به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «مرکز اطلاع رسانی فلسطین»، در این نمایشگاه که به همت موسسه فرهنگ، هنر و رسانه «رواسی» برگزار شد، 50 هنرمند از 10 کشور مختلف مشارکت داشتند.
این هنرمندان تابلوها و آثاری هنری در رابطه با زندگی و مبارزات ملت فلسطین به نمایش گذاشتند. بخش عمده این آثار در رابطه با قضیه قدس، آوارگان، آزادی اسرا و حمایت از مقاومت در برابر رژیم اشغالگر بود.
السایس در گفتگو با الجزیره نت در حالی که به یکی از تابلوهای رائد القطنانی و محمد القدومی دو هنرمند اردنی نگاه میکرد، تصریح کرد که هنر زبانی جهانی است و اثرات عمیقی بر افکار و باورها دارد. وی با اشاره به این تابلو تاکید کرد که با چنین آثاری میتوانیم در افکار عمومی جهانیان تغییر ایجاد کنیم و موجب جلب حمایت بیشتر از حقوق و قضیه عادلانه خود شویم.
این دو هنرمند اردنی در آثار خود بین زن و مسجد الاقصی ارتباط برقرار کردهاند که به گفته السایس این تصویرگر پایبندی ملت فلسطین به حقوق خود و مبارزه برای دفاع از مقدساتش است.
او همچنین در مورد تابلوی احمد عبدالله هنرمند لبنانی هم یک پیرزن فلسطینی را به تصویر کشیده که چفیه به گردن انداخته و لباس سنتی فلسطینی را پوشیده و دست نوهاش را گرفته و به قبه الصخره خیره شده، بیان کرد که این پیام واضحی است مبنی بر اینکه فلسطینیان نسل به نسل پرچم مبارزه را بدست میگیرند و در نهایت هم به پیروزی خواهند رسید.
ویرا ویلبووا هنرمند روسی نیز یک سوارکار فلسطینی را که با چفیه صورت خود را پوشانده و با پرچم فلسطین در حال ورود به قدس است، به تصویر کشیده است.
نمعه الزایر هنرمند عراقی در سخنانی از طریق ویدیو کنفرانس برگزاری جشنواره مقاومت را تبریک گفت و اظهار داشت که هنرمندان حاضر در این جشنواره از مقاومت ملت فلسطین و حقوق مشروع آنان حمایت میکنند.
وی خطاب به هنرمندان و رهبران گروههای فلسطینی بیان کرد که به زودی روزی خواهد آمد که آثار هنری خود را در مسجد الاقصی به نمایش بگذاریم و اشغالگری برای همیشه برچیده شده باشد.
محمود الزهار عضو دفتر سیاسی جنبش حماس نیز در حاشیه این نمایشگاه عنوان کرد که مشارکت پررنگ هنرمندان بیانگر حمایت از مقاومت فلسطین است.
محمد الحسنی مدیر اجرایی موسسه رواسی در گفتگو با الجزیره بیان کرد که مقاومت به عنوان شعار این نمایشگاه انتخاب شد که این بیانگر اهمیت هنر به عنوان یک جبهه مبارزاتی برای حمایت از حقوق ملت فلسطین در کنار دیگر اشکال مقاومت است.
به گفته وی، آثار هنری طی دههها تصویرگر رنج و محنتهای ملت فلسطین تحت اشغال و ظلم و ستم بوده است.
الحسنی تصریح کرد که حضور شماری از هنرمندان سرشناس بینالمللی در این نمایشگاه هنری در غزه بیانگر این است که قضیه فلسطین در درون ملتهای اسلامی و عربی و تمامی آزادگان جهان قرار دارد.
لازم به ذکر است که در این نمایشگاه که به مدت دو روز برپا بود، علاوه بر هنرمندان فلسطینی، هنرمندانی از کشورهای لبنان، سوریه، ایران، اردن، عراق، تونس، یمن، الجزایر و روسیه نیز مشارکت داشتند.
نظر شما