به گزارش خبرگزاری شبستان، «محسن خدابخش» با بیان اینکه ابلاغ دستورالعمل معاملات آتی در بورس انرژی منجر به افزایش سطح پیشبینی پذیری در خصوص فرآوردههای هیدروکربوری و به دنبال آن افزایش سوددهی و شفافیت بیشتر شرکتهای تولیدکننده حاملهای انرژی میشود، افزود: زیرساختهای مقرراتی بورس انرژی برای این معاملات فراهم شده و هماکنون این شرکت در حال تجهیز زیرساختهای فنی خود برای اجراییکردن بازار آتی است.
وی درباره مزایای این امکان در معاملات بورس انرژی گفت: یکی از برنامههای بورس انرژی ایران در راستای پاسخگویی به نیازهای سرمایهگذاران راهاندازی بازار معاملات قراردادهای آتی بود که پیشنهادات بورس انرژی بررسی و تصویب شد.
به گفته خدابخش، اکنون با ابلاغ این دستورالعمل و آغاز به کار معاملات آتی در بورس انرژی امکان بهرهمندی عرضهکنندگان، خریداران و سرمایهگذاران از این بازار فراهم میشود و متقاضیان میتوانند از منافع ناشی از کشف قیمت در بورس انرژی بهرهمند شوند.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس با اشاره به کارکردهای بسیاری که بازار آتی برای عرضهکنندگان و خریداران دارد، اضافه کرد: پوشش ریسک نوسانات قیمت کالاها با نوسانات بالای قیمتی، تضمین معاملات توسط اتاق پایاپای و درنتیجه کاهش ریسک نکول، دوسویه بودن بازار و وجود اهرم از مهمترین نکات این بازار است.
وی عنوان کرد: بورس انرژی ایران همواره بهدنبال گسترش ابزارهای مرتبط با حوزههای فعالیتی خود بوده و پیشنهادهایش را به سازمان ارائه میکند و سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در راستای توسعه ابزارهای جدید پس از بررسی، ابزارهای مناسب را به تصویب رسانده است.
خدابخش گفت: معاملات آتی، معاملاتی پیچیده و همراه با ریسکهایی بالاتر از خرید و فروش سهام است که لازم است سرمایه گذاران به آن توجه داشته باشند.
نایب رییس هیاتمدیره سازمان در پایان راهاندازی بازار آتی در بورس انرژی را فرصتی تاریخی برای وزارت نفت، شرکتهای تابعه آن و صاحبان صنایع پالایشی و پتروشیمی دانست تا بتوانند از ظرفیتهای این بازار برای مدیریت و پوشش ریسک، شفافیت و افزایش سودآوری استفاده کنند.
نظر شما