آنها تشویق کن.
مسئول اسبق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان تصریح کرد: یکی از ابزارهای ایجاد انگیزه در انسان کسب علم و آگاهی است؛ وقتی به ابعاد گوناگون هدف علم داشته باشیم و به اهمیت و ضرورت آن پی ببریم انگیزه لازم برای رسیدن به آن ایجاد می شود.
وی از مسئولیت پذیری به عنوان یکی دیگر از ویژگی های انسان موفق یاد کرد و گفت: مسئولیت پذیری یعنی در انجام وظیفه ثابت قدم بودن. این ویژگی باعث می شود انسان در نیمه های راه، کار را رها نکند و خود را برای انجام درست و تمام و کمال آن کار مسئول بداند.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان اظهار کرد: انبیا و اولیای الهی برای نجات انسانها آمدند بنابراین ما هم باید در قبال همه انسان ها مسئولیت پذیر باشیم و نسبت به سرنوشت آنها بی تفاوت نباشیم چنان که حضرت امام علی (ع) می فرمایند: از خدا بترسيد درباره بندگان او و سرزمينهايش ؛ زيرا شما حتى نسبت به قطعه هاى زمين ها و چارپايان نيز بايد پاسخگو باشيد. از خدا اطاعت كنيد و نافرمانى او نكنيد.
وی افزود: هر شخصی در هر سمتی که هست و در هر شغلی که دارد قطعا نسبت به افرادی مسئولیت دارد و چه سمت بالاتر میرود مسئولیت سنگین تر می شود. لذا اگر از این دیدگاه نگاه کنیم سمت ها دیگر شیرینی مادی خود را از دست میدهد.
این مدرس حوزه و دانشگاه داشتن اعتماد به نفس را لازمه موفقیت دانست برشمرد و بیان کرد: اعتماد به نفس با توکل به خدا حاصل می شود؛ حضرت امیرالمومنین (ع) می فرماید: "قوی ترین مردم از نظر ایمان، آن هایی هستند که بیش تر به خداوند توکل دارند." و نتیجه ایمان، داشتن احساس امنیت و آرامش و به دنبال آن اعتماد به نفس است.
وی افزود: البته اعتماد به نفس باید معقول و همراه با شناخت ظرفیت و توانایی های خود باشد و نباید منجر به غرور شود که در آن صورت فرد کاری بیشتر از توانش به عهده گرفته و در نهایت در انجامش ناموفق خواهد بود.
پورذهبی با اشاره به آیه ۱۷ سوره مبارکه که می فرماید: "فرزندم! نماز را برپا دار و امر به معروف و نهى از منكر كن و بر آنچه از سختىها به تو مىرسد مقاومت كن كه اين (صبر) از امور واجب و مهم است." صبر و شکیبایی را برای کسب موفقیت مهم و ضروری دانست.
وی با اشاره به آیه ۱۱۹ سوره مبارکه توبه، صداقت را یکی دیگر از ویژگی انسان موفق برشمرد و گفت: انبیا و اولیای الهی بیشتر روی مفاهیمی که کاربرد جهانی دارند مانند صداقت و امانت داری تمرکز داشتند چرا این ها مفاهیمی هستند که برای پیروان همه ادیان قابل قبول و عملی است در صورتی نماز و زکات و مانند اینها را فقط مسلمانان می پذیرند.
مسئول اسبق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: هرکسی ممکن است به کار، ورزش یا هنر خاصی علاقه داشته و سعی کند در آن موفق باشد اما به طور کلی موفقیت در اموری که بر جامعه تاثیرگذار است بسیار مهم تر و ارزشمندتر است.
این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: برای نمونه موفقیت یک محقق در علوم گوناگون پزشکی، فنی، هسته ای و غیره، در ظاهر تنها موفقیت برای آن شخص است ولی در حقیقت آثار بر کل جامعه موثر و سرنوشت ساز است.
نظر شما