طرح جاذبه های قرآنی در ترغیب جوانان به شرکت در جلسات قرآنی مساجد موثر است

بادپا بر لزوم طرح جاذبه های قرآنی در جلسات قرآنی مساجد تاکید کرد و گفت: رعایت بهداشت در مساجد می تواند در جذب اقشار مختلف جامعه به این مکان مقدس موثر باشد.

محسن بادیا، کارشناس و داور قرآن پیرامون نقش مساجد در نهادینه کردن ارزش های قرآنی در جامعه به خبرنگار شبستان گفت: مساجد بعد از خانواده نقش اصلی را در نهادینه کردن ارزش های قرآنی در کودکان و جوانان دارند.

وی افزود: مساجد می توانند حتی کمبود خانواده را در زمینه انتقال ارزش های قرآنی جبران کند. خداوند به همین منظور دستور احداث مسجد را داد تا این مکان محل بندگی خالص انسان در برابر مخلوق باشد.

بادیا اظهار کرد: مساجد محل اظهار بندگی در برابر معبود یکتا است و فرد هر چقدر هم عابد باشد برای اظهار بندگی در برابر خداوند باید به مسجد برود. مسجد مکانی است که خداوند می فرماید: "هم اقامه کنید نماز را و هم رو بیاورید به مساجد چرا که هیچ عبادتی انسان را از حضور در مساجد بی نیاز نمی کند".

این کارشناس قرآنی مشکل اصلی فعالیت های مساجد در عرصه قرآنی را در هر محله و یا هر شهر با شهر دیگر متفاوت دانست و افزود: این مشکلات به فرهنگ و نگرش افراد بستگی دارد و از همه مهمتر اینکه در مساجد جاذبه های قرآنی مطرح نمی شود.

بادیا تصریح کرد: قرآن به اندازه ای جذاب است که کفار در زمان پیامبر به دور از چشم دیگران در نزدیکی خانه پیامبر به آیات آن گوش می دادند. اما متاسفانه امروز به جای پرداختن به این همه جاذبه قرآنی در مساجد، از کلام وحی فقط برای مراسم ختم استفاده می کنیم که این عمل خود موجب دفع جوانان از مساجد و مراسم قرآنی می شود.

وی افزود: اکثر جمعیت کشورمان را جوانان تشکیل داده اند و جوانان همواره طالب علم و دانش  کاربردی در زندگی هستند و ائمه جماعات مساجد می توانند بعد از نماز مغرب و عشا با بیان یک نکته از قرآن در جذب جوانان به مساجد مثبت عمل کنند.

بادیا بهداشت مساجد را در جذب اقشار مختلف جامعه به مساجد موثر دانست و گفت: بوی بد و عدم رعایت بهداشت از سوی مراجعین به مساجد نیز از دیگر مشکلات فعالیت های مسجد محور است. الگوی ما باید بزرگان دین باشند. آنها به بهداشت فردی و جمعی اهمیت می دادند.

این استاد قرآن به شاخصه های جلسات قرآنی موفق در مساجد اشاره کرد و گفت: انتخاب استاد خوب، هماهنگی بین هیئت امنا مسجد و امام جماعت در برپایی جلسات قرآنی، انتخاب زمان مناسب برای تشکیل جلسات، ثبات جلسات قرآنی، بها دادن به شاگردان قرآنی و طرح معارف جذاب از مولفه های جلسات موفق قرآنی است.

پایان پیام/
 

کد خبر 11365

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha